Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βίντεο από την Ορκωμοσία Υπαστυνόμων Β’ στη Βέροια - «Το ξίφος συμβολίζει την ισχύ του δικαίου»

Με επισημότητα πραγματοποιήθηκε το πρωί της 9ης Ιουνίου η τελετή ορκωμοσίας και επίδοσης ξιφών νέων Υπαστυνόμων Β’ του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων
(Τ.Ε.Μ.Α.) στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης στο Πανόραμα Βέροιας. 
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο της Σχολής Μετεκπαίδευσης παρουσία συγγενών και φίλων των νέων Υπαστυνόμων.
Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων.
Στη συνέχεια, ο  Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης κ. Κούγκας, διάβασε επιστολή - μήνυμα της Υφυπουργού Εσωτερικών κας Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά η οποία λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί.

Η επιστολή της Υφυπουργού:
"Θέλω να συγχαρώ τους νέους Υπαστυνόμους για την αποφοίτησή τους και για την επιπλέον μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνουν.
Η αποστολή σας, κυρίες και κύριοι, είναι απαιτητική και  πολύτιμη, καθώς είστε οι φύλακες της ασφάλειας αυτού του τόπου, οι προστάτες των ιδανικών και της ζωής μας.
Με τον όρκο που δίνετε στα σύμβολα της Πίστεως και της Πατρίδας, επαναεπιβεβαιώνετε, την προσήλωση σας  στην υπεράσπιση του έθνους, της δημοκρατίας και του λαού μας.
Είμαι σίγουρη πως, με την ανάληψη των νέων καθηκόντων σας, θα φανείτε αντάξιοι του όρκου  σας και θα συνεχίσετε να ανταποκρίνεστε στις προσδοκίες όλων μας.
Σας διαβεβαιώνω ότι θα βρίσκομαι πάντοτε δίπλα σας, όχι μόνο ως υπουργός και πολιτικό πρόσωπο, αλλά και ως άνθρωπος που αναγνωρίζει και στηρίζει την πολύτιμη παρουσία σας.
Σας εύχομαι καλή επιτυχία, καλή εξέλιξη και καλή σταδιοδρομία.
Μετά τιμής,
Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά
Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης)"

Στη συνέχεια, ο κ. Κούγκας απηύθυνε τον δικό του χαιρετισμό προς τους αξιωματικούς δίνοντάς τους το μήνυμα να προχωρήσουν στην εκπλήρωση της αποστολής τους, με υπερηφάνεια, θάρρος και αποφασιστικότητα.
Όπως είπε: «Το ξίφος συμβολίζει την ισχύ του δικαίου»
Με την πεποίθηση ότι θα ανταποκριθούν απόλυτα στις προσδοκίες του Σώματος και της Πολιτείας, τους συνεχάρη θερμά για την προαγωγή τους στον βαθμό του Υπαστυνόμου και τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία.
Τα ξίφη στους νέους Υπαστυνόμους Β’ έδωσε ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος κ. Δραγατάκης με τη βοήθεια του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, Ταξίαρχο κ. Μαντζούκα και του Διοικητή της Σχολής Μετεκπαίδευσης κ. Κούγκα.
Μετά το τέλος της επίδοσης ξιφών, ακολούθησε παρέλαση των τμημάτων και  νέων Υπαστυνόμων Β’.

verianet.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια