Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ηράκλειο: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τους πυροβολισμούς που έπεσαν σε μπαρ

Τα όσα εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου σε δημοφιλές μπαρ της παραλιακής λεωφόρου 


όπου οι σφαίρες έπεσαν… βροχή, με συνέπεια δύο άνθρωποι να τραυματιστούν - ο ένας στοχευμένα, ο άλλος ως «παράπλευρη απώλεια» - και εκατοντάδες θαμώνες να μην ξέρουν πού να κρυφτούν, ξεπερνούν ακόμα και τους ίδιους τους πρωταγωνιστές αυτής της αιματηρής ιστορίας. Η υπόθεση πλέον έχει και άλλες προεκτάσεις. Μπορεί να είχε καιρό να γίνει τέτοιο συμβάν, όμως έχει γίνει ξανά και ξανά στο παρελθόν.
Και διερωτάται κάποιος ευλόγως: ποιοι είναι τελικά εκείνοι-όποιοι και αν είναι-που κατεβαίνουν στη νυκτερινή ζωή του Ηρακλείου με τα «σιδερικά» στη μέση και δεν διστάζουν να τα τραβήξουν και να πυροβολήσουν στο «ψαχνό», επειδή υπάρχει μια παλιά έχθρα, επειδή αντιλήφθηκαν ένα αγριοκοίταγμα, επειδή εν τέλει δεν τους άρεσε το σέρβις ή ο λογαριασμός; Αυτόπτες μάρτυρες που σχεδόν βρέθηκαν στη «ζώνη του πυρός» περιέγραψαν στην «Π» όσα ασύλληπτα εκτυλίχθηκαν μέσα στο μπαρ, υπογραμμίζοντας ότι είναι πράγματι θαύμα που δεν υπήρξε νεκρός.
Έκαναν κόσκινο 35χρονο μπροστά στην έγκυο σύζυγο του
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ως δράστες αναζητούνται από την Αστυνομία δύο αδέλφια, 25 και 27 ετών, από χωριό του Μονοφατσίου. Με βάση το προανακριτικό υλικό και οι δύο φέρονται να πυροβόλησαν με 9άρια πιστόλια κατά 35χρονου κοντοχωριανού τους, με τον οποίο τους χώριζε παλιά έχθρα. Στις περιπτώσεις αυτές οι διαφορές δεν περιορίζονται αποκλειστικά στα πρόσωπα αλλά η …μπάλα παίρνει και ολόκληρα σόγια. Λέγεται ότι είχαν καταβληθεί προσπάθειες να επέλθει «σασμός» μεταξύ των δύο πλευρών, στο τέλος υπήρξε μία άτυπη συμφωνία να μην εμφανίζεται ο ένας σε χώρο που βρισκόταν ο άλλος.
Τα ξημερώματα του Σαββάτου ο 35χρονος μαζί με τη σύζυγό του, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένη κατάσταση εγκυμοσύνης, βρέθηκαν στο συγκεκριμένο μπαρ και ήπιαν το ποτό τους.
Εκεί όμως βρέθηκαν και τα δύο αδέλφια. Η συνάντηση των δύο πλευρών στον ίδιο χώρο αποτελούσε ουσιαστικά προάγγελο κακών εξελίξεων, ουδείς όμως από τους εκατοντάδες θαμώνες μπορούσε να υποψιαστεί ότι θα ακολουθούσε καταιγισμός πυρών.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 35χρονος δέχθηκε στο σώμα του 9 σφαίρες. Τα οχτώ τραύματα ήταν διαμπερή σε διάφορα σημεία ενώ μία σφαίρα «καρφώθηκε» στη φτέρνα του. Ο τραυματίας διακομίστηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί φέρονται να είπαν στους οικείους του ότι «πρέπει να ανάψουν εννέα λαμπάδες» καθώς καμία από τις σφαίρες δεν έπληξε ζωτικό όργανο.
Από τον καταιγισμό πυρών, πιθανότατα από εξοστρακισμό, τραυματίστηκε και ένας 36χρονος θαμώνας, ο οποίος ευτυχώς δεν κινδυνεύει. Ο άνθρωπος αυτός χωρίς να έχει καμία απολύτως ευθύνη, ταλαιπωρείται σήμερα, επειδή θέλησε να πιει ένα ποτό με την παρέα του σε μπαρ της παραλιακής λεωφόρου.
Ισχυρό όμως ήταν το σοκ και για την έγκυο γυναίκα του 35χρονου τραυματία, η οποία βρισκόταν δίπλα του. Από τη μία έβλεπε τον άνδρα της να «γαζώνεται», από την άλλη βρέθηκε εκτεθειμένη στο «πεδίο πυρός».
Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες
Αυτόπτες μάρτυρες που βρέθηκαν κυριολεκτικά ανάμεσα στις δύο πλευρές, χωρίς φυσικά να το θέλουν, περιέγραψαν στην «Π» τα όσα εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια τους. Ένα 24ωρο μετά δεν μπορούσαν να συνέλθουν από το σοκ, λέγοντας ξανά και ξανά ότι θα μπορούσαν να είχαν τραυματιστεί και οι ίδιοι.
Όπως ανέφεραν, αρχικώς είδαν τον 35χρονο να κοιτά επίμονα και αγριεμένα προς την πλευρά τους. Παραξενεύτηκαν καθώς τον έβλεπαν πρώτη φορά και δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι έχει συμβεί και τους κοιτούσε τόσο έντονα. Φυσικά δεν είχαν καταλάβει ότι ο 35χρονος δεν κοιτούσε εκείνους αλλά τα δύο αδέλφια που κάθονταν πίσω τους. Δεν πέρασαν λίγα λεπτά όταν ένα ποτήρι έσκασε στα πόδια τους. Πριν προλάβουν να το συνειδητοποιήσουν, έσκασε και ένα δεύτερο ποτήρι στο τραπέζι τους. Αντιλήφθηκαν ότι τα ποτήρια τα πετούσε η άλλη παρέα.
Ενοχλημένοι από τη συμπεριφορά αυτή κάλεσαν έναν εκ των υπευθύνων του μαγαζιού προκειμένου να του εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους.
Τη στιγμή εκείνη που ενημέρωναν τον εργαζόμενο του μπαρ για το πέταγμα των ποτηριών, ο 35χρονος που άκουσε τη συζήτηση, πετάχτηκε όρθιος, αντιλαμβανόμενος προφανώς ότι τα ποτήρια προορίζονταν για το δικό του τραπέζι και όχι για τους διπλανούς του. Τότε, όπως περιγράφουν, σηκώθηκαν και οι άλλοι και σχεδόν ακαριαία ξεκίνησε μεγάλος καυγάς με μπουνιές. Όπως πάλευαν, οι εμπλεκόμενοι μετακινήθηκαν προς την εσωτερική πλευρά του μπαρ όπου υπήρχε πολύ περισσότερος κόσμος. Και ξαφνικά άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί.
«Πήγαμε έντρομοι να κρυφτούμε προς το μπαρ. Ακούσαμε όμως πολύ καθαρά εννέα πυροβολισμούς. Μπαμ-μπαμ και πάει λέγοντας. Ήταν συνεχόμενοι» είναι η ακριβής περιγραφή των αυτοπτών μαρτύρων. Όταν πλέον σταμάτησαν οι πυροβολισμοί, οι εμπλεκόμενοι εξαφανίστηκαν.
Όπως μας είπαν χαρακτηριστικά, ήταν τέτοιος ο τρόμος που σε δευτερόλεπτα άδειασε το μισό μαγαζί. «Περίπου στις 5 τα ξημερώματα έβλεπες 300 άτομα μέσα στο δρόμο της παραλιακής».
Το ένοπλο επεισόδιο έχει προκαλέσει αναστάτωση και στις οικογένειες των δύο εμπλεκόμενων πλευρών αφού κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τι θα ακολουθήσει.
Ο 35χρονος βρίσκεται εκτός κινδύνου. Τραγική ειρωνεία είναι ότι και ο ίδιος στο παρελθόν είχε τραβήξει όπλο, είχε πυροβολήσει και τραυματίσει Κρητικό μέσα σε μπαρ της παραλιακής, με δεκάδες θαμώνες παρόντες. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση παραπέμφθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης και καταδικάστηκε.
Εφημερίδα "Πατρις - flashnews.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια