Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κόντρα Τόσκα - Χρυσόγονου για το "άβατο"

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του Ν. Τόσκα και του ευρωβουλευτή Κ. Χρυσόγονου, με αφορμή τον 


θάνατο του 11χρονου μαθητή στο Μενίδι από αδέσποτη σφαίρα και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το Σαββατοκύριακο στην περιοχή. Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας στις αιχμές του Κ. Χρυσόγονου, ο οποίος είχε δηλώσει ότι δεν μπορεί 20 μήνες να είναι υπουργός και να μιλάει για άβατο, απάντησε: Οι προτάσεις δεν γίνονται από την κεντρική πλατεία των Βρυξελλών. 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις, ο Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη η κατάσταση θα εκτονωθεί. Ο κ. Τόσκας τόνισε ότι η Δυτική Αττική είναι η πιο προβληματική περιοχή στην Ελλάδα, όμως το άβατο, όπως επεσήμανε, μπορεί να σπάσει.
"Μπορεί να σπάσει, όχι μόνο με αστυνομικά μέτρα. Με περισσότερα αστυνομικά μέτρα θα συμφωνήσω, αλλά και με προσανατολισμό των νεαρών παιδιών των Ρομά στην εκπαίδευση, στην επαγγελματική ενασχόληση τη νόμιμη και μόνο τότε θα δούμε στροφή των πραγμάτων. Τα ναρκωτικά κάνουμε τεράστιες προσπάθειες να φύγουν από την περιοχή, όμως δεν είναι μόνο θέμα αυτής της περιοχής. Είδατε που εξαρθρώθηκε τεράστιο κύκλωμα με Ρομά απ’ όλη την Ελλάδα που συγκέντρωνε τα κλοπιμαία στη Δυτική Αττική, είδατε και άλλες επιχειρήσεις για τα ναρκωτικά στην περιοχή, όμως το θέμα της εκπαίδευσης είναι σημαντικό, το θέμα της ενασχόλησης της επαγγελματικής είναι σημαντικό και αυτό δεν αφορά μόνο τη Δυτική Αττική", ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την real.gr.
Και σημείωσε: "Δεν αντιμετωπίζεται μόνο με αστυνομικές λύσεις το τεράστιο πρόβλημα της Δυτικής Αττικής, όπου τα παιδιά των Ρομά έχουν πάψει να πηγαίνουν σχολείο εδώ και πάρα πολλά χρόνια και αντί να πηγαίνουν στο σχολείο κάνουν άλλες εκπαιδεύσεις εντός πολλών εισαγωγικών. Είναι τεράστιο το πρόβλημα. Όταν μου θέταν, εδώ και 2 χρόνια, όλοι το θέμα των Εξαρχείων, έλεγα ότι το πραγματικό άβατο είναι στη Δυτική Αττική".
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφερόμενος στην αστυνομική παρουσία, τόνισε χαρακτηριστικά ότι κάποτε τα περιπολικά δεν έμπαιναν στους καταυλισμούς, ενώ τώρα μπαίνουν και απάντησε στις καταγγελίες για αποδυνάμωση των τοπικών τμημάτων λέγοντας: "Κάποιοι μπερδεύουν το παρελθόν με το παρόν, τις παλιές ιστορίες που ακούνε. Εχω απαγορεύσει κάθε μετάθεση αστυνομικού, εκτός αν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος, από την περιοχή. Ίσα-ίσα προσπαθούμε να ενισχύσουμε με κόσμο που αποσύρουμε από αλλού την περιοχή. Με πολλές δυσκολίες. Παρ’ όλα αυτά έχουμε ενισχύσει, όχι θεαματικά, αλλά έχουμε ενισχύσει την αστυνομική παρουσία".
Επίθεση σε Χρυσόγονο: Προτάσεις δεν γίνονται από την πλατεία των Βρυξελλών
Με αφορμή την τοποθέτηση του Ευρωβουλευτή Κώστα Χρυσόγονου στον realfm 97,8 ότι δεν μπορεί 20 μήνες να είναι υπουργός και να μιλάει για άβατο, ο κ. Τόσκας απάντησε: "Θα του πρότεινα να πάει και στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, που είναι και η περιοχή του για να μας κάνει προτάσεις και γι’ αυτή την περιοχή". Και σημείωσε: "Οι προτάσεις δεν θα πρέπει να γίνονται από την κεντρική πλατεία των Βρυξελλών, οι προτάσεις είναι καλύτερα να γίνονται από τους ανθρώπους που ζουν εδώ. Εχω επισκεφθεί αρκετές φορές τη Δυτική Αττική, έχουν γίνει σοβαρές ενέργειες για μείωση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας, αλλά όποιος νομίζει ότι μέσα σε 24 ώρες ή σε έναν χρόνο ή σε δύο χρόνια θα λυθεί το θέμα της Δυτικής Αττικής και ξαφνικά τα παιδιά θα πηγαίνουν σχολείο και θα υπάρξει σοβαρή ενασχόληση επαγγελματική και όχι με τα ναρκωτικά κάποιων ανθρώπων θα πει ψέματα".
Τόσκας: Αυστηρότερες ποινές για παράνομη οπλοχρησία και μπαλωθιές
Υπέρ της αλλαγής του νομικού καθεστώτος που αφορά την παράνομη οπλοχρησία, τάχθηκε ο υπουργός προτείνοντας : "Αυστηρότερα μέτρα σε ότι αφορά την παράνομη οπλοχρησία και τις μπαλωθιές και όλα αυτά. Να ληφθούν τα αυστηρότερα μέτρα και να υπάρξει και κοινωνική κατακραυγή που χρειάζεται να υπάρξει και όχι ανοχή".
capital.gr

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια