Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τη Δευτέρα η απόφαση του εφετείου για τις υποθέσεις Χαλανδρίου

Τη Δευτέρα 26 Ιούνη του 2017, το τρομοδικείο στον Κορυδαλλό, που εκδικάζει τις δύο υποθέσεις του Χαλανδρίου σε δεύτερο βαθμό, θα βγάλει την απόφαση επί της ενοχής ή μη των
κατηγορούμενων. Η εισαγγελέας εφετών Ελ. Καρκαμπούνα, για να περισώσει το κύρος της Αντιτρομοκρατικής και των δύο προκλητικών πρωτόδικων αποφάσεων, έκανε μερικές διορθώσεις και κατασκευές. Οι διορθώσεις περιλαμβάνουν την πρόταση για απαλλαγή των Γ. Καραγιαννίδη, Κ. Καρακατσάνη και Αλ. Μητρούσια, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα άλλοθι αντικειμενικότητας: ότι έψαξε ενδελεχώς την υπόθεση και διαπίστωσε ότι μόνο για αυτούς τους τρεις αναρχικούς αγωνιστές δεν προέκυψαν στοιχεία που πιστοποιούν με πλήρη βεβαιότητα την ενοχή τους.

Είναι, βέβαια, αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι δεν υπήρχαν στοιχεία, όχι μόνο για την πρωτόδικη καταδίκη τους, αλλά ούτε καν για την παραπομπή τους! Ομως είναι εξίσου αδιαμφισβήτητο, ότι δεν υπήρχαν και για άλλους αναρχικούς αγωνιστές στοιχεία που να νομιμοποιούν τις καταδίκες και τις πολύ βαριές ποινές που επέβαλαν τα δύο Τριμελή Εφετεία Κακουργημάτων. Ακόμα και η εισαγγελέας Καρκαμπούνα παραδέχτηκε ότι από τις έρευνες που έγιναν δεν προέκυψε κάποιο καταστατικό ή ιδρυτική πράξη με τα ονόματα και ότι κανένας μάρτυρας δεν κατέθεσε κάτι σχετικό.

Για να περισώσει το κύρος της Αντιτρομοκρτικής η εισαγγελέας Καρκαμπούνα έκανε δύο κατασκευές:

Πρώτον, χαρακτήρισε το σπίτι στο Χαλάνδρι γιάφκα, παρά το γεγονός ότι ο οργανωτής της πρώτης δίωξης για το Χαλάνδρι, Π. Χηνόπουλος δήλωσε  μπροστά της, μετά από ενδελεχή εξέτασή του από τον συνήγορο Ηρ. Γράψα, ότι ποτέ δεν μίλησε για γιάφκα του Χαλανδρίου.

Δεύτερον, χαρακτήρισε προκήρυξη, κείμενο που δημοσίευσαν τα εννιά μέλη της ΣΠΦ στις 30 Μάη του 2011. Πρόκειται για πολιτικό κείμενο με τίτλο «Ο ήλιος συνεχίζει να ανατέλλει», που γράφτηκε από τα μέλη της ΣΠΦ που βρίσκονταν στη φυλακή και που κατηγορήθηκαν για πράξεις μέχρι τις 23 Σεπτέμβρη του 2009. Δηλαδή, η εισαγγελέας βάφτισε «προκήρυξη» ένα πολιτικό κείμενο μεταγενέστερο από τις πράξεις που αποδίδονται στους κατηγορούμενους (περισσότερα γι’ αυτό το ζήτημα εδώ).

Το τρομοδικείο οφείλει να υιοθετήσει το κομμάτι της πρότασης της εισαγγελικής πρότασης για την αθώωση των τριών αναρχικών αγωνιστών,  γιατί, όπως προαναφέραμε, δεν υπήρξαν στοιχεία ούτε για την παραπομπή τους.

Εάν, όμως, υιοθετήσει τις δύο προκλητικές κατασκευές της εισαγγελέα και πάνω σ’ αυτές πλέξει καταδικαστική απόφαση, θα έχουμε ένα ακόμα δικαστικό σκάνδαλο. Ιδωμεν…


eksegersi.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια