Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πάλι κόπηκαν ρεπό σε αστυνομικούς της ΔΑΕ Θεσσαλονίκης

Ως συνδικαλιστικός οργανισμός-φορέας ΕΚΑ Θεσσαλονίκης γίναμε δέκτες αρκετών παραπόνων συναδέλφων μας, οι οποίοι υπηρετούντες σε διμοιρίες της ΥΑΤ/ΔΑΕΘ και σε Υπηρεσίες της
Τροχαίας Θεσσαλονίκης και ενώ τους ειχε ανακοινωθεί με τον νόμιμο υπηρεσιακό τρόπο ότι την Κυριακή 25/6/2017 υπηρεσιακά βρισκόντουσαν σε ημερήσια ανάπαυση-ρεπό, δυστυχώς, το Σάββατο 24/6/2017, το μεσημέρι ενημερώθηκαν τηλεφωνικά απο την Υπηρεσία τους, ότι το ρεπό της επόμενης ημέρας της Κυριακής δηλαδή ανακαλείται λόγω υπηρεσιακών αναγκών.
Όπως έχουμε ενημερώσει και παλαιότερα η ανάκληση ρεπό για να πραγματοποιηθεί απαιτείται υποχρεωτικά η έκδοση Υπουργικής Απόφασης, βάσει των διατάξεων του άρθρου 2 του π.δ. 394/01 σε συνδυασμό με το άρθρο 12 του π.δ. 27/86, κάτι όμως που δεν συνέβη στην προκειμένη περίπτωση, αφού η Διοίκηση – φυσική Ηγεσία των Υπηρεσιών της ΓΑΔ Θεσσαλονίκης το αποφάσισε αυτό χωρίς την ύπαρξη της απαραίτητης Υπουργικής Απόφασης.
Το ρεπό σύμφωνα με το Εργατικό Δίκαιο προστατεύεται και διασφαλίζεται και όποιοι καταστρατηγούν τη νομοθεσία και δημιουργούν προβλήματα στους εργαζόμενους Αστυνομικούς, παραβιάζουν το πειθαρχικό Δίκαιο και έτσι θα πρέπει αυτεπάγγελτα και άμεσα η Πολιτεία να παρέμβει έπειτα από την καταγγελία του συνδικαλιστικού κινήματος.
Επειδή αυτό είναι κάτι που επαναλαμβάνεται συχνά ιδιαίτερα για τη συγκεκριμένη Υπηρεσία των διμοιριών της ΔΑΕΘ και επειδή στην ΥΑΤ υπηρετούν και Μέλη του προεδρείου του ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, καλούμε την Ένωση να προβεί στην αυτονόητη έγγραφη καταγγελία, όπως αυτό ορίζει και το Καταστατικό της και υποχρεούται να κάνει.
Το ΕΚΑ Θεσσαλονίκης καλεί το Υπουργείο Εσωτερικών και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας άμεσα να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την εργασιακή προστασία των Αστυνομικών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και την πιστή τήρηση της νομιμότητας, όσον αφορά τις διατάξεις του ωραρίου εργασίας του π.δ. 394/01.
Θεσσαλονίκη, 26 Ιουνίου 2017
ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ -ΕΚΑ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



ekathess.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια