Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι ίδιοι αστυνομικοί που συνέλαβαν τους Ρομά, τώρα τους ... φρουρούν στον κατ' οίκον περιορισμό τους

Θα μπορούσε να είναι ένα οξύμωρο σχήμα. Ίσως και ένας ωραίος τραγέλαφος. Δεν είναι όμως ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Είναι μια πραγματικότητα που ξεπερνά την
φαντασία.

Και αναφερόμαστε στην μεγάλη υπόθεση της εξάθρωσης της πολυπλόκαμης συμμορίας των Ρομά, στην οποία επισπεύδουσα αρχή ήταν το τμήμα ασφάλειας Αμαρουσίου και στην οποία όπως αποκαλύφθηκε, υπήρξε σύμπραξη επίορκων αστυνομικών με τους αρχηγούς της μαφίας των ελιτίστικων διαρρήξεων.

Χθες, η ένωση αστυνομικών Αθηνών, εξέδωσε ανακοίνωση (ΕΔΩ) με την οποία στηλίτευσε των φαινόμενο της φύλαξης από αστυνομικούς των ατόμων που τίθενται σε κατ' οίκον περιορισμό, επισμαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής: "Καθημερινά γινόμαστε δέκτες διαμαρτυριών συναδέλφων μας ότι ρισκάρουν χωρίς κανένα θεσμικό πλαίσιο και εγγύηση στη φύλαξή τους. Καταγγέλλουν συλλήβδην ότι είναι παντελώς ακάλυπτοι από κάθε άποψη και ότι είναι επιτακτική ανάγκη για θεσμική συγκεκριμενοποίηση του πλαισίου επιτήρησης έστω και με μία αναλυτική εγκύκλιο."

Αναζητώντας στο bloko.gr πιο εξιδεκευμένου χαρακτήρα πληροφορίες, πέσαμε από τα ... σύννεφα όταν ενημερωθήκαμε πως τουλάχιστον σε 8 αστυνομικούς της ασφάλειας και συγκεκριμένα από το ΥΔΕΖΙ οι οποίοι συμμετείχαν στις ομάδες συλλήψεων των κατηγορούμενων ως μέλη της συμμορίας, ανατέθηκε η εντολή ... φύλαξης των επιφανών εγκληματικής οργάνωσης Ρομά, οι οποίοι κρίθηκαν εν δυνάμει ένοχοι με επαρκή σε βάρος τους τα στοιχεία της δικογραφίας και ταυτότχρονα ως ύποπτοι φυγής και διάπραξης των ίδιων αδικημάτων, αλλά δεν προφυλακίστηκαν. Μπήκαν σε καθεστώς του κατ' οίκον περιορισμού, και φυλάσσονται από 8 αστυνομικούς της ασφάλειας, ανά βάρδια!!!

Τα ερωτήματα που ανακύπτουν πολλά και ποικίλα.

Οι φυλάξεις γίνονται μέσα σε καταυλισμούς και συνοικίες που το προσωπικό ολόκληρων αστυνομικών υπηρεσιών δεν "επισκέπτονται" παρεκτός ειδικών καταστάσεων και συντεταγμένων συνθηκών.

Γίνονται σε σπίτια με ακαθόριστο αριθμό εισόδων - εξόδων που παρέχουν ανά πάσα στιγμή την δυνατότητα "απόδρασης" των οιονεί φυλασσόμενων ή την εκ περιτροπής έξοδο κι επιστροφή τους προκειμένου να επαναλάβουν τα αδικήματα για τα οποία δεν προφυλακίστηκαν αλλά εκτείουν κατ' οίκον περιορισμούς.

 

 
_

τ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια