Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στην Κατεχάκη η Ένωση Αργολίδας

Τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει το προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας έθεσε στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ αντιπροσωπεία τής τοπικής συνδικαλιστικής ένωσης: Σας γνωρίζουμε ότι, το
Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας, την 22/06/2017 πρωινές ώρες επισκέφτηκε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Προϊστάμενο του Επιτελείου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ και τον Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. ΜΠΑΚΑ Αντώνιο σχετικά με θέματα που απασχολούν υπηρεσίες της Δ.Α.Αργολίδας και τους υπηρετούντες συναδέλφους σε αυτές.
     Συγκεκριμένα αναφερθήκαμε στην ίδρυση και λειτουργία του Α.Τ.ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ το οποίο επανδρώθηκε με ίδιες δυνάμεις των υπηρεσιών της Δ.Α.Αργολίδας, υπολειπόμενο της οργανικής του δύναμης καθώς και ότι  υπάρχουν κενά στην υλικοτεχνική και κτιριακή υποδομή.
     Η επάνδρωση του Α.Τ.ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ με αστυνομικό προσωπικό από τις υπηρεσίες της Δ.Α.Αργολίδας, επέφερε δυσλειτουργίες σε ορισμένες  από αυτές, που ανέλαβαν σχεδόν εξ ολοκλήρου την επάνδρωσή του όπως είναι το Α.Τ.Ναυπλιου και το Α.Τ.Εμιονίδος, με αποτέλεσμα να αποδυναμωθούν αισθητά. Επισημάνθηκε ότι κατά τις τακτικές μεταθέσεις, εγκρίθηκε η μετάθεση δυο συναδέλφων του Α.Τ.Ερμιονίδος εκτός Δ.Α.Αργολίδας και αν συνυπολογιστούν και οι αποσπασμένοι εντός και εκτός Διευθύνσεως γίνεται αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος.
     Επιπλέον τονίστηκαν τα προβλήματα τα οποία θα δημιουργηθούν συνέπεια της χορήγησης των αδειών του καλοκαιριού ως προς την αριθμητή επάρκεια του προσωπικού στις προαναφερόμενες υπηρεσίες και ζητήθηκε η ενίσχυση τους με ανθρώπινο δυναμικό, τόσο κατά την διάρκεια του καλοκαιριού όσο και με τις τακτικές - έκτακτες μεταθέσεις.
     Για τους ανωτέρω λόγους επισημάνθηκε πόσο επιτακτική ανάγκη είναι να ενισχυθεί η Δ.Α.Αργολίδας ειδικά με χαμηλόβαθμο αστυνομικό προσωπικό κατά τις έκτακτες - συμπληρωματικές μεταθέσεις του έτους 2017, ώστε να καλυφτούν τα οργανικά κενά μας και να μπορέσουν να λειτουργήσουν έρρυθμα όλες οι υπηρεσίες μας, ενώ παράλληλα η Δ.Α.Αργολίδας θα πρέπει να εκτιμήσει την διαμορφωθείσα κατάσταση, συνεπεία της αναδιάρθρωσης, αντιμετωπίζοντας και επιλύοντας τα θέματα που προέκυψαν.

     Επίσης εθίγη το ζήτημα της προμήθειας υλικών (γραφικής ύλης, χαρτικών και άλλων αναλώσιμων) καθώς και της συντήρησης μηχανημάτων (φωτοτυπικών - εκτυπωτών - υπολογιστών κ.λ.π.) και επιπλέων των οχημάτων των υπηρεσιών της Διευθύνσεως μας καθ'όσον η υφιστάμενη κατάσταση είναι δραματική και αναγκάζει τους συναδέλφους να αναζητούν χορηγούς, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες.
     Οι συνομιλητές μας, μετά την ενημέρωση τους, δεσμεύτηκαν, ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των ζητημάτων που μας απασχολούν.
 
     Επιπλέον σας γνωρίζουμε ότι την 12:00 ώρα της ιδίας ως άνω ημερομηνίας το Προεδρείο συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ Γρηγόρη επί παρουσία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας,  στους οποίους ετέθη το ζήτημα του πειθαρχικού ελέγχου συναδέλφων της Διεύθυνσης μας, κατόπιν της στοχοποιήσεως τους δια της αναρτήσεως εντύπου με υβριστικό γι'αυτούς περιεχόμενο σε κεντρικά σημεία της πόλης του Ναυπλίου, από άτομο που χρησιμοποίησε στοιχεία που άντλησε από μέσο κοινωνικής δικτύωσης τα οποία και έκθεσε δημοσίως.
     Η Ένωσή μας, μετά από συζήτηση που είχε με τους εμπλεκόμενους συναδέλφους, θεωρεί ότι ουδένα πειθαρχικό παράπτωμα διέπραξαν και αδίκως ελέγχονται, από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. με Ε.Δ.Ε.
     Επιπλέον ενημερώσαμε τους συνομιλητές συναδέλφους μας, ότι ο δράστης της ως άνω άδικης πράξης, με ενέργειες των ιδίων των παθόντων ανευρέθη εντός ολίγων ημερών και εφαρμόστηκαν εις βάρος του τα νόμιμα.

     Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας, εξέφρασε την συμπαράστασή του και ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για την διευθέτηση του θέματος.
ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ                                                     ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΟΣ
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια