Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέες κινητοποιήσεις και ρατσιστικά ξεσπάσματα στο Μενίδι

Σε νέες κινητοποιήσεις κατέρχονται σήμερα κάτοικοι του Μενιδίου και φορείς διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο του 11χρονου μαθητή στο προαύλιο του σχολείου του την περασμένη Πέμπτη. Στις 6 το
απόγευμα θα ξεκινήσουν πούλμαν από την κεντρική πλατεία Μενιδίου προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ μία ώρα αργότερα (19:00) είναι προγραμματισμένη ακόμη μία συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Μενιδίου.
Ωστόσο, στην πλάτη του αδικοχαμένου παιδιού παρατηρείται τις τελευταίες μέρες ένα ρατσιστικό παραλήρημα από «αγανακτισμένους» που αποδίδουν συλλήβδην στους Ρομά την ενοχή για τον τραγικό θάνατο του παιδιού.
Χθες η μισαλλοδοξία επεκτάθηκε και στα Άνω Λιόσια, όπου κάτοικοι προέβησαν σε εκδήλωση μίσους κατά των Ρομά που ζουν στον δικό τους δήμο, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν στις Αχαρνές όταν περίπου 150 μαυροφορεμένοι νεαροί που είχαν παρεισφρήσει στην πορεία προσπάθησαν να μπουν στον καταυλισμό κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό αλλά απωθήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις και ακολούθησαν επεισόδια.
Την ίδια ώρα Ρομά της περιοχής καταδικάζουν το γεγονός που προκάλεσε τον θάνατο του παιδιού, τονίζοντας: «Να βρεθεί ο δολοφόνος. Εδώ μένουν οικογένειες με μωρά παιδιά. Δεν είναι λύση να μας καίνε τα σπίτια. Ζητάμε από την Αυτοδιοίκηση να λύσει το πρόβλημα. Εμείς καταδικάζουμε το γεγονός. Δεν είμαστε δολοφόνοι».
Τα ρατσιστικά παραληρήματα επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), σημειώνοντας ότι «η θλίψη και η αγανάκτηση δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση κραυγή για ρατσιστικά πογκρόμ κατά των Ρομά με μια λογική συλλογικής ευθύνης ολόκληρου πληθυσμού για το συγκεκριμένο αποτρόπαιο έγκλημα».
«Πολύ σωστά στη διαμαρτυρία των κατοίκων του Μενιδίου την Κυριακή 11 Ιούνη απομονώθηκαν οι νεοναζί και οι ρατσιστές, που επεδίωκαν να στραφεί η πορεία κατά των Ρομά. Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, οι υπόδικοι για εγκληματική οργάνωση δολοφόνων χρειάζεται να απομονωθούν αποφασιστικά από όλους», προσθέτει η ΚΕΕΡΦΑ και καλεί σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο το προσεχές Σάββατο 17 Ιουνίου στον Ασπρόπυργο (πλατεία Δημαρχείου, 19:00).
efsyn.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια