Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μήπως τα αστυνομικά μέτρα ήταν υπερβολικά και οικονομικά ασύμφορα για το δημόσιο;

Αναδημοσίευση

Όλοι γίναμε μάρτυρες των υπερβολικών αστυνομικών μέτρων που εφαρμόστηκαν στη ΓΑΔ Θεσσαλονίκης, για την Τριμερή Συνάντηση Κορυφής της Ελλάδας, Κύπρου και
Ισραήλ. Ως συνδικαλιστικός οργανισμός οφείλουμε να επισημάνουμε τις ακόλουθες επισημάνσεις και καταστρατηγήσεις της εργατικής νομοθεσίας σε βάρος των εργαζόμενων Αστυνομικών:

– Τα αστυνομικά μέτρα ήταν υπερβολικά και ο κύριος χαρακτηρισμός, ο οποίος εχει διαπιστωθεί απο τους περισσότερους συνάδελφους, είναι ότι, δυστυχώς, δεν τηρήθηκε η «λογική του μέτρου» και ξεπεράστηκε κατά πολύ η «υπηρεσιακή ισορροπία».

– Εκατοντάδες Αστυνομικοί βρίσκονταν στο δρόμο σε πολυωρες υπηρεσίες πέραν του νόμιμου 8ώρου για τη φύλαξη επισήμων προσώπων, τις ημέρες Τέταρτη (14/6/17) και Πέμπτη (15/6/17), για κάτι που στην πραγματικότητα δεν εχει σχέση με το αγαθό της ασφάλειας του πολίτη.

– Πολλοί συνάδελφοι εργάστηκαν σε ωράρια εργασίας που δεν γνώριζαν πότε λήγουν, χωρίς επαρκή διοικητική μέριμνα και με ασαφείς εντολές και οδηγίες.

– Σε πολλές Υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης η ανακοίνωση για την αμέσως επόμενη ημέρα για το ωράριο εργασίας πραγματοποιήθηκε ακόμα και την 23:00 μ.μ. ώρα το βράδυ της προηγούμενης με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται για τον εργαζόμενο Αστυνομικό οικογενειάρχη.

– Πολλές διμοιρίες Υποστήριξης των Διευθύνσεων Αστυνομίας Νομών της Β. Ελλάδας μετακινήθηκαν στη Θεσσαλονίκη με τεράστιο οικονομικό κόστος για το πολύπαθο Ελληνικό Δημόσιο.

– Αστυνομικοί δικυκλιστες οι οποίοι υποχρεωτικά πρεπει να εργάζονται 6 ώρες ημερησίως και οταν βεβαια υπάρχουν έκτακτες και απρόβλεπτες υπηρεσιακές ανάγκες δύνανται να συνεχίζουν υπηρεσία τους για ενα μικρό περαιτέρω χρονικό διάστημα, δυστυχώς, για μία Σύνοδος Κορυφής που είναι γνωστή στις Αρχές απο αρχές Μαΐου 2017, αυτό δεν αποτελεί έκτακτη περίπτωση και δεν μπορεί εστω και σε ανθρώπινο επίπεδο, αλλα και σε υπηρεσιακό, δικυκλιστες Αστυνομικοί να εκτελούν πολύωρες υπηρεσίες για τόσες πολλές συνεχόμενες ώρες εργασίας με τόσους κίνδυνους για τη σωματική ακεραιότητά τους

– Αποδείχτηκε και παλι ότι, δυστυχώς, οι νομοθετικές διατάξεις για το ωράριο εργασίας των Αστυνομικών παραβιάζονται στο βωμό του δήθεν εκτάκτου γεγονότος και δυστυχώς πάλι την «πληρωσαν» οι φιλότιμοι χαμηλόβαθμοι και χαμηλόμισθοι Αστυνομικοί, λόγω της υπερβολής και της ευθυνοφοβίας ορισμένων!

Καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών να μας ενημερώσει πόσο κόστισε ολη αυτή η αστυνομική επιχείρηση ιδιαίτερα λόγω των πολλών μετακινήσεων Αστυνομικών και να προβεί στον έλεγχο για τις παραβιάσεις των διατάξεων τοτ π.δ. 394/01 για το ωράριο εργασίας.
Αλήθεια πόση «πλάτη» και ποση υπομονή ακόμα να βάλει ο Αστυνομικός της Θεσσαλονίκης κύριοι της φυσικής ηγεσίας;
Θεσσαλονίκη, 15 Ιουνίου 2017
Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης



ekathess.gr


_

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια