Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μενίδι: Νέες υπηρεσίες και ενίσχυση με δεκάδες αστυνομικούς

Η δέσμη μέτρων περιλαμβάνει εκτός των άλλων δημιουργία νέων υπηρεσιών και ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος και της ασφάλειας στο Μενίδι.

Στη συνάντηση κυβέρνησης και τοπικών παραγόντων, συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Αντώνιος Μπάκας και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Ταξίαρχος Γεώργιος Ψωμάς.
Στην αντιπροσωπεία του Δήμου Αχαρνών συμμετείχαν ο Δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός, οι Αντιδήμαρχοι Ευστάθιος Τοπαλίδης και Παναγιώτης Πολυμενέας, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων Παναγιώτης Γρηγοριάδης, Σπύρος Βρεττός, Οδυσσέας Καμπόλης και Σωτήριος Ντούρος και η ειδική σύμβουλος του Δήμου Κατερίνα Παπασταματίου.
«Φαίνεται πως αύριο ξημερώνει μια άλλη μέρα» δήλωσε ο δήμαρχος μετά τη συνάντηση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που κράτησε πάνω από δύο ώρες, και υπογράμμισε ότι ο υπουργός και οι ηγεσίες δεσμεύθηκαν για άμεση υλοποίηση, ακόμα και από αύριο.
Ο κ. Κασσαβός και οι υπόλοιποι της αντιπροσωπείας από τον δήμο Μενιδίου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από όσα τούς ανακοινώθηκαν, κρατώντας ωστόσο μία επιφύλαξη επειδή, όπως είπαν, εδώ και χρόνια έχουν ακούσει πολλά.
Τα βασικά σημεία του σχεδιασμού που παρουσιάστηκε περιλαμβάνουν:
· δημιουργία στο Δήμο Αχαρνών οργανωτικής δομής σχεδιασμού, συντονισμού και εποπτείας επιχειρήσεων στη Δυτική Αττική, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,· ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας,· σταθερή παρουσία Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), σε 24ωρη βάση, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αχαρνών,· περαιτέρω ενεργοποίηση Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) σε σταθερή βάση και· επαύξηση της αστυνομικής παρουσίας και δράσης, με στοχευμένες παρεμβάσεις σε επιμέρους τομείς του Δήμου Αχαρνών.
Αναφέρθηκε επιπλέον ότι στην αναβάθμιση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας και ανταπόκρισης στην ευρύτερη περιοχή πρόκειται να συμβάλει σημαντικά η μεταφορά της έδρας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής στον όμορο Δήμο Φυλής, κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Αξίζει να σημειωθεί δε ότι η υλοποίηση του πλέγματος των μέτρων όπως και η αποτελεσματικότητά τους, αποφασίστηκε να αξιολογούνται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας κάθε δέκα ημέρες, έτσι ώστε, εφόσον κριθεί αναγκαίο, να πραγματοποιούνται οι απαραίτητες παρεμβάσεις για τη βελτιστοποίηση του προγράμματος.
Παράλληλα, ιδρύεται τμήμα επιχειρησιακού σχεδιασμού δυτικής Αττικής με έδρα το Μενίδι, ανεξάρτητο τμήμα Τροχαίας στην περιοχή, ενώ από αύριο θα υπάρχουν σε μόνιμη βάση δύο ομάδες ΔΙΑΣ και θα ενισχυθούν οι αστυνομικοί των ΟΠΚΕ κι οι περιπολίες.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, όπως τού είπε ο κ Τόσκας, η εξοικονόμηση προσωπικού για την υλοποίηση των μέτρων θα γίνει κυρίως από τη φύλαξη επισήμων και άλλες υπηρεσίες μη μάχιμες.
Κατόπιν όλων αυτών, όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι δημοτών Αχαρνών, θα γίνει κανονικά η προγραμματισμένη για το απόγευμα συγκέντρωση των πολιτών στην πλατεία Καράβου όπου θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της συνάντησης.
Όπως είπε ο δήμαρχος, θα υπάρξει «παύση των κινητοποιήσεων για να δοθεί ο χρόνος στις Αρχές να εφαρμόσουν το σχέδιο».
ert.gr - ΠηγήΑΠΕ-ΜΠΕ
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια