"Μέσα απο τα μάτια τους": Το νέο βιβλίο της Φ. Κωνσταντοπούλου (ΒΙΝΤΕΟ)

"Μέσα απο τα μάτια τους": Είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου της συγγραφέως παιδικών βιβλίων Φωτεινής Κωνσταντοπουλου, που πραγματεύεται τις ιστορίες δώδεκα παιδιών που αναγκάζονται να φύγουν ολομόναχα από τις πατρίδες τους για να σωθούν. Στο οπιισθόφυλλο του βιβλίου γράφει:
"Ένα ταξίδι σωτηρίας από τον κατεστραμμένο κόσμο τους προς την Ευρώπη της ελπίδας και της σωτηρίας. Αμέτρητα όνειρα μόνα, χωρίς οικογένεια, διασκορπισμένα σε τόπους φιλόξενους αλλά και αφιλόξενους. Επιβάτες σ΄ ένα ταξίδι με άγνωστη κατάληξη. Τώρα είναι εδώ. Οι ελπίδες και τα όνειρά τους ζωντανεύουν και πάλι. Η σκέψη τους στις οικογένειες που έμειναν πίσω. Δώδεκα παιδιά που υψώνουν μια φωνή: ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΠΟΛΕΜΟ."
ΒΙΒΛΙΟ 1
Η συγγραφέας, βρέθηκε στο στούντιο της εκπομπής "Με αγάπη Χριστιάνα" και μίλησε για το έργο της, αλλά και το προσφυγικό δράμα.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου είναι αστυνομικός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων.
Zει και εργάζεται στην Αθήνα. Στον ελεύθερο χρόνο της, βοηθάει τους ήρωες των ιστοριών της πότε στις ζαχαρένιες και πότε στις αλμυρές αποστολές τους. Ξετρελαίνεται με τα παραμύθια, σαν παιδί. Σαν έφηβη, ταξιδεύει πάντα με πυξίδα το όνειρο. Ξεκίνησε να αποτυπώνει εικόνες και συναισθήματα που αποκόμισε από τα ταξίδια της, στο πρώτο της διήγημα Στιγμές που ταξίδεψαν στις Πρέσπες.
ΒΙΒΛΙΟ 2

Το δεύτερο βιβλίο της Μια Ζαχαρένια Συνταγή είναι το πρώτο ελληνικό βιβλίο που τέθηκε υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες. Η συγγραφέας έλαβε τιμητική αναγνώριση για αυτό, αλλά και για την πολύτιμη προσφορά της στην παγκόσμια εκστρατεία "Back2School", που στηρίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση των παιδιών-προσφύγων. 

Έτσι, τον Φεβρουάριο του 2016, έγινε η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα που έλαβε τον τίτλο της «Υψηλού προφίλ υποστηρίκτριας της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες». Ο τίτλος High Profile Supporter απονέμεται σε προσωπικότητες από όλον τον κόσμο, που με την κοινωνική προσφορά τους συμβάλλουν τα μέγιστα στο έργο της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε., αποτελώντας πηγή έμπνευσης για όλους τους ανθρώπους. 
ΒΙΒΛΙΟ 3
 
Έχει διοργανώσει σημαντικές δράσεις για τους πρόσφυγες με την υποστήριξη κοινωνικών φορέων στην Ελλάδα. Κορυφαία υπήρξε η διοργάνωση στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, με την Μ.Κ.Ο. PRAKSIS και την Ολυμπιακή Ακαδημία της Χώρας, και του συνεορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων και της Ολυμπιακής Ημέρας, με την Ολυμπιακή Ακαδημία της Χώρας και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας.  Η τελευταία διοργάνωση "Get active on olympic day with refugees" επιλέχτηκε στην τελική τριάδα του Peace and Sport International Forum, το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα της αυτού εξοχότητας Πρίγκιππα Αλβέρτου του Μονακό του 2ου. Από τις εκδόσεις ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ κυκλοφορεί το τρίτο της βιβλίο “Ο Τυροκοφτερός", που αφορά τη διατροφή παιδιών ηλικίας άνω των επτά ετών. 
alphanews.live
_