Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ υπέρ αστυνομικών για το Athens Pride

H Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή της αναφέρεται στο Athens Pride 2017, καθώς και στην παρουσία ΛΟΑΤΚΙ+ αστυνομικών σε αυτό.


Όπως τονίζει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ:
«Το Σάββατο 10/6, διεξήχθη με επιτυχία το Athens Pride 2017, ένα Φεστιβάλ υπερηφάνειας, ορατότητας και διεκδίκησης. Οι χιλιάδες κόσμου που πέρασαν όλη την ημέρα, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα αιτήματα και να συζητήσουν για τις θέσεις της LGBTQI+ κοινότητας.
Η μεγάλη μαζικότητα της παρέλασης έστειλε σαφές μήνυμα ότι τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα πρέπει να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα με όλους τους ανθρώπους και να αντιμετωπίζονται με σεβασμό.
Μόνο μελανό σημείο της διοργάνωσης, η ένταση που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της παρέλασης, όταν μία μικρή ομάδα ατόμων επιχείρησε να εμποδίσει τη συμμετοχή ΛΟΑΤΚΙ+ εκπροσώπων της αστυνομίας. Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ θεωρούμε θετικό ότι για πρώτη φορά εκπρόσωποι της αστυνομίας συμμετείχαν συγκροτημένα σε Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, δίνοντας μάχη κατά του ρατσισμού και του σεξισμού στο εσωτερικό των δυνάμεων καταστολής και αποδεικνύοντας ότι ο εκδημοκρατισμός των σωμάτων ασφαλείας είναι απολύτως αναγκαίος, αλλά και εφικτός.
Από την άλλη, στεκόμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε λογική ιδιοκτησίας του LGBTQI+ κινήματος, που με αντιδημοκρατικό τρόπο στερεί το δικαίωμα συμμετοχής σε ανθρώπους που καταπιέζονται και αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.
Χαιρετίζουμε τη μεγάλη επιτυχία του Athens Pride 2017 και πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι το έναυσμα για ακόμη περισσότερες νίκες στο πεδίο των κοινωνικών δικαιωμάτων.
Συγχαίρουμε τους ΛΟΑΤΚΙ+ αστυνομικούς για τη δύναμη ψυχής να συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση και καταγγέλουμε την προσπάθεια αποκλεισμού τους από τους ολιγάριθμους «ιδιοκτήτες» του κινήματος.
Καλούμε επίσης τη διοργανώτρια αρχή, που εχθές αδράνησε χαρακτηριστικά, αλλά και συνολικά την LGBTQI+ κοινότητα και κάθε δημοκρατικό πολίτη, να καταδικάσουν επίσημα το συμβάν και να αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία των ΛΟΑΤΚΙ+ εκπροσώπων της αστυνομίας, που δίνει ελπίδα για το μέλλον».
altsantiri.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια