Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ: 9.000 παιδιά στις 10 μεγάλες γιορτές του αθλητισμού σε όλη την Ελλάδα

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή 9.000 παιδιών και 16.000 γονέων – συνοδών, πραγματοποιήθηκαν τα δέκα φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ σε πόλεις της Ελλάδας. Στο μοναδικό αυτό ταξίδι, που ξεκίνησε τον Ιανουάριο στο Ηράκλειο της Κρήτης και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 στην Καλλιθέα, o ΟΠΑΠ με τη συμμετοχή των 125 Αθλητικών Ακαδημιών του Προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες, μοιράστηκε τη χαρά του αθλητισμού σε Πάτρα, Άργος, Περιστέρι, Θεσσαλονίκη (Αμπελόκηποι-Μενεμένη και Καυτανζόγλειο), Ιωάννινα, Ξάνθη και Βόλο.

Η δέκατη γιορτή του αθλητισμού, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017, στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας «Γρηγόρης Λαμπράκης», με τη συμμετοχή 810 παιδιών και 1.000 γονέων – συνοδών.

Οι μικροί αθλητές, από 16 Ακαδημίες των Νομών Αττικής, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Κυκλάδων, Εύβοιας και Αχαΐας πήραν μέρος σε παραολυμπιακά και ολυμπιακά αθλήματα, διαδραστικά παιχνίδια άθλησης και ενυδάτωσης, καθώς και παιχνίδια ποδοσφαίρου χωρίς σκορ και βαθμολογία. Επίσης, συμμετείχαν ενεργά σε δραστηριότητες όπως διελκυστίνδα, target shoot, freestyle show, ενώ έπαιξαν σκάκι και βόλεϊ καθιστών. Επιπλέον, έκαναν ατομική και ομαδική φωτογράφιση. 

Παράλληλα, γονείς και συνοδοί συμμετείχαν σε διαδραστικά σεμινάρια για θέματα ψυχολογίας, διατροφής και πρώτων βοηθειών με την επιμέλεια της εξειδικευμένης επιστημονικής ομάδας του προγράμματος.

Ο Μίκαελ Σκίμπε στο Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ
 

Στο φεστιβάλ της Καλλιθέας συμμετείχαν πρεσβευτές του αθλητισμού, οι οποίοι έδωσαν πολύτιμες κατευθύνσεις στα παιδιά. Συγκεκριμένα, παρευρέθησαν ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας, Μίκαελ Σκίμπε, με τον βοηθό προπονητή Κώστα Τσάνα, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Βασίλης Χατζηπαναγής, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης, ο παραολυμπιονίκης της σφαιροβολίας Σε Τζον Φερνάντες, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Taekwondo Μαριάννα Κουκουλά  και ο διεθνής αθλητής Taekwondo Άγγελος Παρθένιος.

Ο ΟΠΑΠ, πιστός στη δέσμευσή του να επενδύει πολύπλευρα στο μέλλον του αθλητισμού και τη νεολαία, συνεχίζει το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Η ανακοίνωσή των 125 ακαδημιών από όλη την Ελλάδα, οι οποίες θα συμμετάσχουν και θα επωφεληθούν από το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΟΠΑΠ, θα γίνει τον Σεπτέμβριο 2017.

 


 

Εταιρικό προφίλ

Ο Όμιλος ΟΠΑΠ έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη λειτουργία και τη διαχείριση αριθμολαχείων, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων στην Ελλάδα και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο για την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στη δραστηριότητα του.

Ο ΟΠΑΠ ιδρύθηκε το 1958, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής και η απόκτησή του το 2013 από τον Όμιλο Emma Delta Hellenic Holdings έδωσε την απαραίτητη ώθηση για τη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.

Το χαρτοφυλάκιο του ΟΠΑΠ με τα επιτυχημένα και δημοφιλή εμπορικά παιχνίδια: ΚΙΝΟ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΣΚΡΑΤΣ, ΠΡΟΠΟ, EXTRA 5, SUPER 3 συμβάλλει στην ανάπτυξη της εταιρείας και αποτελεί πηγή μιας συνεχώς διευρυνόμενης κοινωνικής συνεισφοράς. Αυτή μεταφράζεται ετησίως σε ουσιαστικά έργα παρέμβασης με απτά αποτελέσματα  για την κοινωνία, εξασφαλίζοντας στον ΟΠΑΠ μια ηγετική θέση μεταξύ των πρωταθλητών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα.

 

Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr_