Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έρχεται το 71ο Ελληνικό Ντέρμπι ΟΠΑΠ

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες στο Μαρκόπουλο για τη μεγάλη γιορτή των ιπποδρομιών. Την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017, πραγματοποιείται το 71ο Ελληνικό Ντέρμπι ΟΠΑΠ, η κούρσα της χρονιάς
με τα καλύτερα καθαρόαιμα άλογα.

Μετά το περυσινό ντέρμπι, που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, όλοι αναμένουν με ανυπομονησία την εφετινή διοργάνωση. Εκτός από τις θεαματικές ιπποδρομίες, όσοι βρεθούν στο Μαρκόπουλο θα ζήσουν μια μοναδική εμπειρία με happenings, live μουσική και πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

71ο Ελληνικό Ντέρμπι ΟΠΑΠ: Ραντεβού με την Ιστορία

Το 71ο Ελληνικό Ντέρμπι ΟΠΑΠ παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για έναν επιπλέον λόγο: Ο αναβάτης Μιχάλης Ξυνός, που με τον ίππο Μέντωρ αναδείχθηκε πέρυσι μεγάλος νικητής, ισοφάρισε το ρεκόρ των 6 επιτυχιών σε ντέρμπυ που κρατούσε από το 1980 ο θρυλικός τσάμπιον τζόκεϋ Βαγγέλης Κεράτσας, ο επονομαζόμενος και «στρατηγός».  Έτσι, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην κούρσα της 5ης Ιουλίου για το εάν θα «γραφτεί» το ιστορικό ρεκόρ.

Η αίγλη επέστρεψε στο Μαρκόπουλο

Το «μπαμ» της έναρξης του περυσινού ντέρμπι, βρήκε τον κόσμο όρθιο στις κερκίδες να ζητωκραυγάζει. Ως πιο ενθουσιώδεις θεατές, τα πιτσιρίκια που βρέθηκαν εκεί με τις οικογένειές τους εκτοξεύτηκαν από τα καθίσματά τους και για περίπου δυόμιση λεπτά, όσο δηλαδή διήρκησε η κούρσα, φώναζαν για να εμψυχώσουν άλογα και αναβάτες.

Οι κερκίδες του ιπποδρόμου γέμισαν ασφυκτικά από 2.000 θεατές, οικογένειες, παρέες φίλων, παλιούς φανατικούς των ιπποδρομιών, επιχειρηματίες, αθλητές και καλλιτέχνες. Η παρουσία τόσων ανθρώπων και τα σχόλιά τους για μια άρτια διοργάνωση αγωνιστικά και οργανωτικά, ήταν η καλύτερη επιβράβευση της προσπάθειας του ΟΠΑΠ για την αναγέννηση των ιπποδρομιών στην Ελλάδα.


Μεγάλος νικητής του περυσινού ντέρμπι ήταν ο εκρηκτικός Μέντωρ. Με αναβάτη τον Μιχάλη Ξυνό και προπονητή τον Αλέκο Γιατρά, ο Μέντωρ έδωσε τη νίκη στο Ιπποφορβείο Ελιάς  του Ιωάννη Μυτιληναίου.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια