Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σπείρα διαρρηκτών ρήμαξε 70 σπίτια στην Τρίπολη

Ένας 40χρονος φυγόποινος, που είχε καταδικαστεί για διακεκριμένες κλοπές από κοινού και κατ’ εξακολούθηση από Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ναυπλίου, ήταν ο «εγκέφαλος» της
εγκληματικής ομάδας που μετέφερε τις… δραστηριότητές της στην Αρκαδία όπου διέρρηξε ούτε λίγο ούτε πολύ 70 σπίτια!

Οι οκτώ Έλληνες ηλικίας 18 ως 40 χρόνων που την απάρτιζαν, διέπραξαν από τα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου 65 διαρρήξεις και πέντε απόπειρες σε κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης, από τις οποίες είχαν αρπάξει μετρητά, χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα είδη συνολικής αξίας πάνω από 120.000 ευρώ!

Η συμμορία εξαρθρώθηκε μετά από έρευνες της Ασφαλείας Τρίπολης που οργάνωσε επιχείρηση σε συνεργασία με την Ο.Π.Κ.Ε. και στην κατοχή του 40χρονου κατασχέθηκε ένα πιστόλι που εστάλη για βαλλιστική εξέταση. Ακόμη, κατασχέθηκαν τέσσερα οχήματα και πλήθος κοσμημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών που αναγνωριστούν θα αποδοθούν στους δικαιούχους.

Τα μέλη της σπείρας οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους δίωξη κατά περίπτωση για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε βαθμό κακουργηματος, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Δικογραφία για κλοπή σχηματίστηκε σε βάρος ενός 37χρονου που συμμετείχε σε μία από τις κλοπές, ενώ άλλοι τέσσερις άντρες ηλικίας 30 ως 69 χρόνων και μία 36χρονη γυναίκα κατηγορούνται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς αγόραζαν κλοπιμαία από τους δράστες.


protothema.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια