Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άδωνις: Τι έλεγες 21 λεπτά με τον ισοβίτη; - Καμμένος: Μιλούσα για λόγους εθνικής ασφάλειας

Σειρά ερωτημάτων προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, για το περιεχόμενο των



 συνομιλιών του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη για την υπόθεση του Noor-1, που εντοπίστηκε με 2,1 τόνους ηρωίνης στα αμπάρια του, έθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Θέτοντας ζήτημα παρέμβασης στη Δικαιοσύνη, ο κ. Γεωργιάδης ρώτησε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας «τι έλεγε επί 21 λεπτά στις τηλεφωνικές του συνομιλίες με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη», ενώ ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι πρόκειται είναι μια υπόθεση που αφορά στην εθνική ασφάλεια και γι' αυτό μίλησε με τον Γιαννουσάκη.

Άδωνις: «21 ολόκληρα λεπτά σε 12 τηλεφωνικές συνομιλίες τι ακριβώς είπατε;»

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε: «Εδώ δεν μιλάμε για το Noor-1, ό,τι έχετε να πείτε, θα τα πείτε στον ανακριτή και στον εισαγγελέα. Αν η ελληνική Δικαιοσύνη αποφασίσει ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ένοχος εμπορίας ναρκωτικών, να σαπίσει στη φυλακή».

«Κύριε υπουργέ, από τις τηλεφωνικές κλήσεις της Cosmote, που δημοσιεύθηκαν νομίμως, προκύπτει ότι ο κ. Καμμένος συνομίλησε 21 λεπτά με τον Γιαννουσάκη. Αφού για να του πείτε αυτά που είπε ο κ. Κοντονής χρειάζεστε 16 δευτερόλεπτα, 21 ολόκληρα λεπτά σε 12 τηλεφωνικές συνομιλίες τι ακριβώς είπατε;» ρώτησε ο κ. Γεωργιάδης.

Και συνέχισε: «Να μας πείτε αν πριν ή μετά τις συνομιλίες με τον κ. Γιαννουσάκη συνομιλήσατε με τον αξιωματικό του Λιμενικού κ. Χριστοφορίδη. Με ποια ιδιότητα συνομιλούσατε με τον κ. Γιαννουσάκη; Τι ακριβώς είπατε με τον κ. Γιαννουσάκη; Γνωρίζετε τον αξιωματικό του Λιμενικού κ. Χριστοφορίδη;».

«Από το έδρανο εκείνο μετά πάθους υπερασπιζόσασταν τον Ιβάν Σαββίδη, όταν του διαγράφατε τα πρόστιμα της ΣΕΚΑΠ» είπε ακόμη ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Καμμένος: «Είναι μια υπόθεση που αφορά την εθνική ασφάλεια και την ιδιότητά μου ως υπουργού Εθνικής Άμυνας»

Απαντώντας, ο Πάνος Καμμένος σημείωσε: «Από τις εταιρείες του κ. Μαρινάκη υπάρχουν εμβάσματα προς τις εταιρείες συμφερόντων του ισοβίτη Γιαννουσάκη. Υπάρχει σύλληψη του διευθυντή του κ. Μαρινάκη, του κ. Συντυχάκη, στο "Ελ.Βενιζέλος" με 622.000 ευρώ
Αυτός είναι λοιπόν ο επιχειρηματίας που έρχεται σήμερα να υπερασπιστεί ο αντιπρόεδρος της ΝΔ».

Και συνέχισε: «Η υπόθεση Noor-1 δεν είναι απλή υπόθεση ναρκωτικών. Είναι μια υπόθεση που αφορά την εθνική ασφάλεια και την ιδιότητά μου ως υπουργού Εθνικής Άμυνας. Η υπόθεση αυτή βγήκε στον αέρα μετά τις εφόδους της οικονομικής αστυνομίας στις επιχειρήσεις του κ. Μαρινάκη. Όπως είπαν στις επιχειρήσεις του κ. Μαρινάκη, αυτά τα τιμολόγια ήταν για εξυπηρέτηση κάποιων υποχρεώσεων».

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ακόμη στην απάντησή του ότι «ένας από αυτούς που παίρνουν χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι ο καταδικασμένος για την υπόθεση Αιμίλιος Κοτσώνης. Είναι ο άνθρωπος που ήταν αφεντικό του κ. Κουρτάκη στην εφημερίδα Μετρόραμα. Ο κ. Κουρτάκης είναι εκείνος που είπε ότι ο γιος μου είναι συνεργάτης της Πόλας Ρούπα και καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμηση».

«Εδώ έχουμε ξεκάθαρα μια υποστήριξη ενός υπόπτου που ο κ. Γιαννουσάκης, που ζήτησε από εμένα να καταθέσει, έχει καταγγείλει. Εκτός από εμένα, οι καταγγελίες αυτές έχουν γίνει στην εκπομπή του κ. Θωμαΐδη, "Δίκη". Εκεί έχει αναφερθεί η εμπλοκή, η πιθανή εμπλοκή του κ. Μαρινάκη στην υπόθεση του Noor-1» υποστήριξε ο κ. Καμμένος.

Και πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ: «Τα ναρκωτικά δεν είναι μόνο ποινικό αδίκημα, δεν είναι μόνο δικαστικό. Είναι πολιτικό, αλλά κυρίως κοινωνικό θέμα. Το ζητούμενο είναι η αποκοπή των τόνων της ηρωίνης και η εξάλειψη των καθαρμάτων που την διακινούν. Είμαι υποχρεωμένος να ακολουθήσω τον νόμο».

«Όταν ο αποδέκτης είναι, εκτός από εφοπλιστής και πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, τι πρέπει να κάνω;» είπε ακόμη χαρακτηριστικά.

«Με διαβεβαίωσε δικαστής ότι ο πολιτικός όχι μόνο έχει δικαίωμα να επικοινωνήσει με φυλακισμένο πολίτη, αλλά έχει και υποχρέωση. Ο πολιτικός όχι μόνο έχει υποχρέωση σε όλους τους πολίτες, αλλά κυρίως σε εκείνους που έχουν στερηθεί την ελευθερία τους» είπε επίσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κάνοντας λόγο για τη «μεγαλύτερη υπόθεση ναρκωτικών στην Ευρώπη»

«Πρέπει να δούμε αν κινδυνεύει ένας ισοβίτης που καταγγέλλει το μεγαλύτερο ψάρι. Κι αυτό έπραξα» συνέχισε, υπεραμυνόμενος της επικοινωνίας του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.

«Ο εισαγγελικός λειτουργός φοβόταν για την οικογένειά του. Φοβόταν μήπως είχε την τύχη άλλων επτά ή οκτώ μαρτύρων που εξαφανίστηκαν» είπε ακόμη, ενώ επικαλέστηκε την καταγγελία του Θόδωρου Αγγελόπουλου κατά του εκλιπόντος εκδότη Γρηγόρη Μιχαλόπουλου, τις οποίες ο επιχειρηματίας είχε διαβιβάσει προσωπικά στον τότε πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη.

«Αυτό αφορά εσάς, αλλά και τον κ. Βορίδη, που είναι δικηγόρος του κ. Μαρινάκη. Ναι, μίλησα μαζί του (σ.σ. με τον Γιαννουσάκη). Ναι, ο κ. Μαρινάκης μήνυσε εμένα, μήνυσε τον λιμενικό, τον ισοβίτη όμως γιατί δεν τον μήνυσε;» διερωτήθηκε ο κ. Καμμένος.

Και συμπλήρωσε: «Αναφέρει ο ισοβίτης σε συζήτηση με τον Τριανταφυλλόπουλο για πρώην υπουργό της ΝΔ, που πίεσε για να αλλάξει τις καταθέσεις του. Δεν υιοθετούμε αβασάνιστα όσα λέει ένας ισοβίτης για διακίνηση ηρωίνης. Δεν θα τα διερευνήσουμε όμως; Πάρτε να διαβάσετε τα φύλλα καταθέσεων του Γιαννουσάκη. Από διάλογο που δημοσιεύθηκε μεταξύ του Κουρτάκη και του Βρέντζου, βλέπετε ότι φτάνει στο σημείο να κάνει τον Παναθηναϊκό θυγατρική του Ολυμπιακού. Εμείς αυτό δεν θα το επιτρέψουμε».

Γεωργιάδης: «Δεν απαντήσατε σε κανένα από τα ερωτήματά μου»

Ο κ. Γεωργιάδης επανήλθε στη δευτερολογία του, υπογραμμίζοντας προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Ήταν χλιαρά τα χειροκροτήματα. Αφού φτάσατε να χειροκροτάτε εν χορώ τον κ. Τριανταφυλλόπουλο, που πριν από τρία χρόνια βρίζατε για το βίντεο του Σακελλαρίδη, μπράβο σας».

«Εσείς εδώ κάνατε τη δίκη του κ. Μαρινάκη» προσέθεσε. «Αλλά, συγγνώμη κύριοι συνάδελφοι: Ένα χρόνο πριν, δεν πανηγυρίζατε για τις τηλεοπτικές άδειες; Δηλαδή σε γνώση σας δίνατε μία από τις τηλεοπτικές άδειες σε εμπλεκόμενο για εμπόριο ναρκωτικών και λαθρεμπορία; Και αυτό το λέγατε εξυγίανση του τηλεοπτικού τοπίου;».

Και επέμεινε: «Δεν απαντήσατε σε κανένα από τα ερωτήματά μου. Τι λέγατε με τον κ. Γιαννουσάκη επί 21 λεπτά; Όταν θα ανοίξει ο εισαγγελέας τις τηλεφωνικές σας γραμμές, εάν έχετε πάρει τηλέφωνο τον κ. Χριστοφορίδη, τον ειδικό ανακριτικό υπάλληλο που φαίνεται να εκβιάζει τον κ. Γιαννουσάκη και να του λέει να ενοχοποιήσει τον κ. Μαρινάκη, λέγοντάς του ότι τώρα είναι η ευκαιρία να κάνει έναν εχθρό».

«Τον ξέρετε τον κ. Χριστοφορίδη; Έχετε μιλήσει με τον κ. Χριστοφορίδη; "Με νοιάζει να ενοχοποιηθεί ο Μαρινάκης και μέσω αυτού ο Μητσοτάκης για να μείνει ο Τσίπρας δέκα χρόνια στην εξουσία": Αυτά έλεγε ο κ. Χριστοφορίδης στον κ. Γιαννουσάκη. Τον γνωρίζετε εσείς τον κ. Χριστοφορίδη; Μήπως εσείς λέγατε στον κ, Χριστοφορίδη να μεταφέρει αυτά που έλεγε στον κ. Γιαννουσάκη;» επέμεινε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Και συνέχισε: «Ο κ. Τσίπρας, όταν έβλεπε τον κ. Μαρινάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, έβλεπε έναν έμπορο ναρκωτικών; Εμπόρους ναρκωτικών βλέπει ο κ. Τσίπρας στο Μαξίμου;».

«Τι του λέγατε 12 φορές του ισοβίτη Γιαννουσάκη στο τηλέφωνο;» ρώτησε και εν συνεχεία επιτέθηκε στον Πάνο Καμμένο: «Τέτοιος ψεύτης και υποκριτής είσαι (σ.σ. η φράση εν συνεχεία διαγράφηκε από τα πρακτικά). Όπου σε συμφέρει. Ο κ. Τσίπρας γνώριζε ή δεν γνώριζε; Κι αν γνώριζε, γιατί συνάντησε τον κ. Μαρινάκη;».

«Εάν είναι τρεις που εμπλέκονται σε μια ομάδα, τότε είναι σπείρα. Τι λέγατε 22 λεπτά με τον κ. Γιαννουσάκη στο κινητό;» ξαναρώτησε ο κ. Γεωργιάδης, επιμένοντας επίσης εάν το γνώριζε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Πώς ο καταδικασμένος για εμπόριο ναρκωτικών, σας έστελνε μήνυμα στο κινητό: "Δεν έχει έρθει ακόμη ο εισαγγελέας;". Με ποιανού εντολή πήγε ο εισαγγελέας 12 η ώρα τα μεσάνυχτα στη φυλακή; Θα καταθέσετε στη Βουλή το άνοιγμα των τηλεφωνικών σας λογαριασμών;» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Καμμένος: «Συνομιλίες δικές μου έχετε;»

«Συνομιλίες δικές μου έχετε;» ρώτησε από την πλευρά του ο κ. Καμμένος τον κ. Γεωργιάδη, για να προσθέσει: «Συνομιλίες των βουλευτών της ΝΔ με τον Αιμίλιο Κοτσώνη έχει καταγράψει ο υπερκοριός. Εγώ μιλάω με το δικό μου κινητό και όχι από πακιστανικά τηλέφωνα. Το καθήκον μου είναι να προστατέψω τον μάρτυρα».

Παπαθεοδώρου: Παράγκα, παραπολιτικό και παραδικαστικό κύκλωμα - Κοντονής: Υπερβάλλων ζήλος από τον κ. Καμμένο, έκανε το καθήκον του

«Δεν υιοθετώ ό,τι λέει ένας ισοβίτης. Αυτά θα τα κρίνει η Δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση ελέγχεται για την ύπαρξη παραπολιτικού και παραδικαστικού κυκλώματος, που χειραγωγεί με μεθοδεύσεις τη Δικαιοσύνη» ξεκαθάρισε, στο πλαίσιο της δικής του ερώτησης, προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου.

«Ο ισοβίτης κάνει τη δουλειά του. Οι υπόλοιποι κάνουν τη δουλειά τους;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. «Είναι κανονική λειτουργία Δικαιοσύνης να μιλά ο υπουργός Άμυνας και να ανακοινώνει σε ισοβίτη ότι θα δεχθεί επίσκεψη εισαγγελέα» ρώτησε τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Ζήτησε ακόμη να μάθει αν ξέρει τι είπε στο τηλέφωνο με τον ισοβίτη ο κ. Καμμένος και έκανε λόγο για «παράγκα».

Στην επίθεση της αντιπολίτευσης ο υπουργός Δικαιοσύνης είδε... ισπανική υποχώρηση. Στο πλαίσιο αυτό, υπερασπίστηκε τις κινήσεις της κυβέρνησης, λέγοντας ότι ήταν αντίδραση στην καταγγελία του ισοβίτη πως κινδύνευε η ζωή του και ότι ήθελε να δώσει έναν μεγαλύτερο έμπορο ναρκωτικών.

«Ο κ. Καμμένος έκανε το καθήκον του» προσέθεσε, «αν θέλετε μπορείτε να τον κατηγορήσετε για υπερβάλλοντα ζήλο».

«Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με ενημέρωσε και εγώ ενημέρωσα την αρμόδια εισαγγελέα» υποστήριξε και επισήμανε ότι «ήδη διεξάγεται έρευνα και για τις καταγγελίες Γιαννουσάκη και για το ενδεχόμενο να παραβιάστηκε ο κανονισμός της φυλακής».

«Η Δικαιοσύνη θα διερευνήσει και γιατί άλλαξε τροπάριο ο ισοβίτης» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Ανέφερε και τη βαλίτσα 650.000 που έφθασε στη χώρα μας και αναρωτήθηκε πότε ξεκίνησε ο θόρυβος: «... Μερικές μέρες μετά τον έλεγχο της οικονομικής αστυνομίας στα γραφεία του επιχειρηματία. Σε αυτό τον τόπο όλοι ελέγχονται. Η έρευνα θα ολοκληρωθεί. Η Δικαιοσύνη θα καταλήξει σε συμπεράσματα και τότε θα δούμε ποιοι γίνονται όχι βαποράκια ναρκωτικών, αλλά βαποράκια επιχειρηματικών συμφερόντων στον χώρο του Κοινοβουλίου».

«Οι αλυσίδες που δένουν τους ΑΝΕΛ με τους ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι πολύ βαριές» απάντησε ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου. «Χρειάζεται τον υπουργό Άμυνας για να κάνει σωστά τη δουλειά της η Δικαιοσύνη» επέμεινε στο βασικό ερώτημα της υπόθεσης. «Είχε ενημερωθεί η διοίκηση των φυλακών;» προσέθεσε. «Με τον ανακριτικό υπάλληλο τον λιμενικό τι έγινε;» έβαλε ένα ακόμη θέμα στο διάλογο με τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Για αγωνιώδη προσπάθεια να εφευρεθούν ερωτήματα έκανε λόγο ο κ. Κοντονής και απέρριψε την κατηγορία για παράγκα. «Δεν υπήρξε καμία πολιτική παρέμβαση» επανέλαβε.

Η αντιπολίτευση επικαλείται διαλόγους που έχουν αποκτηθεί παράνομα, συνέχισε και χαρακτήρισε ανέντιμη την όλη διαδικασία και απαράδεκτα τα σχετικά αποδεικτικά μέσα. Προέβλεψε, μάλιστα, ότι η Δικαιοσύνη θα τα πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων.

Επισήμανε ακόμη ότι ο Γιαννουσάκης έχει δώσει καταθέσεις από το 2015, όταν δεν υπήρχε θέμα αγοράς του ΔΟΛ από τον κ. Μαρινάκη. «Όλοι και όλα θα ελεγχθούν, κανείς δεν θα βρεθεί στο απυρόβλητο» κατέληξε.

Λαγός: Η μεταγωγή Γιαννουσάκη στην Χαλκίδα έγινε για να καταθέσει κατά του Μαρινάκη
Στη δική του ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο Γιάννης Λαγός της ΧΑ είπε:«Ποιοι προμήθευσαν με κινητό τον Μάκη Γιαννουσάκη; Ποιοι του έδωσαν πρόσβαση να μιλάει στο κινητό με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας;».

«Ο Γιαννουσάκης με μηνυτήρια αναφορά του εναντίον του υπουργού Εθνικής Άμυνας καταγγέλλει ότι ο κ. Καμμένος τον εκβίαζε να καταθέσει εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη» είπε ακόμη, για να αναφερθεί στη συνέχεια σε όσα είπε ο Γιαννουσάκης, θέτοντας σειρά ερωτημάτων: «Γιατί ο εισαγγελέας πήγε 23:30 η ώρα τη νύχτα; Γιατί δεν πήγε το πρωί; 23:30 η ώρα, λοιπόν, πήγε στη φυλακή η κυρία Τζίβα και αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία της. Ανοίξανε τα στόματα και είπατε "ναι, μπήκε 23:30 η ώρα μέσα και έμεινε μέχρι τις 03:00"».

«Σύμφωνα με αυτά που γράφει ο κ. Γιαννουσάκης, αφαιρέθηκε αυτή η ασφάλεια που υπήρχε στο σπίτι του κ. Γιαννουσάκη» είπε ακόμη.

Ο κ. Κοντονής απάντησε: Η Δεξιά ασχολείται με το ποιος θα κάνει τον καλύτερο συνήγορο του Γιαννουσάκη. Σας είπα ότι αυτή την καταγγελία την εξετάζει η Δικαιοσύνη», ενώ συνέχισε,αναφερόμενος στην ΧΑ: «Κάνουν τους συνηγόρους ενός ανθρώπου που προβάλλει αντιφατικούς ισχυρισμούς και αμφισβητούν ακόμη και τη διενέργεια έρευνας».

Από την πλευρά του ο κ. Λαγός επανήλθε: «Είναι αγχωμένος ο κ. Κοντονής με την αναφορά τη δικιά μου. Θα σας αποδείξω ότι η έρευνα ξεκίνησε στις 6 Ιουνίου μετά τις καταγγελίες τις δικές μας στη Βουλή. Ο Γιαννουσάκης κατηγορεί και τον Κοντονή, όχι μόνο τον Καμμένο και εσύ μας λες για Άουσβιτς. Τα' χεις παίξει Κοντονή!».

Στη συνέχεια επικαλέστηκε τον ισοβίτη Γιαννουσάκη: «Η μεταγωγή μου στις φυλακές Χαλκίδας δεν ήταν τυχαία, αλλά έγινε με εντολή του Κοντονή και δεν ήταν καθόλου τυχαία, γιατί προσπαθούν να με πείσουν να κάνω κατάθεση εναντίον του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη».

Από την πλευρά του, απευθυνόμενος στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε: «Είναι φανερό ότι εδώ υιοθετούν μία μηνυτήρια αναφορά, η οποία εξετάζεται από τη Δικαιοσύνη. Είναι φανερό ότι ο Γιαννουσάκης δεν είχε καμία ευνοϊκή μεταχείριση. Από πού γνωρίζετε ότι τη συγκεκριμένη επαφή του κρατουμένου με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας την διαμεσολάβησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης; Άρα, λοιπόν, δεν το γνωρίζετε, είσαστε συκοφάντες, ακροδεξιοί και νεοναζί».

Η ερώτηση του κ. Γεωργιάδη έχει ως εξής:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Τον Αξιότιμο Υπουργό Εθνικής Άμυνας

ΘΕΜΑ: Επικοινωνία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου, με τον ισοβίτη κ.

Γιαννουσάκη

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για την επικοινωνία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένου, με τον καταδικασθέντα σε ισόβια για εμπορία ναρκωτικών κ. Γιαννουσάκη, κατά παράβαση της διάκρισης των εξουσιών, όπως ορίζει το Σύνταγμα, όσο και του θεσμικού του ρόλου. Ο κ. Καμμένος έχει παραδεχθεί την εμπλοκή του στην υπόθεση, άρα έχει ήδη συνομολογήσει την εξωθεσμική παρέμβασή του σε ποινική υπόθεση μεγάλης ηθικοκοινωνικής απαξίας.

Συνεπώς, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Ο κ. Π. Καμμένος έχει επικοινωνήσει με τον κ. Γιαννουσάκη; Αν ναι, ποιο ήταν το αντικείμενο της συνομιλίας τους;

Η ερώτηση του Γ. Λαγού:

Προς υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

ΘΕΜΑ: Καταγγελίες για παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης σχετικά με την υπόθεση του Noor 1

Στις 6/6/2017, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπογράφων έθεσε υπόψη του Ελληνικού λαού ατράνταχτα στοιχεία, από τα οποία προέκυπτε η παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένου, στην υπόθεση που αφορά το Noor 1. Πέρασαν μόλις 12 ημέρες και από δημοσιεύματα της εφημερίδας «Καρφί» επιβεβαιώνονται οι μαρτυρίες του υπογράφοντος. Από τις συγκεκριμένες αποκαλύψεις, αφενός μεν φέρεται ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας να συναντά ισοβίτη κρατούμενο εμπλεκόμενο σε κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών στις φυλακές Αυλώνα και αφετέρου στις συγκεκριμένες επαφές όπως μαρτυρούν τα δημοσιεύματα εμπλέκονται και λειτουργοί της δικαιοσύνης. Ως εκ τούτου κρίνεται επιτακτική η τοποθέτηση των αρμίδιων υπουργών επο του ανωτέρω ζητήματος.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1)      Ποια η θέση του αρμόδιου υπουργείου σχετικά με τις παρεμβάσεις υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών στην ελ λόγω υπόθεση;

2)      Θα γίνουν έρευνες ώστε να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες υπο τις οποίες έγιναν οι καταγγελλόμενες συναντήσεις και ποια  πρόσωπα είναι αυτά;

Τέλος, η ερώτηση του κ. Παπαθεοδώρου έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: «Αντιθεσμικές παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης από τον κ. Πάνο Καμμένο»

Με δημόσια δήλωσή του στις 18/6/2017, ο κ. Π. Καμμένος, Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναγνωρίζει την επικοινωνία του με κρατούμενο σε Σωφρονιστικό Κατάστημα σχετικά με δικαστική υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και στη συνέχεια την διαμεσολάβησή του- ενημέρωση  προς στην Εισαγγελία και  στον Υπουργό Δικαιοσύνης  για στοιχεία που αφορούσαν την εν λόγω υπόθεση. Επειδή τέτοιου είδους παρεμβάσεις στο έργο της  Δικαιοσύνης  από Υπουργό της Κυβέρνησης – και μάλιστα αναρμόδιο- είναι απολύτως αντιθεσμικέςκαι προσβάλλουν το κύρος και τη λειτουργία του θεσμού, Επειδή η ομολογία της παρέμβασης  γίνεται  από τον ίδιο τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, μετά από σχετικό δημοσίευμα σε εβδομαδιαίο έντυπο,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.Η επικοινωνία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον κρατούμενο υπήρξε άμεση ή έμμεση και αν το γεγονός αυτό ήταν σε γνώση του Συμβουλίου της Φυλακής;

2. Σε ποιο σημείο της διαδικασίας και με ποιο τρόπο έγινε η, κατά δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, παρέμβασή του στην Εισαγγελία και ποιες ήταν οι ενέργειες του Υπουργού Δικαιοσύνης;  


protothema.gr 
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια