Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ισόβια στον "δράκο των ασανσέρ" για τη δολοφονία 21χρονου φοιτητή

Είκοσι χρόνια μετά την δολοφονία του φοιτητή στον Λυκαβηττό, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε πως δράστης ήταν ο 44χρονος, σήμερα, στον οποίο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Ο κατηγορούμενος δικάστηκε με βάση νεότερες αναλύσεις σε παλαμικό αποτύπωμα που εντοπίστηκε αρκετά χρόνια μετά την δολοφονία, στο αυτοκίνητο του θύματος οι οποίες, το 2004, τον έφεραν στο εδώλιο ως τον δράστη που μαχαίρωσε τον 21χρονο τη νύχτα της 13ης Μαΐου 1997 στον Λυκαβηττό όπου το θύμα ήταν με την κοπέλα του.

Το δικαστήριο με πλειοψηφία 5 προς 2 έκρινε ότι ο 44χρονος είναι ο δολοφόνος του νεαρού, με τους δικαστές που μειοψήφησαν να διατυπώνουν την άποψη πως τα στοιχεία σε βάρος του δεν ήταν ισχυρά και να τάσσονται υπέρ της αθώωσης του λόγω αμφιβολιών.

Ο κατηγορούμενος, που αρνείται ότι σκότωσε τον νεαρό φοιτητή έχει καταδικαστεί σε 179 χρόνια κάθειρξη για βιασμούς σε βάρος 28 γυναικών στις οποίες επιτίθετο κυρίως σε ασανσέρ την δεκαετία του 1990. Το αποτύπωμα στο αυτοκίνητο του θύματος αποτέλεσε και τον κύριο λόγο που η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του 44χρονου, υποστηρίζοντας ότι το σημείο που βρέθηκε-στο πίσω μέρος δηλαδή του αυτοκινήτου- ήταν το σημείο που βρέθηκε νεκρός ο φοιτητής από χτύπημα με μαχαίρι.

Η απόφαση δικαστών και ενόρκων, που επιπλέον επιβάλει ισόβια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων στον 44χρονο, ανακοινώθηκε ενώπιον των συγγενών του 21 ετών θύματος αλλά και της συζύγου του κατηγορούμενου που όλα αυτά τα χρόνια είναι κοντά του και τον στηρίζει. Κατά την Εισαγγελέα το αποτύπωμα αποτελεί «αδιαμφισβήτητο αποδεικτικό στοιχείο που καταδεικνύει πως ο κατηγορούμενος βρέθηκε στο σημείο».

Όπως τόνισε εισαγγελική λειτουργός την αγόρευση της: «Ο κατηγορούμενος είναι με βεβαιότητα ο δράστης» και συμπλήρωσε πως το επίμαχο αποτύπωμα «είναι από άτομο με πλούσιο ποινικό παρελθόν».

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως δεν έχει καμία σχέση με την δολοφονία του 21χρονου. «Δεν θέλω να δικαστώ για το παρελθόν μου» είπε ενώ αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατός αφού ο ίδιος «μπαινοβγαίνει στη φυλακή» επί σειρά ετών η αστυνομία να ταυτοποίησε το αποτύπωμα του με τόσα χρόνια καθυστέρηση: «Δεν ξέρω πως βρέθηκε το ίχνος εκεί. Ουδέποτε πήγα στον Λυκαβηττό».

Αναφερόμενος στην ζωή του είπε πως ως παιδί είχε μπει στο αναμορφωτήριο γιατί έκλεβε, όπως υποστήριξε, μανάβικα. «Έκανα κάποιες κλοπές και μπήκα στο ανηλίκων. Όταν βγήκα έκανα πάλι κλοπές και καταδικάστηκα σε 8 χρόνια.

Όταν το 1996 αποφυλακίστηκα δούλευα σαν μπογιατζής. Μετά έκλεβα τσάντες, όμως, δεν είχα ασκήσει ποτέ βία» είπε και συνέχισε υπογραμμίζοντας πως δεν είναι βιαστής αλλά ληστής.
«Κατηγορήθηκα μόνο για ένα βιασμό και δυο απόπειρες, έφαγα 170 χρόνια φυλακή διότι είχα κάνει πολλές ληστείες. Όταν αποφυλακίστηκα το 2008 δούλευα σε μια εταιρία εκδηλώσεων και μετά μου χρέωσαν κάποιες άλλες υποθέσεις με κλοπές τσαντών και για αυτό μπήκα πάλι μέσα» (...) «Για βιασμό έχω καταδικαστεί μόνο για μια πράξη, καμιά άλλη φορά, και ο βιασμός που καταδικάστηκα ήταν με μια κοπέλα που είχαμε βγει και είχαμε πιει. Δεν μπορώ να κατηγορούμαι για κάτι που δεν έκανα».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος φέρεται να παρακολουθούσε ζευγάρια στον λόφο του Λυκαβηττού. Ο 21χρονος είχε μόλις θέσει σε κίνηση το αυτοκίνητό του όταν αντιλήφθηκε πως
παρακολουθούσαν τον ίδιο και την φίλη του τρεις άγνωστοι.

Ο νεαρός, θέλοντας να προφυλάξει τη συνοδό του, βγήκε από το αυτοκίνητο ακολούθησε συμπλοκή και λίγα λεπτά αργότερα έπεσε νεκρός χτυπημένος από μαχαίρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια