"Τα δικαιούμαστε ή όχι τα μόρια εργασίας της συζύγου; Υπάρχουν 2 μέτρα και 2 σταθμά;" Επιστολή αστυνομικού

Από αστυνομικό- αναγνώστη του bloko.gr λα΄βαμε το ακόλουθο ερώτημα.

"Αγαπητό μπλόκο καλησπέρα. Θα ήθελα να σας αναφέρω για ένα θέμα που
προέκυψε σχετικά με τα μόρια εργασίας συζύγου. Υπηρετω με προσωρινή μετακίνηση λόγω μεταναστευτικών ροών στη Θεσσαλονίκη όπως και αρκετοί άλλοι συνάδελφοι, αστυφύλακες και ειδικοί φρουροί,δεν έχει σημασία αυτό. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι σε ερώτηση που εκανα εγώ αλλά και άλλοι στο γραφείο Κατωτερων που είναι υπεύθυνο για τα μόρια κάθε έτους, μας είπαν ότι τα μόρια εργασίας συζύγου δεν τα δικαιούμαστε γιατί ειμαστε αποσπασμένοι στον τόπο συμφερόντων μας.

Σύμφωνα με το ΠΔ 75/2016 στην παράγραφο 2 του άρθρου 15 αναφέρει:

Ο χρόνος απόσπασης - μετακίνησης ειδικού φρουρού ΜΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ στον τόπο συμφερόντων του λογίζεται για το διάστημα αυτό, ως διανυθείς στον τόπο συμφερόντων του.
Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου ΔΕΝ εφαρμόζεται για τους ειδικούς φρουρούς που αποσπώνται ή μετακινούνται σε Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Α’ Δωδεκανήσου και Β’ Δωδεκανήσου. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ εφαρμόζεται για τους ειδικούς φρουρούς που αποσπώνται ή μετακινούνται για τη ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΡΟΩΝ καθώς και για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων, έκτακτων και απρόβλεπτων φυσικών καταστροφών ευρείας κλίμακας, ΟΤΑΝ η ενίσχυση ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΤΑΙ κατόπιν πρωτοβουλίας ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ».

Και ερωτώ:
Διαχωρίζει κάπου ότι παίρνουμε όλα τα υπόλοιπα μόρια και χάνουμε της εργασίας;

Υπάρχουν 2 μέτρα και 2 σταθμά;

Περιμένω την απάντησή σας γιατί το θέμα είναι σοβαρό. Ευχαριστώ πολύ για το χρονο σας."


Σχόλιο bloko.gr: Το ερώτημα το προωθήσαμε στο αρχηγείο και αναμένουμε απάντηση, οπότε θα επανέλθουμε.

_