Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

1ου Τουρνουά Ποδοσφαίρου Παλαιμάχων, Ένστολων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας - Το... σήκωσε η 111 Π.Μ.

Η αυλαία του 1ου Τουρνουά Ποδοσφαίρου Παλαιμάχων, Ένστολων Δυνάμεων και Σωμάτων

 Ασφαλείας, έπεσε πανηγυρικά χθες στο ΕΑΚ Βόλου «Τάκης Συνετόπουλος», όπου και διεξήχθησαν ο μικρός και ο μεγάλος τελικός.


Το διαφορετικό αθλητικό γεγονός που ξεκίνησε πέρυσι τον χειμώνα, είχε κοινωνικό χαρακτήρα και κυρίως φιλανθρωπικό, μιας και συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για τρία ιδρύματα της πόλης μας, με την ελπίδα και την ευχή να συνεχιστεί και τη νέα περίοδο. 

Η έναρξη του 1ου τουρνουά ποδοσφαίρου έγινε τον περασμένο Οκτώβριο, με τη συμμετοχή εννέα ομάδων, επτά Ένστολων και Σωμάτων Ασφαλείας και δύο Παλαιμάχων, για να φθάσουμε στους χθεσινούς τελικούς.

Εκεί η 111Π.Μ. επικράτησε με 2-1 της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, ενώ στον μικρό τελικό η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών επιβλήθηκε με 2-0 της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Χαρακτηριστικό των τελικών είναι ότι σκόραραν δύο αδέρφια, μιας και για λογαριασμό της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, σκόρερ ήταν ο Γιάννης Παναγιώτου, ενώ για την 111 Πτέρυγα Μάχης σκόρερ ήταν ο αδερφός του Παναγιώτης, ο οποίος φέτος αναδείχθηκε και νταμπλούχος με την ομάδα του ΓΣ Αλμυρού.

Εμπνευστής του 1ου Τουρνουά Ποδοσφαίρου Παλαιμάχων, Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, ήταν η Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και ο δήμαρχος Βόλου με την υποστήριξη της ΕΠΣΘ, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας του νομού Μαγνησίας. Η ιδέα γεννήθηκε για τη δημιουργία ενός διαφορετικού αθλητικού γεγονότος σε ερασιτεχνική βάση κοινωνικού και κυρίως φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Η έναρξη του τουρνουά έγινε στις αρχές Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή εννέα ομάδων. Επτά ομάδες ήταν από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας και συγκεκριμένα η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, το 304 ΠΕΒ, η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού, η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, η 9η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου Ειδοποίησης, η 111 Πτέρυγα Μάχης, η Επίλεκτη Ομάδα Παλαιμάχων Βόλου και η Ομάδα Παλαιμάχων Ρήγα Φεραίου.

Μικρός τελικός
Αστυνομική Διεύθυνση-32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών       0-2
(32’, 78’ Ι. Κοντοβάς)
Με 2-0 επιβλήθηκε της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας η 32η Ταξιαρχία, με τον ποδοσφαιριστή του Σαρακηνού Γιάννη Κοντοβά να σκοράρει και τα δύο τέρματα της ομάδας του, χαρίζοντας της έτσι την 3η θέση στο τουρνουά. Το πρώτο με διαγώνιο πλασέ και το δεύτερο με σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής.
Τελικός
1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού-111 Π.Μ.    1-2
(49’ Λόλας-24’ πεν. Π. Κοντοβάς, 48’ Δανόπουλος)

Στην 1η θέση η 111 Πτέρυγα Μάχης
Στην 1η θέση η 111 Πτέρυγα Μάχης

Το σκορ άνοιξε στο 24’ ο Παναγιώτης Κοντοβάς με τον επιθετικό του ΓΣ Αλμυρού να κερδίζει το πέναλτι και την αποβολή του Μπαντή, με τον ποδοσφαιριστή του Πηλέα να αντικρίζει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του ρέφερι Σαμαρά. Ο Κοντοβάς ευστόχησε στη συνέχεια από τα 11 βήματα. Δοκάρι στο 35’ είχε ο Τίγκας, ο οποίος θα μπορούσε να πετύχει το 2-0 αλλά μετά από απόκρουση του τερματοφύλακα Τσιγκρέλη η μπάλα σταμάτησε στην οριζόντια δοκό του. Για τους τυπικά γηπεδούχους μεγάλη χαμένη ευκαιρία είχε ο Λόλας, με τον Κόκκορη να αποκρούει εντυπωσιακά σε τετ-α-τετ. Στο δεύτερο ημίχρονο και αφού οι δύο ομάδες έχασαν από μία καλή ευκαιρία, ο Δανόπουλος πέτυχε το 2-0 στο 48’ με σουτ εκτός περιοχής, αλλά στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Χατζηγρηγορίου, με ωραία ατομική ενέργεια έδωσε έτοιμο γκολ στον Λόλα, που μείωσε σε 2-1 με προβολή. Ο Χατζηγρηγορίου θα μπορούσε να πετύχει και το 2-2 στο 55’ αλλά ο Κόκκορης κατέβασε και πάλι τα ρολά διατηρώντας το προβάδισμα της ομάδας του.

Στην 2η θέση η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού
Στην 2η θέση η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού


Τρίτη θέση για την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών
Τρίτη θέση για την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών

Οι συμμετοχές:
Για την 111Π.Μ. αγωνίστηκαν οι: Μάρας, Δανόπουλος, Σούδης, Φλώρος, Κοντοβάς, Κόκκορης, Θεοδοσιάδης, Τσάκαλος-Ζαρκαλής, Αναστασίου, Καψάλης, Χρυσοστομίδης, Ξυνός, Γούτσιος, Αποστολόπουλος, Παύλος, Μαρίνης, Βέτσικας, Γιώτης, Στόκας, Μπίκος, Μάντζαρης, Τίγκας, Τσουκάλης, Κουλαξής, Τζανετάκος.

Για την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού στο τουρνουά αγωνίστηκαν οι: Τσιγγρέλης, Μπαντής, Γεωργίου, Κοσμάς, Μπαρέκας, Γούτσιος, Βλαχοδήμος, Μητσόπουλος, Καρανικολός, Ανδρώνης, Λόλας, Μωραΐτης, Χασιώτης, Καλλιακούδας, Ψήφος, Χειμάρας, Κονατσιώτης, Γωεργουβίτσας, Λιόντης, Σκλαβενίτης, Μόκας, Μπρούσας, Ταμουρίδης, Χατζηγρηγορίου, Παπαβασιλείου.
Για την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών συμμετείχαν στον μικρό τελικό οι: Ρωμανός, Κερμπιτζής, Ορφανίδης, Βαλωμένος, Τσαρδακάς, Μπλάνας, Γούλας, Κοντοβάς Ι., Μωραΐτης, Μαστροπαναγιώτης, Κόρδας, Ουσλής, Αλεξανδρής, Γκαμπλιώνης, Αντωνόπουλος.
Για την Αστυνομική Διεύθυνση οι: Τόλιας, Αναδιώτης, Χρονόπουλος, Κολοκυθάς, Βουλτσίδης, Πλακίδας, Γιαννακός, Σουντουλουμάκης, Ηλίας, Χριστάκης, Βογιατζής, Γιαννακός, Νιφόρος, Καραγεώργος, Τσιαμήτας, Καυκουλάς, Κριαράς, Καρδιτσιώτης, Μαντάς.

Η τελική κατάταξη
1η 111 Πτέρυγα Μάχης
2η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού
3η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών
4η Αστυνομική Διεύθυνση
5η Πυροσβεστική
6η Παλαίμαχοι Ρήγα Φεραίου
7η 304 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσεις
8η Παλαίμαχοι Βόλου
9η 9η Μοίρα Σταθμού Έλεγχου Προειδοποίησης

Διαιτητές των τελικών ήταν οι κ.κ.: Σαμαράς, Πλακιάς, Αγγελόπουλος 

taxydromos.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια