Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι γυρεύουν οι ναζιστές στη Βουλή; - O "Χάρος" και ο "Φύρερ"

Με στόχο την κατάλυση του Συντάγματος και της Δημοκρατίας δρουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και οι συνεργάτες τους στο ελληνικό Κοινοβούλιο.


Η «Εφημερίδα των Συντακτών» δημοσιεύει σήμερα δύο βίντεο με νέα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την εξέχουσα θέση στη ναζιστική οργάνωση του «Χάρου», δηλαδή του εν ενεργεία αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. Βασίλειου Αθανασόπουλου, που επί δεκαετίες βρίσκεται στη στενή ομάδα του Μιχαλολιάκου και που το 1995, δρώντας ως χρυσαυγίτης, τραυμάτισε βαριά μια αντιφασίστρια διαδηλώτρια, κλοτσώντας τη με μανία στο κεφάλι.
Πρόκειται για πλάνα από τις δύο ετήσιες φιέστες της Χρυσής Αυγής, δηλαδή αυτή των Ιμίων και των Θερμοπυλών το 2013, λίγο πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την άσκηση των ποινικών διώξεων σε βάρος της ηγεσίας της οργάνωσης.
Εχουμε ξεχωρίσει μόνο την άφιξη του Μιχαλολιάκου στον χώρο - άφιξη που για τη Χρυσή Αυγή, η οποία λειτουργεί με βάση τη χιτλερική «Αρχή του Αρχηγού» (Führerprinzip), αποτελεί βέβαια ξεχωριστή στιγμή στο τελετουργικό των εκδηλώσεών της, και τα παρευρισκόμενα μέλη πρέπει να... βαράνε προσοχή.
Οπως κάνει στις Θερμοπύλες υψώνοντας έναν πυρσό ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γεώργιος Πατέλης. Αυτός που ενεργοποίησε το τάγμα εφόδου που δολοφόνησε τον Φύσσα και που, κατά δήλωσή του, δεν κάνει τίποτα αν δε πάρει το «ΟK» από τον Λαγό και τον Μιχαλολιάκο.
Κατά την άφιξή του ο «φίρερ» συνοδεύεται πάντα από ηγετικά στελέχη της οργάνωσης. Από βουλευτές, όπως οι Λαγός, Μίχος, Μπαρμπαρούσης, και από υψηλόβαθμους χρυσαυγίτες που αποτελούν τη «σωματοφυλακή» του και οι οποίοι συνήθως φορούν τα κόκκινα καπέλα του προσωπικού τάγματος εφόδου του Μιχαλολιάκου.
Ανάμεσά τους εντοπίζουμε τον Σωτήρη Δεβελέκο, αυτόν με τον οποίο ο Λαγός πανηγυρίζει ότι «τους μακελέψαμε» τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, το βράδυ της επίθεσης στο Πέραμα. Αυτόν στον οποίο οι Λαγός, Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης δίνουν εντολή να κάνει ότι δεν ξέρει τον Ρουπακιά εάν κληθεί να καταθέσει στη ΓΑΔΑ.
Εντοπίζουμε ακόμα τον Ανδρόνικο Σίμο και τον Νικόλαο Λεμοντζή, πρωταγωνιστές των πρόσφατων επεισοδίων στο Εφετείο κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής. Ξεχωρίζουμε επίσης τον Χρήστο Αθανασάκο, που έχει τατουάζ με τη σβάστικα στο μπράτσο, και βέβαια τον Χρήστο Ζέρβα, προφυλακισμένο πλέον για τον άγριο ξυλοδαρμό του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη έξω από τα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης.
Και οι πέντε προαναφερθέντες δεν είναι τυχαία στελέχη, είναι μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής. Ανάμεσα σε όλους αυτούς λοιπόν κεντρική θέση έχει, όπως βλέπουμε στα βίντεο, ο αστυνομικός Βασίλειος Αθανασόπουλος, ο οποίος βρίσκεται πίσω από τον αρχηγό, όπως και οι υπόλοιποι «συναγωνιστές» του, με την ιδιότητα του επίλεκτου στελέχους της οργάνωσης.
Μάλιστα ο Μιχαλολιάκος έχει τον Αθανασόπουλο στον τηλεφωνικό κατάλογο του κινητού του με το μικρό του όνομα: Βασίλης. Ο Λαγός πάλι προτιμάει το «Χάρος», ενώ ο Κασιδιάρης τον έχει με το υποκοριστικό «Χαρούλης». Ο Παναγιώταρος, από την άλλη, χρησιμοποιεί το «Βασίλης Αθανασόπουλος».
Παρ’ όλο που η περίπτωση του Αθανασόπουλου δεν πέρασε απαρατήρητη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., η οποία μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα διερεύνησε την ύπαρξη θυλάκων της Χρυσής Αυγής στην αστυνομία, τελικά ο «Χάρος» έμεινε στο απυρόβλητο. Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. διενήργησαν έρευνα στις 8.10.2013 στο δωμάτιο του Αθανασόπουλου στο Α.Τ. Μεσσήνης, όπου βρίσκεται η οργανική του θέση και όπου είχε γίνει το 2006 Διοικητής. Αρκέστηκαν όμως να ψάξουν απλώς κάτι ντουλάπες, παρουσία του ίδιου του «Χάρου», για να διαπιστώσουν ότι «ουδέν ανευρέθη σχετιζόμενο με την υπό διερεύνηση υπόθεση».
H συνέχεια είναι πια γνωστή. Ο Αθανασόπουλος, ο οποίος στις 27.9.2013 παύθηκε από την προσωπική φρουρά του Μιχαλολιάκου στο πλαίσιο της απόφασης Δένδια να αποσυρθούν τότε όλοι οι αστυνομικοί από τη φρουρά των χρυσαυγιτών, επανήλθε τον Οκτώβριο του 2015, αυτή τη φορά στη φρουρά του Κουκούτση. Και όταν ο τελευταίος αποχώρησε από την κοινοβουλευτική ομάδα της οργάνωσης, ο «Χάρος» μετατέθηκε στη φρουρά του Μίχου όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα. 
Γιάννης Μπασκάκης, Δημήτρης Ψαρράς

efsyn.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια