Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Mπαίνουν λαθραία στην ελληνική μεθόριο στην 'Ηπειρο και ξεριζώνουν αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά

Δεν έχουν τέλος οι αλβανικές παρανομίες που λαμβάνουν χώρα στο Ηπειρωτικό έδαφος,



 προκαλώντας μέγα πονοκέφαλο στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και τις Διωκτικές Αρχές.
Σχεδόν σε καθημερινή βάση το αστυνομικό δελτίο είναι γεμάτο υποθέσεις, στις οποίες εμπλέκονται κυρίως Αλβανοί. Με… κορωνίδα την διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, πολλές φορές ενέχονται σε κλοπές – διαρρήξεις, παράνομες μεταφορές μεταναστών, λαθροϋλοτομία και όχι μόνο…


Ανησυχητικό φαινόμενο


Αφού λοιπόν οι… ανήσυχοι γείτονές μας «πλημμύρισαν» την Ήπειρο, αλλά και ολόκληρη τη χώρα με τόνους χασίς, τώρα μπαίνουν λαθραία στην ελληνική μεθόριο και απογυμνώνουν τα βουνά μας από τα θαυματουργά αρωματικά φυτά και βότανα, με σκοπό να τα μεταφέρουν στη χώρα τους και να τα μοσχοπουλήσουν στο εξωτερικό! Έχοντας καταλάβει την αξία τους (κάτι που αργεί να αντιληφθεί η ελληνική Πολιτεία), δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο περίπου τέτοια εποχή, εντοπίζονται Αλβανοί, μεμονωμένα, ή σε ομάδες, να ξεριζώνουν τον ανεκμετάλλευτο πλούτο της Ηπειρωτικής γης, προς ίδιον όφελος! 


Στη Δροσοπηγή Κόνιτσας
Μια τέτοια σύλληψη έκαναν οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων σε δασική περιοχή στην Δροσοπηγή Κόνιτσας. Συγκεκριμένα ένας 68χρονος Αλβανός εντοπίστηκε να μεταφέρει πεζός δύο τσουβάλια που περιείχαν αρωματικά φυτά και βότανα, ενώ όπως διαπιστώθηκε είχε εισέλθει παράνομα στο ελληνικό έδαφος.  Ο συλληφθείς επρόκειτο να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων.


Αγαπημένη ασχολία


Αυτό είναι ένα μόνο περιστατικό που έπεσε τελευταία στην αντίληψη των Διωκτικών Αρχών, όμως, όπως αναφέρουν στον «Π.Λ.» κάτοικοι των παραμεθόριων χωριών, τέτοια εποχή η… συγκομιδή αρωματικών φυτών από τα βουνά της Κόνιτσας και της Θεσπρωτίας είναι η αγαπημένη ασχολία για πολλούς παράνομους Αλβανούς, που μπαίνουν ανενόχλητοι στην ελληνική μεθόριο και απογυμνώνουν τα βουνά μας από τα αυτοφυή αρωματικά φυτά και βότανα.
Μάλιστα, πολλές φορές, φτάνουν στο ελληνικό έδαφος με μουλάρια και άλογα για να κουβαλήσουν το παράνομο φορτίο, ενώ το εγκληματικό σε όλη αυτή την υπόθεση είναι ότι δεν τα κόβουν απλώς, αλλά τα ξεριζώνουν, με αποτέλεσμα να μην ξαναφυτρώνουν και να αφανίζονται!


Να μπει τέλος!


Πώς μπορεί να μπει ένα τέλος στην παράνομη αυτή δραστηριότητα Αλβανών παρανόμων, που έχουν βάλει στο στόχαστρο τον ανεκμετάλλευτο πλούτο της Ηπειρωτικής γης;
Απαιτείται ενίσχυση των περιπολιών στην παραμεθόριο, με άλλα λόγια περισσότερη αστυνόμευση, γεγονός που θα βάλει φρένο και στους διακινητές ναρκωτικών. Αλλά και να δοθεί έμφαση στην αξιοποίηση των αρωματικών μας φυτών. Βέβαια, για να γίνει αυτό απαιτούνται συγκεκριμένες κατευθύνσεις από την Πολιτεία, δίνοντας ταυτόχρονα κίνητρα σε νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με αυτή την δραστηριότητα.


 Σήμερα κάποιοι μεμονωμένα επιδίδονται στην καλλιέργεια αρωματικών φυτών και βοτάνων, πολλά από τα οποία είναι μοναδικά στην περιοχή μας. Έχουν αντιληφθεί την αξία τους και προσπαθούν μόνοι τους να κυνηγήσουν μια μοναδική ευκαιρία. Το Κράτος όμως ακόμη είναι απών…


proinoslogos.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια