Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τί απαντά η ΠΟΑΣΥ στις δηλώσεις Τόσκα στο bloko.gr

Τη δική τους απάντηση δίνουν τα μέλη της ΠΟΑΣΥ με ανακοίνωσή τους στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη και στα όσα είπε χθες στο bloko.gr αναφορικά με τις μειώσεις στις αποδοχές
των ενστόλων με το σχέδιο νόμου, που κατατέθηκε.
Διαβάστε την ανακοίνωση:
Με έκπληξη διαπιστώσαμε, χθες, ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε σε συγκεκριμένο ιστότοπο αυτό που το συνδικαλιστικό κίνημα τον καλούσε να πράξει εδώ και μέρες, όταν ήδη άρχιζαν οι διαρροές για τις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια. Βέβαια, αναμέναμε μια δημόσια τοποθέτηση μέσω ενός δελτίο τύπου του Υπουργείου του για τις επιπτώσεις του νέου Ειδικού Μισθολογίου στους αστυνομικούς και πυροσβέστες ως πολιτικός προϊστάμενός τους ή έστω μια δήλωση «oncamera» στους δημοσιογράφους, προκειμένου να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις των μεταφράσεων…
Ο κ. Υπουργός, με την ως άνω δήλωσή του, καλείται να υπερασπιστεί τα επώδυνα για την Κοινωνία μέτρα που εισηγείται η Κυβέρνησή του και προφανώς και το νέο Ειδικό Μισθολόγιο των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας & στις Ένοπλες Δυνάμεις που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της «κλίνης του Προκρούστη». Λησμονεί, όμως, ότι όσοι αμείβονται με 1.000 ευρώ το μήνα και όχι με 6.000 και πλέον ευρώ το μήνα, θεωρούν αδιανόητο να τους κόβονται – περικόπτονται τέσσερα (4) πενθήμερα το χρόνο!!
Το συνδικαλιστικό μας κίνημα, από ιδρύσεώς του έως σήμερα, 25 και πλέον έτη, λειτούργησε και λειτουργεί με αξιοπρέπεια και σεβασμό, τόσο απέναντι στο συνάδελφο που υπερασπίζεται τα δικαιώματά του, όσο και απέναντι στην Κοινωνία.
Με σεβασμό και αξιοπρέπεια λοιπόν, καλούμε, για άλλη μια φορά, τον κ. Υπουργό να αξιολογήσει τις αποδεδειγμένες στρεβλώσεις (παύση της μισθολογικής εξέλιξης συναδέλφων στα είκοσι εννέα (29) έτη υπηρεσίας, μικρότερες νέες αποδοχές από τα επίπεδα του 2012 κ.λπ.) που επεσήμανε η Ομοσπονδία μας στην 5η παράγραφο της υπ’ αριθμ. 500/1/26 από 14-05-2017 ανακοίνωσής της για το νέο Ειδικό Μισθολόγιο των ενστόλων, προκειμένου, έστω και την ύστατη στιγμή, να διορθωθούν οι αδικίες που συντελούνται εις βάρος των συναδέλφων μας, χωρίς να γίνονται σεβαστές οι αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
Αν τώρα, ο κ. Υπουργός, θεωρεί ότι, οι ως άνω στρεβλώσεις είναι ανυπόστατες και ψευδείς, καλείται, με αποδείξεις, να τις καταρρίψει δημόσια, ειδάλλως αναμένουμε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί, σε ένα τόσο σημαντικό για το ανθρώπινο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας οικονομικό ζήτημα και να πράξει τα δέοντα…
Σε ό,τι αφορά δε την «προσωπική διαφορά» και τις έμμεσες μειώσεις που υποστηρίζει «άστοχη μερίδα συνδικαλιστών», τον συμβουλεύουμε να ανατρέξει στα άρθρα 1 & 2 του σχεδίου νόμου, το οποίο εμπεριέχει το μισθολόγιο που υπερασπίζεται και να διαπιστώσει, ιδίοις όμμασι, τις άμεσες μειώσεις των συντάξεων που προκαλούνται από την περικοπή της «προσωπικής διαφοράς». Εναλλακτικώς, δύναται να παρευρεθεί στην πορεία των συνταξιούχων που θα λάβει χώρα την 17 & 18-05-2017 στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης και να ρωτήσει έναν από τους χιλιάδες συνταξιούχους που θα βρίσκονται εκεί και θα διαδηλώνουν κατά των προωθούμενων μέτρων της Κυβέρνησης, ώστε να του εξηγήσουν δια ζώσης «τι εστί προσωπική διαφορά».
Εμείς κ. Υπουργέ θα είμαστε εκεί, στο πεζοδρόμιο (Πλατεία Κολοκοτρώνη, ημέρα Τετάρτη 17-05-2017 και ώρα 17:00), μαζί με όλες τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και τις οικογένειές μας, να διαδηλώνουμε για αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις!
ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ!!
ΝΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ!!!
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια