Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Όλες οι πληροφορίες του bloko.gr για το νέο μισθολόγιο των ενστόλων

Το bloko.gr επικοινώνησε πριν από λίγο με ανώτατες πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι οποίες υποστήριξαν τα εξής σχετικά με τη μορφή του νέου μισθολογίου, που θα διέπει
όλους τους ένστολους:
Α’  Θα πρόκειται για ένα γενικό μισθολόγιο, όπως αυτό του στρατού, που σημαίνει άνοιγμα της μισθολογικής ψαλίδας από το βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή και επάνω και σχετική μείωση στο κατώτερο προσωπικό αστυφύλακες και υπαξιωματικούς.
Η μείωση αυτή κατά αναλογία και κατά αναντιστοιχία θα κυμαίνεται μεταξύ 50-100 ευρώ στο καθαρό εισόδημα, όχι παραπάνω.
Β’ Οι μειώσεις αυτές, όπως διευκρινίζεται, δεν θα αφορούν σε πρώτο χρόνο στο εν ενεργεία προσωπικό, καθώς η προσωπική διαφορά, που θα προκύπτει, θα καλύπτεται από το δημόσιο προϋπολογισμό. Όμως, κάθε φορά που θα υπάρχει βαθμολογική-μισθολογική μεταβολή, αυτή δεν θα αποδίδεται αλλά θα καλύπτεται από την προσωπική διαφορά μέχρι να εξαλειφθεί.

Γ΄Από τη στιγμή, που θα ψηφιστούν τα νέα μέτρα, κάτι που αναμένεται να γίνει Δευτέρα με Τρίτη, οι νέοι ένστολοι που θα βγουν από τις σχολές θα ξεκινήσουν να αμείβονται με τις προβλεπόμενες μειώσεις και με τους νέους μειωμένους μισθούς.


Δ΄ Θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξει κόψιμο κάποιων επιδομάτων που όμως θα συνοδευτούν με αύξηση του βασικού μισθού, κάτι που θα λειτουργήσει εξισορροπητικά στη διαμόρφωση των συντάξεων, ενώ προβλέπεται αναλογικότερο σύστημα  χορήγησης των συντάξεων συναρτώμενο με τα χρόνια υπηρεσίας και εκεί για όσους έχουν φύγει με λίγα χρόνια 20-25 οι μειώσεις πρόκειται να είναι δραστικές.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια