Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καμμένος: "Τα υπ. Δημόσιας Τάξης και Ναυτιλίας φταίνε που δεν δόθηκαν τα αναδρομικά"-Ποιοί θα πάρουν αυξήσεις -Γιατί οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ μπήκαν στο στοχαστρό του

Ραδιοφωνική συνέντευξη έδωσε ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος στον Real Fm και το



Νίκο Χατζηνικολάου όπου μεταξύ άλλων ρωτήθηκε τόσο για όσα ακούγονται πρί μειώσεων στα ειδικά μιθολόγια των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφάλειας, όσο και για την υπόσχεση που είχε δώσει ότι τα αναδρομικά θα δοθούν και μάλιστα άμεσα.

Διαβάστε τι είπε ο κ.Καμμένος για τα μισθολόγια:

Υπάρχει μία μείωση 30 εκατομμύρια από προσωπικές διαφορές, οι οποίες αντικαθίστανται με 19,5 εκατομμύρια αυξήσεις και 20 εκατομμύρια ενσωμάτωσης του επιδόματος παραμεθορίου που παίρνουν ήδη οι στρατιωτικοί , που σημαίνει ότι ουσιαστικά στους στρατιωτικούς, των Ενόπλων Δυνάμεων, μιλάω μόνο, έχουμε αύξηση 9,5 εκατομμύρια όσον αφορά στους μισθούς. Για να καταλάβετε την προπαγάνδα την οποία προσπαθούν να περάσουν.

'Οσον αφορά στο θέμα, παραδείγματος χάριν που αναφέρει για την επικινδυνότητα , είναι αυτά τα επιδόματα τα οποία παίρνουν, τα πτητικά ή τα καταδυτικά οι καταδρομείς. Προσέξτε, τώρα τι γίνεται, εκεί τι λέμε;  Εκεί,  λέμε ότι αυτοί οι οποίοι μέχρι τώρα παίρνανε πτητικό 1000 ευρώ το μήνα και υπηρετούν στις Βρυξέλλες ή το ΝΑΤΟ και δεν πετάνε, δεν θα πάρουν αυτά τα χίλια ευρώ γιατί παίρνουν 6.000 ευρώ αποζημίωση εξωτερικού και παράλληλα αυτά τα χρήματα θα πάνε σε αυτούς που πράγματι υπηρετούν τώρα και ουσιαστικά χρειάζεται να πάρουν το επίδομά τους μές τον μισθό τους. Για τις ένοπλες δυνάμεις που το ξέρω καλά γιατί εγώ το διαπραγματεύομαι, σας λέω ότι η αύξηση, ουσιαστικά, θα είναι 9,5 εκατομμύρια αντί για μείωση που λένε. 

Βασίζονται σε δημοσιεύματα τα οποία είναι παραπλανητικά, παράδειγμα είναι οι στρατιωτικοί. Λέει,  εξορθολογισμός ορισμένων δικαιωμάτων στον στρατιωτικό τομέα , με απόδοση 7 εκατομμύρια το 2018, χωρίς να λέει αυτά με τι αντικαθίστανται που ουσιαστικά είναι αυξήσεις. 

Για τα αναδρομικά

Αυτή τη στιγμή το Υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας τα χρήματα αυτά κάθε χρόνο τα εξασφαλίζει και τα βάζει στο λογαριασμό , στον κωδικό που πρέπει να δοθούν αλλά δυστυχώς συνδέεται το μισθολόγιο των στρατιωτικών με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας που είναι το Λιμενικό και η αστυνομία και η πυροσβεστική , όπυο εκεί δεν έχουν βρεθεί τα χρήματα αυτά για να δοθούν. Εμείς μόλις ταμειακά μπορέσουμε να τα αποδώσουμε, θα τα αποδώσουμε άμεσα, και για αυτό το λόγο τα χρήματα αυτά μπαίνουν ακριβώς στον κωδικό κάθε χρόνο, για να υπάρχουν τα χρήματα αυτά να δοθούν. Μακάρι να μπορέσουν να τα δώσω και άμεσα. Η σύνδεση μου όμως, των στρατιωτικών μαζί με τους αστυνομικούς, τους λιμενικούς και τους πυροσβέστες δεν μπόρεσε να μου επιτρέψει αυτή τη στιγμή ταμειακά να τα αποδώσω γιατί δεν θα τα έπαιρναν οι άλλοι. βλέπετε ότι αποσυνδέσαμε αυτή τη στιγμή με αυτή τη συμφωνία τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες ιδιαίτερα, οι Λιμενικοί είναι πιο κοντά σε μας, γιατί οι ίδιοι ουσιαστικά αντί να μπουν στο διάλογο και να θέλουν να συνδεθούν, το μισθολόγιό τους με τους στρατιωτικούς , το τινάξαν στον αέρα, από τη μεριά των συναδικαλιστών της Αστυνομίας και λυπάμαι γι'αυτό.



_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια