Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τα παιδιά-"ζωγράφοι" για την οδική ασφάλεια στο Αρχηγείο της Αστυνομίας

Μικρά παιδιά - δημιουργοί ζωγραφιών, που ξεχώρισαν στην έκθεση παιδικής ζωγραφικής: «η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών», προσκλήθηκαν χθες (Τρίτη 16 Μαΐου), μαζί με γονείς
και συγγενικά τους πρόσωπα, σε μία διαφορετική εκδήλωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Πρόκειται για την 6χρονη Μαρία από την Αγία Παρασκευή, τον 6χρονο Μιλτιάδη από την Κω, την 7χρονη Κατερίνα από τον Κορυδαλλό, την 8χρονη Ζαχαρένια από τη Νίκαια, την 8χρονη Μαρία-Άννα από την Ιστιαία, την 9χρονη Μαρία-Μελίνα από την Ιστιαία, τον 11χρονο Μεγακλή από την Αγία Παρασκευή, την 11χρονη Μαγδαληνή από το Περιστέρι, τη 12χρονη Χαρά από την Αθήνα, τον 12χρονο Χρήστο από την Αθήνα και τη 12χρονη Παναγιώτα από τη Θεσσαλονίκη. Στις ζωγραφιές που ξεχώρισαν ανήκει και αυτή της 6χρονης Χριστίνας από τη Μεταμόρφωση, η οποία δεν μπόρεσε να παραβρεθεί.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης», παρουσιάστηκαν οι (12) ζωγραφιές, οι οποίες επελέγησαν από την Οργανωτική Επιτροπή της έκθεσης ζωγραφικής, που πραγματοποιήθηκε από 20 Μαρτίου - 8 Απριλίου, στο G olden Hall, στο Μαρούσι Αττικής.

Τα παιδιά συνεχάρησαν προσωπικά ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, η Γενική Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και ο Γενικός Διευθυντής της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», Γεώργιος Καλούδης.
Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, η Αντιπρόεδρος του "Μαζί για το Παιδί", Αλεξάνδρα Μαρτίνου και ο ζωγράφος Δημήτρης Κούκος.
Τα παιδιά και τους συγγενείς τους, καλωσόρισε στο χαιρετισμό της η Γενική Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, η οποία ανέφερε τα εξής:
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που μου δίνεται η ευκαιρία να καλωσορίσω και να υποδεχτώ εδώ στο κτίριο του Αρχηγείου τους μικρούς μας φίλους. Τους μικρούς μας φίλους, που μέσα από τα δικά τους μάτια είδαμε έναν κόσμο γεμάτο ανάμεικτα συναισθήματα. Έναν κόσμο φωτεινό και ταυτόχρονα σκοτεινό. Έναν κόσμο χαρούμενο και ταυτόχρονα θλιμμένο.
Μας βοήθησαν μέσα από τις ζωγραφιές τους να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι για όλους μας να τηρούμε τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και σας ευχαριστούμε γι΄αυτό. Αυτό το μήνυμα βέβαια που μας δώσατε εσείς οι μικροί μας φίλοι, εμείς οι μεγαλύτεροι θα φροντίσουμε να το διαδώσουμε παντού, γιατί οι 12 ζωγραφιές που επιλέξαμε σαν Επιτροπή θα μπουν στο ημερολόγιο της Ελληνικής Αστυνομίας για το 2018».
Στη συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Καλούδης, ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων:
"... Ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του κυρίου Αρχηγού και συνεχίζουμε. Έχουμε κάνει μαζί αρκετές δράσεις και αυτή είναι η επόμενη. Συντονίσαμε γύρω στις 40 εταιρείες για να βοηθήσουν να γίνει η έκθεση. Έγινε στο Golden Hall με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό επισκεπτών, παιδιών και γονιών. Θαυμάσανε τα έργα των νέων και μελλοντικών Ελλήνων. Πήραμε και διδαχτήκαμε από τα έργα σας μικροί μας φίλοι. Δεσμευόμαστε απέναντι σας και απέναντι στον κύριο Αρχηγό και στην Ηγεσία ότι θα συνεχίσουμε, να συμπαρασταθούμε και να βοηθήσουμε η έκθεση αυτή να ταξιδέψει και σε άλλα μέρη… Συγχαρητήρια στα παιδιά αλλά και στους γονείς που έχουν τέτοια παιδιά."
Ακολούθως, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά την ομιλία του, μεταξύ άλλων, τόνισε:

"……Πιστεύω πως τα μηνύματα που δόθηκαν μέσα από τις ζωγραφικές σας δημιουργίες, μέσα από την δική σας ψυχή και τα δικά σας μάτια, ευαισθητοποίησαν τους συνανθρώπους μας πολύ περισσότερο από τις προτροπές, τις συστάσεις και τις παραινέσεις τις δικές μας για υπεύθυνη και συνετή οδήγηση, για τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας, για δημιουργία σωστής οδηγικής αντίληψης...
...Με τις εξαιρετικές ζωγραφιές σας αποτυπώσατε την άποψή σας, στείλατε τα μηνύματά σας, δώσατε νέα δυναμική στην προσπάθεια να διαμορφώσουμε μιαν άλλη ορθότερη αντίληψη σε ό,τι αφορά την οδική ασφάλεια∙ στην προσπάθεια να αποκτήσουμε σωστή και πολιτισμένη συμπεριφορά, είτε ως οδηγοί είτε ως πεζοί∙ στην προσπάθεια για λιγότερες χαμένες ζωές στην άσφαλτο...
...Εμείς κρατάμε τη χαρά και την ικανοποίηση της συμμετοχής και της γνωριμίας μας και βεβαίως τις δώδεκα ζωγραφικές σας δημιουργίες, οι οποίες, όπως ήδη γνωρίζετε, έχουν επιλεγεί από την Οργανωτική μας Επιτροπή για να κοσμήσουν το Ημερολόγιο Οδικής Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας του επόμενου έτους (2018)…..."
Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στη διοργάνωση της έκθεσης, ευχαρίστησε τους μικρούς δημιουργούς και τους γονείς τους, υπογραμμίζοντας ότι:
«…Τα συγχαρητήρια ανήκουν πρώτα από όλα στα παιδιά αλλά επιτρέψτε μου να καταθέσω με απόλυτη ειλικρίνεια, θερμά συγχαρητήρια και σε εσάς τους γονείς, που τα στηρίζετε, που τα ενισχύετε, που τα ενθαρρύνετε, που είστε δίπλα τους, γιατί το οικογενειακό περιβάλλον είναι καθοριστικό για την εξέλιξή τους…
Μας δώσατε μία μεγάλη δυνατότητα, μία μεγάλη ευκαιρία να δούμε την οδική ασφάλεια, μέσω μιας άλλης οπτικής γωνίας, μιας ματιάς αγνής, με ανιδιοτέλεια, που δεν αποσκοπούσε κάπου, που δεν το έκανε επειδή το επέβαλε το επάγγελμα ή κάποια θεσμική ιδιότητα, ή ο ρόλος, αλλά επειδή έτσι το ένιωσαν τα ίδια τα παιδιά… ».
Στα παιδιά δόθηκαν για τη συμμετοχή τους αναμνηστικά δώρα από την Ελληνική Αστυνομία και τις εταιρείες Samsung, Fresh Line και Faber - Castell, που συγκαταλέγονται στους χορηγούς της έκθεσης ζωγραφικής.
Η έκθεση ζωγραφικής «η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών», το επόμενο διάστημα θα «ταξιδέψει» σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας με πρώτο σταθμό τη Θεσσαλονίκη, στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια