Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ζητούν να υιοθετήσουν τον νεογέννητο «Άγγελο» που εγκαταλείφθηκε μέσα σε ένα χαρτοκιβώτιο στη Ρόδο

Συγκίνηση προκαλεί το τεράστιο ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει δεκάδες οικογένειες για να 


βοηθήσουν ή ακόμη και να υιοθετήσουν τον μικρό «Άγγελο», ο οποίος βρέθηκε εγκαταλελειμμένος μέσα σε χαρτοκιβώτιο, κοντά σε τηλεφωνικό θάλαμο, στη Ρόδο.


Για την τύχη του νεογέννητου πρόκειται να αποφανθεί η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου μέσα στην εβδομάδα.
Όπως αναφέρει η Ροδιακή, με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί η μητέρα του παιδιού, η Εισαγγελέας μετά και από σχετική πρόταση που γίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Περιφερειακού Νοσοκομείου της Ρόδου, είναι υποχρεωμένη από τους σχετικούς νόμους να αποφασίσει που θα μεταφερθεί τελικά το νεογέννητο για να μεγαλώσει με ασφάλεια, στοργή και φροντίδα.
Πολλοί ήταν οι πολίτες που έσπευσαν ή τηλεφώνησαν στην μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου της Ρόδου για να ζητήσουν πληροφορίες για το τι χρειάζεται να προσφέρουν, ενώ δεκάδες οικογένειες αντίστοιχα ζήτησαν να υιοθετήσουν και να μεγαλώσουν με αγάπη τον μικρό «Άγγελο».
Το μικρό αγοράκι πάντως, χαίρει άκρας υγείας και για την ώρα απολαμβάνει της φροντίδας του προσωπικού και των γιατρών του Περιφερειακού Νοσοκομείου της Ρόδου.
Παρά τις έρευνες της αστυνομίας, η μητέρα που εγκατέλειψε το νεογέννητο δεν έχει βρεθεί ακόμη. Το νεογνό εγκαταλείφθηκε μέσα σε μικρό χαρτοκιβώτιο, κοντά σε κεντρικό σημείο του τουριστικού οικισμού των «Πεύκων» έχοντας ακόμη στο σωματάκι του τον ομφάλιο λώρο.
Βρέθηκε τυλιγμένο μέσα σε σεντόνια (κατά πάσα πιθανότητα ξενοδοχείου) ενώ υπήρχε δίπλα του σημείωμα πιθανότατα γραμμένο από τη μητέρα που το εγκατέλειψε, που ζητούσε από όποιον εντόπιζε το μωρό να το βοηθήσει.
ethnos.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια