Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Δήμος Ασπροπύργου να απαιτήσει την διάλυση της φασιστικής συμμορίας και όχι να ψευδολογεί κατά του αντιφασιστικού κινήματος

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ: Το Γραφείο Δημάρχου του Δήμου Ασπροπύργου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στην αντιφασιστική κινητοποίηση αλληλεγγύης
στους μετανάστες εργάτες γης, η οποία οργανώθηκε από την ΚΕΕΡΦΑ, την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος και την Ένωση Μεταναστών Εργατών, το Σάββατο 15 Μάη.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου δεν αντελήφθη την δράση φασιστικής συμμορίας στη περιοχή, ούτε τις οργανωμένες φασιστικές επιθέσεις κατά των μεταναστών εργατών γης αλλά και κατά αριστερών και αναφέρεται σε “κάποια μεμονωμένα περιστατικά επιθέσεων σε μετανάστες”!!! Αλήθεια είναι “μεμονωμένα τα περιστατικά”  τα πογκρόμ και οι πάνω από σαράντα επιθέσεις, οι οποίες οργανώνονται συστηματικά από τον περασμένο Αύγουστο στη Γκορυτσά και τον Ασπρόπυργο;
Από μια δημοτική αρχή, με στράτευση κατά της αριστεράς και  με προσανατολισμό στο φιλελευθερισμό και τον ακροδεξιό χώρο δεν περιμένουμε να επιδείξει αλληλεγγύη στα κινήματα υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργατών, ντόπιων και μεταναστών.

Είναι χειροκροτητές των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, που έχουν σπείρει τη φτώχεια, την ανεργία και την βάρβαρη εκμετάλλευση σε κάθε γωνιά της περιοχής.

Ουδέποτε άλλωστε, η συγκεκριμένη δημοτική αρχή είχε στηρίξει τις εργατικές κινητοποιήσεις, όπως στη Γενική Ανακύκλωση και τη Χαλυβουργική, ή τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στην πόλη του Ασπρόπυργου. Και αυτό, ακόμη και όταν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής-και όχι οποιοιδήποτε άλλοι- είχαν κατεδαφίσει πάνω από σαράντα σπίτια στο μεγάλο πογκρόμ, που οργάνωσαν το 2010-11 και  είχαν τραυματίσει δεκάδες μετανάστες στα αντίστοιχα  “μεμονωμένα περιστατικά”. Όταν η ΚΕΕΡΦΑ διαδήλωνε κατά του ανοίγματος στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών το 2009 στο Ασπρόπυργο, η δημοτική αρχή αναρτούσε πανό “κατά των στρατοπέδων λαθρομεταναστών.” Τόσο υπέρ της ένταξης των μεταναστών ήταν διαχρονικά.

Από εκεί και πέρα όμως ξεπερνάει κάθε όριο διαστρέβλωσης της αλήθειας η ανακοίνωση του Γραφείου Δημάρχου, όταν καταλογίζει στους αντιφασίστες “συνεργασία με ναζιστικά, ρατσιστικά, ξενοφοβικά, στοιχεία” και πρόθεση  “να στοχοποιηθούν ως ρατσιστές, οι κάτοικοι της συνοικίας Γκορυτσά”. Φτάνει στο πάτο της ψευδολογίας όταν μιλάει για στοχοποίηση του μνημείου του ποντιακού ελληνισμού. Γιατί άραγε ξεπέφτει σε αυτή τη κατάντια;

Οι κάτοικοι της Γκορυτσά, στην συντριπτική τους πλειοψηφία εργαζόμενοι, άνεργοι και παραγωγοί, άκουσαν τα μεγάφωνα των αντιφασιστών να καλούν σε μαζική συμμετοχή, στην Γενική Απεργία, στις 17 Μάη και σε καταδίκη από όλους των φασιστικών επιθέσεων κατά των μεταναστών εργατών γης. Αρκετοί από αυτούς χειροκρότησαν τους αντιφασίστες, πήραν τις προκηρύξεις και κατήγγειλαν απερίφραστα τους φασίστες.

Βέβαια η ομάδα των φασιστοειδών ήταν παρούσα στη Γκορυτσά, προκαλούσε διαρκώς, έριχνε πέτρες στους διαδηλωτές και η Αστυνομία την κάλυπτε. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν επανειλημμένα στους διαδηλωτές. Η υπαρκτή φασιστική συμμορία αποτελεί μια θλιβερή μειοψηφία στην περιοχή, πρέπει να συλληφθεί και να πάει φυλακή.

 Η Γκορυτσά γνωρίζει από προσφυγιά και γι αυτό καμιά φασιστική ομάδα δεν μπορεί να γίνει ανεκτή πουθενά.

Δεν εξετάζουμε την καταγωγή κανενός, ωστόσο δεν δικαιούται κανείς να τη χρησιμοποιεί ως άλλοθι για φασιστική δράση. Οι φασίστες, όποια μάσκα και να φορέσουν παραμένουν φασίστες και δεν αφήνουμε κανένα να κρύβεται πίσω από τη μάσκα του υπερασπιστή των Ποντίων, οργανώνοντας ρατσιστικές επιθέσεις.

Ας απαντήσει λοιπόν η Δημοτική Αρχή αν δρα ή όχι συμμορία φασιστών στην περιοχή.
Η χυδαία απόπειρα καταλογισμού στην ΚΕΕΡΦΑ “αντιπαράθεσης σε Πόντιους κατοίκους” ανήκει μόνο σε άρρωστους αντιδραστικούς εγκεφάλους.

Ας μην παριστάνουν τους “φίλους των Ποντίων κατοίκων” εκείνοι που κάνουν πλάτες διαχρονικά στις κυβερνήσεις των μνημονίων, του ρατσισμού και της φτώχειας. Εκείνοι που επιχαίρουν με τα ψίχουλα των λιγοστών προσλήψεων ωφελούμενων, όταν η νεολαία συντρίβεται στην ανεργία. Αυτοί καταδίκασαν το κόσμο της γειτονιάς να είναι αποκλεισμένος με άθλιες συγκοινωνίες, με ανύπαρκτες κοινωνικές παροχές, την ώρα που στενάζει από την ανεργία. Ο Δήμαρχος φαντασιώνεται επενδύσεις και επερχόμενο success story ( εφεύρεση του Τσίπρα δανεισμένη από τον Σαμαρά) που φέρνουν τάχα απασχόληση, όταν η μαύρη ανασφάλιστη δουλειά στα χωράφια και τα εργοστάσια κάνει θραύση.

Η δουλειά της δημοτικής αρχής δεν είναι να συγκαλύπτει την δράση της φασιστικής συμμορίας αλλά να την καταγγείλει και να απαιτήσει από την Αστυνομία να την συλλάβει εδώ και τώρα. Να απαιτήσει να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήριο των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και να πάνε φυλακή οι οργανωτές των ομάδων κρούσης.



_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια