Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ευρωπαϊκό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Πάτρας, λόγω παράνομης μετανάστευσης και τρομοκρατίας - Αυξήθηκε ο αριθμός των αλλοδαπών

Επεκτείνεται και εντείνεται το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον από Πρεσβείες και υπευθύνους ασφαλείας για


 το λιμάνι της Πάτρας, ως προς τον τρόπο λειτουργίας του και τα μέτρα ασφάλειας, με φόντο το μεταναστευτικό. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ξεκινά συνεργασία  του Λιμεναρχείου και με τη Γαλλία για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και του πιθανού κινδύνου να περάσουν τρομοκράτες στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Προ ημερών στο λιμάνι της Πάτρας βρέθηκε η Πρόξενος της Γαλλίας, η οποία είχε συνάντηση με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πατρών Δημήτρη Κυριακουλόπουλο.Η συνεργασία του Σώματος με τη Γαλλία ξεκινά τώρα, ενώ έχουν προηγηθεί άλλες χώρες, όπως η  Ιταλία, η Αγγλία, η Γερμανία. Αύριο στο λιμάνι της Πάτρας αναμένεται η υπεύθυνη της Βρετανικής Πρεσβείας για θέματα ασφαλείας.Στόχος είναι ο εμπλουτισμός του δικτύου για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και της τρομοκρατίας.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr oαριθμός των αλλοδαπών που βρίσκονται παράνομα στην πόλη έχει αυξηθεί περαιτέρω στην Πάτρα. Τα μπουλούκια των αλλοδαπών που επιχειρούν να μπουν στα φορτηγά  είναι μεγαλύτερα, ενώ φαίνονται πιο αποφασισμένοι να πετύχουν τον στόχο τους. Λόγω των εισβολών που κάνουν ή επιχειρούν να κάνουν στο λιμάνι καταστρέφεται η περίφραξη, ενώ σκίζουν μουσαμάδες φορτηγών, για να τρυπώσουν στο φορτίο και να περάσουν στην Ιταλία. Από την άλλη οι λιμενικοί προσπαθούν να τηρήσουν τις ισορροπίες, μεταξύ της αποπομπής τους, της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας.
thebest.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια