Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πώς θα χάσεις βάρος σωστά μέχρι το καλοκαίρι, σύμφωνα με τους ειδικούς;


Μπορεί να μην είναι τόσο δύσκολο για τους άντρες, σε σχέση με τις γυναίκες, να χάσουν κιλά, εφόσον το αποφασίσουν, το να τα διατηρήσουν, όμως, κάπως τους δυσκολεύει.

Είτε γιατί βαριούνται και δεν ασκούνται, είτε γιατί η κοινωνία δεν δείχνει και τόσο ένται σημάδια μη αποδοχής ενός άνδρα με λίγα ή πολλά περιττά κιλά, η πραγματικότητα είναι ότι είναι λίγο πιο χαλαροί σε αυτό το θέμα. Βέβαια, άπαξ και το βάλουν στόχο, το θέμα έχει τελειώσει και θα κάνουν τα πάντα για να χάσουν το βάρος που θέλουν.

Η σωστή διατροφή και άσκηση είναι το κλειδί! Βέβαια, εμείς μιλήσαμε με τους ειδικούς και μας έδωσαν κάποια tips έτσι ώστε να μπορείς να χάσεις βάρος σωστά και να το διατηρήσεις. Με αυτά τα tips θα μπορέσεις μέχρι το καλοκαίρι να έχεις το κορμί που θέλεις και να βγεις με αυτοπεποίθηση στην παραλία.

Πώς να χάσεις βάρος με το σωστό τρόπο

Νερό

Πριν από κάθε γεύμα πιες ένα ποτήρι παγωμένο νερό. Εάν είσαι έστω και λίγο αφυδατωμένος πριν το φαγητό, οι λιγούρες και η επιθυμία του οργανισμού για ζάχαρη θα είναι μεγαλύτερες. Επιπλέον εάν πιεις νερό αυξάνεται ο μεταβολισμός σου για την επομένη ώρα κατά 30%. Σε περίπτωση που νιώθεις ακόμα την αίσθηση της πείνας, ενώ τρως, πιες λίγες γουλιές ακόμα νερό.

Τρώγε αργά

Μια από τις χειρότερες συνήθειες που έχουν οι άντρες είναι ότι τρώνε σε χρόνο ρεκόρ. Αυτό είναι λάθος γιατί ο οργανισμός δεν προλαβαίνει να καταλάβει την ποσότητα που τρώει και γι’ αυτό κάπως έτσι μένεις να πεινάς ακόμα και να τρως άλλο τόσο. Πάρε το χρόνο σου και μάσα καλά την τροφή σου. Εκτός των άλλων θα σε ευγνωμονεί και το στομάχι σου που δεν το κάνεις να δουλεύει υπερωρίες.

Ένα μήλο την ημέρα

Είσαι στη δουλειά και σε έχει πιάσει μετά από κάποια ώρα μια πείνα. Διάλεξε να φας ένα μήλο. Είναι θρεπτικό, κάνει καλό και θα είναι αρκετό για να σε κρατήσει μέχρι να έρθει η ώρα για το επόμενο σου γεύμα. Ο στόχος σου είναι να μπορέσεις να έχεις μια σωστή ισορροπημένη διατροφή και αποφεύγοντας να φας κάτι πρόχειρο, το καταφέρνεις. Ευκαιρία είναι να βάλεις και φρούτα στο διαιτολόγιο σου αν μέχρι τώρα δεν έτρωγες!


Μάσα μαστίχα

Θα σου ακουστεί περίεργο αλλά σε μια μελέτη που έγινε, παρατηρήθηκε ότι οι άνθρωποι που μασούσαν μαστίχα έκαιγαν 8 θερμίδες παραπάνω από εκείνους που δεν μασούσαν. Επίσης, η μαστίχα είναι ένα έξυπνο trick για να ξεγελάσεις το μυαλό σου και να ξεχάσει ότι πεινάει. Πρόσεχε, όμως, μην μασάς όλη τη μέρα τσίχλες γιατί είναι επίσης μια αλήθεια ότι μπορούν να σου προκαλέσουν καούρα στο στομάχι.

Βάλε φαγητό στο σωστό πιάτο

Πρώτα χορταίνει το μάτι και μετά η κοιλιά. Γι’ αυτό λοιπόν, για να ξεγελάσεις το μάτι σου αντικατέστησε το μεγάλο πιάτο που έβαζες το φαγητό με ένα μικρότερο. Η ποσότητα που θα βάλεις θα είναι μικρότερη, αλλά επειδή το πιάτο θα είναι μικρότερο θα σου φαίνεται πιο γεμάτο και πιο πολύ. Κάπως έτσι θα αποφύγεις να φας και αυτό το δεύτερο πιάτο που σίγουρα σκεφτόσουν.


Αθλήσου έξω από το σπίτι

Μπορεί να είσαι τύπος του γυμναστηρίου ή του σπιτιού, όμως έχει παρατηρηθεί ότι άμα αθλείσαι στο εξωτερικό περιβάλλον έχεις περισσότερη ενέργεια και άρα αθλείσαι παραπάνω χρόνο. Επίσης καις περισσότερες θερμίδες, μιας και τα εμπόδια έξω στο δρόμο είναι περισσότερα και απαιτεί να κάνεις περισσότερες κινήσεις. Μην ξεχνάς ότι άμα βγεις για τρέξιμο έξω μπορεί να τύχει να γνωρίσεις και κάποια κοπέλα. Σαν να ακούγεται πιο ελκυστικό ε;

Χρονομέτρα τον εαυτό σου

Έχεις παρατηρήσει ότι υπάρχουν φορές που ενώ κάνεις την ίδια ρουτίνα μετά από λίγο διάστημα ιδρώνεις λιγότερο; Αυτό συμβαίνει γιατί ο οργανισμός σου συνηθίζει και του φαίνεται λιγότερο απαιτητικό. Αν χρονομετρήσεις τον εαυτό σου -σφυγμούς, ταχύτητα- θα μπορείς να καταγράφεις την πρόοδό σου και σταδιακά να αυξάνεις το βαθμό δυσκολίας. Έτσι κάθε φορά θα έχεις και μια νέα πρόκληση που θα πρέπει να ξεπεράσεις.

Χρησιμοποίησε τις σκάλες

Και αφού έχεις βγει για τρέξιμο και έχεις κάνει τη γυμναστική σου όμορφα και ωραία, ήρθε η ώρα να γυρίσεις σπίτι να κάνεις ένα ντουζ. Μην τεμπελιάσεις και πάρεις το ασανσέρ. Ο οργανισμός σου είναι ακόμα σε πλήρη λειτουργία και το να πάρεις τις σκάλες θα είναι λίγη ακόμα γυμναστική πριν την ξεκούραση. Έρευνες έχουν δείξει ότι χαλαρώνοντας σιγά σιγά μέχρι να σταματήσεις να γυμνάζεσαι, ο μεταβολισμός σου λειτουργεί καλύτερα και καις περισσότερες θερμίδες.


Σήκωσε βάρη

Μια μέρα αφιέρωσε την μόνο στο να σηκώσεις βάρη. Αυτή θα είναι η γυμναστική που θα κάνεις μόνο. Αφού έχεις ακολουθήσει κανονικά το πρόγραμμά σου για 2-3 μέρες, έπειτα ακολουθεί η μέρα για τα βάρη. Μελέτες έχουν δείξει ότι αν 2 φορές την εβδομάδα για 30 λεπτά κάνεις αυτού του είδους τη γυμναστική, μπορεί με την πάροδο του χρόνου ο οργανισμός σου να μεταβολίζει παραπάνω από 100 θερμίδες τη μέρα.

Κοντρολάρισε το στρες σου

Και επειδή είναι όλα και θέμα ψυχολογίας, φρόντισε να αποβάλλεις όσο το δυνατόν περισσότερο στρες, άγχος και στεναχώρια. Ο άνθρωπος γενικότερα σε δύσκολες καταστάσεις έχει την τάση να τρώει. Το φαγητό είναι μια μορφή παρηγοριάς και ηρεμίας για όλους τους ανθρώπους. Γι’ αυτό το λόγο βρες αυτό που σε στρεσάρει και βγάλε το από τη ζωή σου. Έτσι θα έχεις την ισορροπία που χρειάζεσαι στη διατροφή, το σώμα αλλά και το μυαλό σου!


Πηγή: the-man.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια