Κρήτη: Με νοικιασμένο αυτοκίνητο, παρακολουθούσαν σπίτια και "χτυπούσαν" ανελέητα

Εξιχνιάστηκαν, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, έξι υποθέσεις κλοπών –διαρρήξεων και δύο υποθέσεις απόπειρας κλοπών που διαπράχθηκαν σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου και των Χανίων.
Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν χθες το πρωί στα Χανιά, δύο υπήκοοι Γεωργίας ηλικίας 34 και 42 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών .

Από τις αρχές του Μαϊου, άγνωστα άτομα έκαναν κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια με την ίδια μέθοδο δράσης, στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου και των Χανίων, κλέβοντας χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα. Για τη μετακίνηση τους, χρησιμοποιούσαν νοικιασμένο αυτοκίνητο.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική προανάκριση των Υπηρεσιών, καθώς και την κατάλληλη αξιολόγηση στοιχείων προέκυψε ότι ο 34χρονος με τον 42χρονο προέβαιναν στην διάπραξη των παραπάνω κλοπών- διαρρήξεων και συγκεκριμένα, από 08.05 έως 16.05.2017, είχαν διαπράξει πέντε κλοπές και δύο απόπειρες κλοπής σε σπίτια σε Ρέθυμνο και Χανιά, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές (ηλεκτρονικούς υπολογιστές) και διάφορα αντικείμενα η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 8.000 ευρώ.
Στο πλαίσιο αυτό, χθες το πρωί στα Χανιά από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, εντοπίστηκαν οι δύο αλλοδαποί να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, και σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα και χρηματικά ποσά διαφόρων Χωρών, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.
Από συνεχιζόμενη έρευνα προέκυψε ότι νωρίτερα την ίδια μέρα ο 34χρονος με τον 42χρονο, είχαν διαπράξει ακόμα μια κλοπή στα Χανιά (οι οποίοι και συνελήφθησαν), αφαιρώντας κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους και αποδόθηκαν στους παθόντες.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι των συλληφθέντων σε περιοχή του Δήμου Χανίων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κοσμήματα η προέλευση των οποίων διερευνάται, διαρρηκτικά εργαλεία και μικροποσότητα κάνναβης.
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

πηγή: ekriti.gr
_