Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΑΣΑ: Αναμένουμε από την κυβέρνηση να αποκαταστήσει την τάξη και την δικαιοσύνη

Παρότι ο οικονομικός Αρμαγεδδών των μνημονίων συνέθλιψε όλες τις δομές του κράτους, η Ελληνική Αστυνομία στάθηκε στο ύψος των επάλξεων και προσφέρει στους Έλληνες πολίτες στο
ακέραιο τις υπηρεσίες της. Για να τους εξασφαλίσει τις αστικές ελευθερίες τους, αλλά πολύ περισσότερο, την ομαλή και αδιατάρακτη λειτουργία του πολιτεύματος. Χωρίς να παραβλέψουμε ακόμα το γεγονός ότι οι Έλληνες αστυνομικοί έχουν επωμιστεί αγόγγυστα και τον φόρτο εργασιών άλλων υπουργείων, που δεν υπάγονται κανονικά στο φυσικό τους αντικείμενο. Π.χ. την έκδοση των διαβατηρίων, εξωτερική φρούρηση φυλακών, οικονομική αστυνομία, προσφυγικό κ.λ.π.

Αυτό έχει να κάνει κατά βάση και με τον υψηλό βαθμό επαγγελματισμού, πειθαρχίας των Ελλήνων αστυνομικών και την αυστηρή τους προσήλωση, που παραπέμπει ευθύς σ΄ αυτά των ενόπλων μας δυνάμεων. Εξάλλου και η ιεραρχική δομή της ΕΛΑΣ είναι αντίστοιχη αυτής των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πάραυτα, παρ όλη την συμμετρία και τις αναλογίες των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, με το σχέδιο νόμου που κατέθεσε προς ψήφιση η κυβέρνηση για το μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, επιχειρείται μια μεγάλη αδικία εις βάρος των Σωμάτων Ασφαλείας, λόγω του διαφορετικού βαθμολογίου και ειδικότερα στην κατηγορία των υπαξιωματικών.
Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι μια αριστερή Κυβέρνηση θα έπαιρνε χρήματα από το χαμηλόβαθμο προσωπικό της αστυνομίας που προέρχονται από την λαϊκή τάξη για να τα δώσει στους ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ και στους στρατιωτικούς.

Παρατηρούμε έτσι με βάση αυτό, ανάμεσα σε ιδία κατηγορία εργαζόμενων (υπαξιωματικοί Ε.Δ και Σ.Α)  που εντάσσονται στην Β κατηγορία του μισθολογίου,  οι οποίοι ξεκινάνε μετά την πρόσληψη τους με τον ίδιο βαθμό,  να υπάρχει τεράστια μισθολογική διαφορά μεταξύ τους, λόγω διαφορετικού βαθμολογίου.

Εκτίμησή μας είναι, ότι πρέπει να αρθεί αυτή η οικονομική ανορθογραφία, που στο τέλος της απολήγει σε μείζονα ηθική αδικία και διάκριση της πολιτείας. 

Προτείνουμε έτσι το προσωπικό των Σ.Α που ανήκει στην κατηγορία Β  να παίρνει μισθολογικά τα αντίστοιχα κλιμάκια με το προσωπικό των  Ε.Δ. που βρίσκεται στην ίδια κατηγορία, βάσει των βαθμών που έχουν οι προερχόμενοι από τις Ε.Δ υπαξιωματικοί, π.χ. Αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ πού έχει τα ίδια χρόνια υπηρεσίας με Ανθ/στη  του Στρατού,  να εντάσσεται στο ίδιο κλιμάκιο.

Η  μόνη αλλαγή  στο μισθολόγιο που θα μας αφήσει ικανοποιημένους είναι να κατατεθεί άμεσα σε  τροπολογία και να ψηφιστεί η παρακάτω διάταξη:
Οι υπαξιωματικοί  ανθυπασπιστές  αξιωματικοί που προέρχονται από τις παραγωγικές η μη σχολές των Σωμάτων ασφαλείας καθώς και οι αστυφύλακες πυροσβέστες και των ιδίων σωμάτων εντάσσονται μισθολογικά στα αντίστοιχα κλιμάκια που εντάσσονται  και οι υπαξιωματικοί  ανθυπασπιστές και αξιωματικοί  που προέρχονται από τις παραγωγικές σχολές Υπαξιωματικών των Ε.Δ  και έχουν τα ίδια χρόνια πραγματικής υπηρεσίας. 


Την ώρα που η Ελληνική Αστυνομία, σε πείσμα των χαλεπών καιρών μας, αλλά και των οδυνηρών οικονομικών μειώσεων που έχει υποστεί το αγέρωχο ηθικά προς τις υποχρεώσεις του προσωπικό της, εκπληρώσει στο ακέραιο με αυταπάρνηση το καθήκον της και εξασφαλίζει στην ελληνική κοινωνία, την κοινωνική γαλήνη και ασφάλειά της, το μόνο που δεν θα ήθελαν οι Έλληνες αστυνομικοί σήμερα, είναι να δρέψουν την παραπάνω αδικία, που στο βάθος του πυρήνα της, τους θίγει και ηθικά για τις ατίμητες υπηρεσίες τους.

Αναμένουμε από την κυβέρνηση να άρει άμεσα αυτή την προκλητική μισθολογική ανορθογραφία και να αποκαταστήσει την τάξη και την δικαιοσύνη στο νέο μισθολόγιο.

Θα είμαστε σθεναρά απέναντι και θα προασπίσουμε τον αγώνα και το αίμα των Ελλήνων αστυνομικών, που επιμένουν να μένουν ΟΡΘΙΟΙ και να τιμούν το εθνόσημο, ενώ καλούμε τους Έλληνες αστυνομικούς να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα, σε περίπτωση που δεν εισακουσθεί η δίκαιη φωνή τους.

1.Χάχαλης  Βαλάντης Μέλος Δ.Σ ΕΑΣΥΑ Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ
2. Φώτης Βασίλειος Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ
3.Μπακαλάκος  Βασίλειος Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ
4. Κακαμπάκος  Βασίλειος Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ
5.Αθανασόπουλος Πέτρος Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ
6 Mαυρόπουλος Ευάγγελος  Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥ Νοτιοανατολικής Αττικής στην ΠΟΑΣΥ
7 Κόντας Ορέστης  Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥ Λευκάδας  στην ΠΟΑΣΥ
8.Γραμματικόπουλος Γεώργιος  Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ
9.Ψαλλίδας Γεώργιος  Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ
10.Καραγιαννόπουλος Δημήτριος Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ


http://pasapolice.blogspot.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια