Ενίσχυσε το ανοσοποιητικό σου με αυτά τα τέσσερα φρούτα!


Το ανοσοποιητικό μας σύστημα μας βοηθάει να αμυνθούμε απέναντι σε ιούς και βακτήρια, γι’ αυτό και πρέπει να το ενισχύουμε μέσω της διατροφής μας!

Φροντίστε, λοιπόν, να εντάξετε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο τα 4 παρακάτω φρούτα για να δυναμώσετε το ανοσοποιητικό σας και να βελτιώσετε την υγεία σας!

1. Γκρέιπφρουτ

Έχει αμέτρητα οφέλη και πολλές ποικιλίες όπως λευκό, ροζ, κίτρινο και κόκκινο. Έχει λίγες θερμίδες, είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, βοηθάει στην απώλεια βάρους, καθαρίζει το δέρμα, ισορροπεί την πέψη, αυξάνει την ενέργεια και προστατεύει την καρδιά μειώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου.

2. Μύρτιλλο

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ανθοκυανίνη, ένα φυσικό συστατικό στο οποίο οφείλουν και το έντονο χρώμα τους. Κάνει καλό στην όραση, στα επίπεδα σακχάρου του αίματος και βελτιώνει σημαντικά τη μνήμη.


3. Ρόδι

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, κάλιο και έχει ελάχιστες θερμίδες. Προσφέρει το 50% των αναγκών του οργανισμού σε βιταμίνη C και πολυφαινόλες, ενώ μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου.

4. Πορτοκάλι

Ισχυρή πηγή βιταμίνης C, απαραίτητη για τον «αφοπλισμό» των ελεύθερων ριζών, την προστασία των κυττάρων και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Τα πορτοκάλια περιέχουν ένα φλαβονοειδές μόριο, την ερπεριδίνη που βρίσκεται στην άσπρη ψίχα και τη φλούδα τους. Η ερπεριδίνη μειώνει τη χοληστερίνη και την υψηλή αρτηριακή πίεση.


Πηγή: manslife.gr
_