Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Μητρόπολη δώρισε κράνη , στολές, ελαστικά και άγιασε τη ΔΙ.ΑΣ στην Κοζάνη ( βίντεο-φωτό)

Αγιασμός των Ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης

 τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης Παύλο στον αύλειο χώρο του Επισκοπείου Κοζάνης, σήμερα το πρωί. ο αγιασμός έγινε μετά από σχετικό αίτημα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, ως συνέπεια  της δωρεάς σε κράνη, στολές και ελαστικά, από πλευράς της Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης, προς την ομάδα ΔΙΑΣ.
Όπως σημείωσε σχετικά ο Αστυνομικός Διευθυντής Κοζάνης Χαράλαμπος Θεοχάρης, το τελευταίο τετράμηνο πραγματοποιήθηκαν 10 συλλήψεις που αφορούσαν όλο το φάσμα της εγκληματικότητας , ενώ πραγματοποιήθηκαν 1600 έλεγχοι, ενώ η ομάδα ΔΙΑΣ ανταποκρίθηκε σε 680 κλήσεις του κέντρου. Όπως σημείωσε σχετικά «η ομάδα ΔΙΑΣ αποτελεί την αιχμή του δόρατος κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας , μιας και είναι ομάδα ταχείας επέμβασης, ομάδα ταχείας ανταπόκρισης, ομάδα κρούσης. 
Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έχουν τη δυνατότητα πρώτοι να πάνε στο συμβάν, μιας και μπορούν να κινούνται ταχύτατα με τις μηχανές. Για αυτό και είναι οι αστυνομικοί που κινδυνεύουν πολύ περισσότερο από τον καθέναν, επειδή κινούνται πάνω σε μηχανές . Πρόκειται για αστυνομικούς που έχουν ιδιαίτερα αυξημένο το αίσθημα της αυτοθυσίας, της αυταπάρνησης και φροντίσαμε να έχουν ιδιαίτερη εκπαίδευση. Επειδή έχουν τη δυνατότητα να φτάνουν πολύ γρήγορα σε ένα συμβάν, έχουν συνδράμει σημαντικά στην πρόληψη και την καταστολή του εγκλήματος».
Τη χαρά και τη συγκίνησή του για την παρουσία της ομάδας ΔΙΑΣ στο Επισκοπείο, τόνισε  από την πλευρά του ο μητροπολίτης κ.κ. Παύλος, εξαίροντας τους για το έργο τους, βάζοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα και τη ζωή τους ακόμα.  Τους προέτρεψε , μάλιστα, να κάνουν το σταυρό τους πριν ανέβουν στις μηχανές τους.
Την ομάδα ΔΙΑΣ Κοζάνης και Πτολεμαΐδας αποτελούν συνολικά 36 άτομα, εκ των οποίων οι 24 στην Κοζάνη και οι υπόλοιποι στην Πτολεμαΐδα. Οι άνδρες και οι γυναίκες της ομάδας ΔΙΑΣ έλαβαν την ευλογία του Μητροπολίτη, καθώς και από ένα κομποσκοίνι.


Β.Σ. - prlogos.gr

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια