Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μιχαλολιάκος σε άλλο εδώλιο

Στο Τέταρτο Μονομελές Πλημμελειοδικείο αναμένεται σήμερα το πρωί να διεξαχθεί η δίκη του Ν. Μιχαλολιάκου με την κατηγορία της «διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή
διχόνοια».
Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής κατηγορείται για όσα είπε σε συγκέντρωση μελών της ναζιστικής οργάνωσης στα γραφεία της Ανατολικής Αττικής στις 3.9.2011.
Στην ομιλία αυτή ο Μιχαλολιάκος είχε παραδεχτεί τον εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσής του και είχε προχωρήσει σε μια σειρά ανοιχτών απειλών προς όλους τους «αντιπάλους» του.
Το περιεχόμενο της ομιλίας είχε δημοσιοποιηθεί από την «Εφ.Συν.» (11.10.2014) και ως μάρτυρας κατηγορίας έχει κληθεί να καταθέσει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς.
Μεταξύ άλλων, ο Μιχαλολιάκος είχε διατυπώσει απειλές εναντίον δημοσιογράφων του Σκάι (Πορτοσάλτε), ενώ είχε δηλώσει ότι πρέπει «να γίνει σαπούνι» ο εβραϊκής καταγωγής εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης «και τα εβραιόπουλά του».
Σε άλλο σημείο, ο Μιχαλολιάκος δεν είχε πρόβλημα να ομολογήσει τον τρόπο δράσης της οργάνωσής του: «Αν χρειαστεί θα λερώσουμε και τα χέρια μας. Ας μας πουν και φασίστες, ας μας πουν και εθνικιστές, και ναζιστές, και ρατσιστές και ό,τι θέλουν. Δεν μας ενδιαφέρει».
Στο κλείσιμο της ομιλίας, το μήνυμα ήταν απολύτως σαφές: «Ο λύκος την καθαρίζει τη φωλιά του. Κι αυτή η φωλιά θα μείνει καθαρή. Είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν [παρατεταμένα χειροκροτήματα]. Ναι! Με φασίστες, ναζιστές, εγκληματίες, μαχαιροβγάλτες, ό,τι θέλουν. Αλλά όχι με προδότες και διπρόσωπους. [...]
»Θα είναι τυχεροί. Εχουμε σκοπό και στόχο, γιατί ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού αυτή τη στιγμή είναι στο πλευρό μας. Αλλιώς θα τους σπάγαμε τα κεφάλια. Το λέω και να το μεταφέρετε το μήνυμα. Αυτό είχα να πω».
efsyn.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια