Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πώς έπιασαν τους ληστές των χρηματοκιβωτίων - Πού είχαν το... στρατηγείο τους

Ένα κοντέινερ στο στρατόπεδο Καποτά, στο Μενίδι, ήταν το "στρατηγείο" της λεγόμενης σπείρας των χρηματοκιβωτίων. Εκεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες του bloko.gr, τα ηγετικά στελέχη και τα
υπόλοιπα μέλη της συμμορίας έδιναν τα ραντεβού τους, κατανάλωναν ποσότητες αλκοόλ και ναρκωτικών και κατέστρωναν τα σχέδια για τα χτυπήματά τους.
Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι το στρατόπεδο Καποτά παίζει κομβικό ρόλο στη δράση τους, καθώς από εκεί ξεκινούσαν τις επιδρομές, εκεί επέστρεφαν με τη λεία τους, ενώ ορισμένα μέλη μένουν εκεί.
Η επιχείρηση τών αστυνομικών ξεκίνησε νωρίς το βράδυ της Πέμπτης, με τη συμμετοχή εκατοντάδων ένστολων και μη από διάφορες υπηρεσίες.
Εντόπισαν και πέρασαν χειροπέδες σε οκτώ από τα μέλη σε έναν μόνο χώρο, όπου όλοι τους είχαν συγκεντρωθεί για μία κοινωνική εκδήλωση, ενώ οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ταυτόχρονες στοχευμένες εισβολές σε καφετέρια και σπίτια σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.
Μέχρι αυτήν την ώρα, έχουν συλλάβει έντεκα ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, τρεις με ελληνική υπηκοότητα και έναν υπήκοο Αλβάνιας, που μάλιστα θεωρείται σημαντικό μέλος της σπείρας.
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι έχουν στα χέρια τους το βασικό επιχειρησιακό κορμό της σπείρας, που έβαζε στο στόχαστρό της τα χρηματοκιβώτια εταιρειών. Κάποιοι από τους συλληφθέντες φαίνεται ότι έχουν δράσει και ξεχωριστά από τη συμμορία με περιστασιακούς συνεργούς.
Εκείνο που έχει προκαλέσει την εντύπωση είναι το γεγονός ότι στις έρευνές τους οι αστυνομικοί δεν έχουν εντοπίσει όπλα.

Μανώλης Ασαριώτης
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια