Μπορεί να κρύβουν «παγίδες» οι σαλάτες;


Οι σαλάτες αποτελούν κορυφαία μας διατροφική επιλογή, ειδικά όσο πλησιάζει το καλοκαίρι και έχουμε ανάγκη από κάτι δροσερό και ελαφρύ, το οποίο θα μας βοηθήσει να απαλλαγούμε και από τα περιττά κιλά.

Μήπως, όμως, μπορούν να «κρύβουν» και παγίδες;

Κάποιες έτοιμες σαλάτες ίσως μοιάζει να αποτελούν ένα διαιτητικό γεύμα, η αλήθεια είναι, όμως, ότι μπορεί να μας εξαπατήσουν ως προς τον αριθμό των θερμίδων που περιέχουν. Αυτό, άλλωστε, έχει αποδειχθεί και σε παλιότερη αμερικάνικη μελέτη αλυσίδας εστιατορίων, η οποία έδειξε ότι μια σαλάτα του Καίσαρα, για παράδειγμα, μπορεί να περιέχει περίπου 600 θερμίδες, κυρίως λόγω του τηγανητού κοτόπουλου και του ντρέσινγκ, τα οποία μαζί μπορεί να αθροίζουν περίπου 400 θερμίδες.

Μην ανησυχείτε, δεν χρειάζεται να αποφύγετε την αγαπημένη σας σαλάτα, απλώς να ξέρετε πώς να την καταναλώσετε. Αποφύγετε τα κρουτόν για να γλιτώσετε περίπου 60 θερμίδες, ζητήστε, αν γίνεται, το κοτόπουλο να μην είναι τηγανητό και προτιμήστε το ντρέσινγκ να είναι βινεγκρέτ μπαλσάμικο. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να καταναλώσετε μέχρι και 300 συνολικά λιγότερες θερμίδες.


Πηγή: clickatlife.gr
_