Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τα θετικά και τα αρνητικά μιας πρωτεϊνικής δίαιτας


Μια πρωτεϊνική δίαιτα περιλαμβάνει μόνο την κατανάλωση πρωτεΐνης που προέρχεται από ζωικές πηγές, όπως το κρέας, τα αυγά και το τυρί.

Αρκετά συχνά η δίαιτα αυτή περιορίζει σημαντικά άλλα τρόφιμα, όπως τα δημητριακά, τα φρούτα και τα λαχανικά.

Πότε θα δείτε αποτέλεσμα;

Όταν κόψετε «μαχαίρι» τους υδατάνθρακες, θα χάσετε βάρος γρήγορα, γιατί θα χάσετε αρκετό νερό. Στην καλύτερη περίπτωση η απώλεια κυμαίνεται γύρω στα 5-6 κιλά. Έτσι στη συνέχεια, χωρίς υδατάνθρακες, το σώμα αρχίζει να καίει περισσότερο λίπος για να έχει ενέργεια. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κέτωση, η οποία μπορεί να κάνει τη δίαιτα πιο εύκολη αφού αισθάνεστε λιγότερο πεινασμένοι, αλλά μπορεί να υποφέρετε από πονοκεφάλους, ευερεθιστότητα και ναυτία.

Υπέρ και κατά

Μπορείτε να χάσετε βάρος με μια διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνη. Αλλά αν τρώτε πάρα πολύ λιπαρά κρέατα είναι δυνατόν να αυξήσετε τη χοληστερόλη και τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Εάν δεν τρώτε λαχανικά και δημητριακά, θα έχετε απώλεια θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό σας.

Τι να προσέξετε

Το καλύτερο σχέδιο είναι να προτιμάτε άπαχο βοδινό κρέας ή στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα. Επιλέξετε ασπράδια αυγών χωρίς τον κρόκο. Αλλά ακόμα κι αν τρώτε τον κρόκο, να θυμάστε ότι μόνο μια μικρή ποσότητα της χοληστερόλης από τα τρόφιμα μεταφέρεται στο αίμα. Τα κορεσμένα και τα τρανς λιπαρά είναι πιο πιθανό να αυξήσει τα επίπεδα της χοληστερόλης σας.


Πηγή: healthreport.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια