Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κάλεσμα σε αγωνιστική ενεργοποίηση κόντρα στον επερχόμενο μισθολογικό Αρμαγεδδώνα

Διαβάστε την ανακοίνωσης των Πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος: Η κατάργηση του μισθολογίου μας και τα απορρέοντα πενιχρά εξ αυτού εισοδήματά μας
με ένα (νέο) Μνημόνιο και ένα άρθρο πρόκειται τις επόμενες μέρες να γίνει μια οδυνηρή πραγματικότητα. Η αντεργατική παράδοση στις αδηφάγες ορέξεις της Τρόικας, Θεσμών ή όπως αλλιώς αρέσκονται να αποκαλούν την Επιτροπεία αυτοί που την στηρίζουν, μέσω μιας άνευ προηγουμένου κίνησης αιφνιδιασμού, με την έννοια του κοινωνικού διαλόγου να χάνεται στη μετάφραση, οδηγεί στην καταπάτηση και κατάργηση κεκτημένων πραγματικών δικαιωμάτων του ενστόλου προσωπικού του Π.Σ., άμεσα συνδεδεμένων με το μισθό-φιλοδώρημα που μέχρι σήμερα δινόταν σε εργαζόμενους που με καθημερινό κίνδυνο ζωής αγωνίζονται για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών, της ιδιοκτησίας τους και του φυσικού πλούτου της χώρας.
Για όλα αυτά βέβαια υπήρξε στο παρά 1΄ μία ταχύρυθμη, προσχηματική ενημέρωση του «μελλοθάνατου» με αοριστολογίες, που δεν συνοδευόταν από απτά κοστολογήσιμα στοιχεία επί των επαπειλούμενων περικοπών. Αυτό όμως δεν αποτελεί τον πλέον ενδεδειγμένο χειρισμό επί των ζητημάτων διαβίωσης των εργαζόμενων του Π.Σ., του βαθμού αναγνώρισης και ανταπόδοσης του επικίνδυνου και ανθυγιεινού έργου που με αυτοθυσία επιτελούν και ενδεχομένως της πρόθεσης να οδηγήσουν αυτούς προ τετελεσμένων γεγονότων.
Τη στιγμή που η υποχρέωση για άμεση και πλήρη αποκατάσταση των αντισυνταγματικών περικοπών του 2012 σε συμμόρφωση προς τις αποφάσεις του ΣτΕ αντιμετωπίζεται ως κενό γράμμα, επέρχονται απρόσμενες και ευφάνταστες μισθολογικές ρυθμίσεις. Οι ρυθμίσεις αυτές αγνοούν πλήρως την πυροσβεστική εργασιακή σύνθεση και οργανωτική πραγματικότητα του Σώματος και προφανώς αποσταθεροποιούν παντελώς τον οικονομικό προγραμματισμό των πυροσβεστικών υπαλλήλων πλήττοντας βαθύτατα την καθημερινότητα τους. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι:
1.                   Να προκαλούνται δυσβάσταχτες μισθολογικές μειώσεις σε μεγάλο αριθμό κυρίως χαμηλοβάθμων συναδέλφων, μέσα από ένα ανεπίτρεπτο σύστημα εξομοίωσης ανίσων κατηγορίων υπηρεσιακής εξέλιξης του πυροσβεστικού προσωπικού με των αντιστοίχων της ΕΛ.ΑΣ. και του Λ.Σ., δεδομένου ότι στο Π.Σ. δεν υπάρχει βαθμολογική προαγωγή των Υπαξιωματικών Παραγωγικής Σχολής πέραν του βαθμού του Πυρονόμου.
2.                   Αγνοούνται παντελώς και εξαφανίζονται θεμελιακές, επί δεκαετίες, βάσεις του μισθολογικού μας κορμού αφού δεν αναγνωρίζεται ο χρόνος της συνταγματικώς προβλεπόμενης στρατιωτικής θητείας μας έναντι της πατρίδας και βέβαια η λήψη ενός πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης -προαπαιτούμενου για την κατάταξή μας στο Π.Σ.- εξοβελίζεται ολοκληρωτικά ως μίασμα και αποκτά διακοσμητικό χαρακτήρα.
Με τις παραπάνω ανεπίτρεπτες καταργήσεις και τις συνεπαγόμενες μισθολογικές απώλειες πλήττονται
α) το σύνολο των ανδρών πυροσβεστών αφού ως γνωστό το Π.Σ., από συστάσεως του μέχρι και το 2016, είναι το μοναδικό Σώμα Ασφαλείας που οι υπάλληλοι του επιβάλλεται να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις (ως ικανοί κατηγορίας Ι1) πριν την κατάταξή τους, και
β) περί το 20% του πυροσβεστικού προσωπικού (Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Πυροσβέστες) που έχει προσληφθεί κατέχοντας, ως απαραίτητο προσόν κατάταξης, πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Το προαναφερόμενο προσωπικό είναι Γενικών Καθηκόντων με ειδική κατάταξη αλλά και Ειδικών Καθηκόντων που καλύπτει θέσεις διαφόρων Κλάδων. Άμεση συνέπεια είναι η απαξία όχι μόνο του πτυχίου και του οικονομικού του αντικρύσματος αλλά και του παραγόμενου πυροσβεστικού και εξειδικευμένου διοικητικού, νομικού, τεχνικού, οικονομικού, ιατρικού, πτητικού, πλοηγικού και άλλων επιστημονικών ειδικοτήτων έργο, αναγκαίο για τη λειτουργία του Π.Σ..
Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει άλλη επιλογή πλην της αγωνιστικής ενεργοποίησης του συνόλου του πυροσβεστικού προσωπικού ατομικά και σε συλλογικό επίπεδο, μέσω και της κατάλληλης και άμεσης ενημέρωσης κοινωνικών και πολιτικών φορέων, ώστε «στο και 1΄» να αποτραπεί η ψήφιση του προωθούμενου μισθολογίου που μαζί με τη γενικότερη φοροεπιδρομή, εξασφαλίζει πλήρως τη φτωχοποίησή μας και θέτει εμπόδια στην ασφάλεια της ελληνικής κοινωνίας._


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια