Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άσκηση της πυροσβεστικής στην Κρήτη

Άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς με την κωδική ονομασίας «ΔΙΑ-ΠΥΡΟΣ 2017» πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δήμο Χερσονήσου από την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Χερσονήσου, την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Στην άσκηση συμμετείχαν δυνάμεις της ΣΕΑΠ και της ΕΛΑΣ, η Δασική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ, o Ερυθρός Σταυρός καθώς και εθελοντές.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, πυρκαγιά μεγάλης έκτασης ξέσπασε σε δασική έκταση η οποία απειλούσε γειτονική ξενοδοχειακή μονάδα και παιδική κατασκήνωση θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Ακολούθησαν συντονισμένες προσπάθειες ελέγχου της πυρκαγιάς και εκκένωσης της περιοχής.

Σκοπός της άσκησης ήταν η μείωση του χρόνου ανταπόκρισης σε παρόμοια συμβάντα και η βελτιστοποίηση της συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων. Στην άσκηση συμμετείχαν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χερσονήσου Κατσαμποξάκης Σπύρος, ο Διοικητής ΠΕΠΥΔ Αρχιπύραρχος Μαραγκάκης Ιωάννης, ο Διοικητής ΠΥ Ηρακλείου Πύραρχος Δαμουλάκης Εμμανουήλ, ο Διοικητής του 1ου ΠΣ Επιπυραγός Σεληνιωτάκης Μιχαήλ, ο Προϊστάμενος του ΠΚ Χερσονήσου Πυραγός Κουκάκης Εμμανουήλ, ο Αντισυνταγματάρχης Πεζικού Κοκοσάλης Γεώργιος καθώς και εκπρόσωποι όλων των εμπλεκομένων Φορέων και Υπηρεσιών.

πηγή: cretapost
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια