Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας


Παραθέτουμε ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας για την Ετήσια Γενική Συνέλευση

Σε μία κατάμεστη αίθουσα, άνευ προηγουμένου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017, στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο “GRAND HOTEL PALACE“, η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσή μας. Την ετήσια συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Ν.Δ. Α’ Θεσσαλονίκης και Αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών, εκπρόσωπος του προέδρου της Ν.Δ. κος Γκιουλέκας Κων/νος, Ο Βουλευτής Ν.Δ. στην Α΄ Θεσσαλονίκης κος Καλαφάτης Σταύρος, Ο Βουλευτής Ν.Δ. στην Β’ Θεσσαλονίκης κος Σάββας Αναστασιάδης, Ο εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ και Υπεύθυνος σε θέματα Σωμάτων Ασφαλείας κος ΓΙΑΓΚΟΣ Νικόλαος, ο εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε. και ορισθείς Υπεύθυνος σε θέματα Σωμάτων Ασφαλείας κος Ζιώγας Νικόλαος, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας κος Κυρίζογλου Λάζαρος, ο Γενικός Αστυνομικός Δ/ντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος κος Δομζαρίδης Φώτιος, ο Αναπληρωτής Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Δ/ντης Κεντρικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Κος Τζουμαϊλης Θεολόγος, ο Πρώην Νομάρχης κος Παναγιώτης Ψωμιάδης, η  Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ. ν. Θεσσαλονίκης Κα Ευταξά Βασιλική, ο κος Πετανίδης Τριαντάφυλλος, από την  Υπηρεσία Επιτρόπου Ελεγκτικού Συνεδρίου του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, ο Δ/ντης της Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ. ν. Θεσσαλονίκης κος Ιωακείμοβιτς Ζήσης, η κα Βίκυ Νάκου, Αναπληρώτρια Γραμματέας του Τμήματος Σχέσεων Κοινωνίας-Κόμματος της Ν.Δ., ο Πολιτευτής  Ν.Δ. Α’  Θεσσαλονίκης κος Αντώνιος Σαμαράς, Η Πολιτευτής  Ν.Δ. Α’  Θεσσαλονίκης κα Ευθυμίου Άννα, ο κος Κων/νος Σούκος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας SOUKOS ROBOTS, η Κα Ζωή Μαγγίνα, καθηγήτρια Αστυνομικών Σχολών, ο κος Μπουραζάνας Δημήτριος Αξιωματικός ΕΛΛ.ΑΣ. ε.α.

Από τις αυτοτελείς Υπηρεσίες του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας παρευρέθηκαν ο Προϊστάμενος της Υποδ/νσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, Αστυνομικός Διευθυντής κος Κεσελίδης Σταύρος, ο Προϊστάμενος της Υποδ/νσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αστυνομικός Υποδ/ντης κος Χριστοδουλίδης Ασημάκης, ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βορείου Ελλάδος, Αστυνομικός Υποδ/ντης κος Κούγκας Διονύσιος, ο Προϊστάμενος της Υποδ/νσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος, Αστυνομικός Διευθυντής κος Κων/νος Μπουτσικούδης και ο ΠροΪστάμενος της Υποδ/νσης Τεχνικών Εφαρμογών Βορείου Ελλάδος, Α/Υ’ κος ΤΣΙΧΛΗΣ Παναγιώτης. Επίσης, παρευρέθηκαν οι  Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και οι Διευθυντές των Διευθύνσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος κος Κατσιαμάκας Ιωάννης, ο Γεν Γραμματέας κος Βέλλιος Ανδρέας, ο Ά Αντιπρόεδρος κος Μπαρμπούτης Αριστείδης, ο Γ’ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Ένωσης Αξ/κων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κος Δραγουδάκης Αναστάσιος, ο Αναπλ. Γενικός Γραμματέας κος Πέτρου Νικόλαος, ο Οργανωτικός Γραμματέας και Πρόεδρος της Ένωσης Αξ/κων Κρήτης κος Καρακούδης Στυλιανός, ο Ειδικός Γραμματέας επί οικονομικών – ασφαλιστικών και θεμάτων προσωπικού κος Πλατιάς Κων/νος, ο Αναπλ. Διεθνών Σχέσεων κος Γούσιας Θεόδωρος, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ.

Εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων παρευρέθηκε ο Ειδικός Γραμματέας κος Παπαδάκης Θεόφιλος. Από τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής κος Βράντζας Βασίλειος, με τον Γενικό Γραμματέα κο Κανέλλο Νικολάου και τον Α’ Αντιπρόεδρο κο Μαντζιώρο Ευάγγελο, o Πρόεδρος της Ένωσης Αξ/κων Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κος Δραγουδάκης Αναστάσιος, μαζί με τους Γεν. Γραμματέα κο Παπαθεμελή Άγγελο, Β’ Αντιπρόεδρο κο Στογιαννίδη Βασίλειο, Αναπλ. Γεν. Γραμματέα κο Δεμερτζίδη Πέτρο και την Ταμία κα Ζούπη Κορίνα-Αικατερίνη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξ/κων Δυτικής Μακεδονίας κος Τρευλόπουλος Βασίλειος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξ/κων Ηπείρου κος Κολιοπάνος Θεόδωρος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξ/κων Θεσσαλίας κος Χαρακόπουλος Αγάπιος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξ/κων Στερεάς Ελλάδας κος Μπράνης Γεώργιος.

Από τους λοιπούς συνδικαλιστικούς φορείς ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης  κος ΤΣΑΙΡΙΔΗΣ Θεόδωρος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ν. Κιλκίς κος Ναλμπάντης Τριαντάφυλλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας κος Τσαλής Δημήτριος, ο Πρόεδρος της  Ενωση Ειδ. Φρουρών  Ελληνικής  Αστυν. Κεντρικής Μακεδονίας κος Πουρσαϊτίδης Λάζαρος και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Χωροφυλακής και Ελληνικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης κος Γεώργιος Σακονίδης.

Ο πρόεδρος της Ένωσής μας, κος Ψαρογιάννης Ιωάννης, στην ομιλία του, πέραν των γενικότερων θεμάτων που έθιξε, τόνισε χαρακτηριστικά τη μη συμμόρφωση της κυβέρνησης με τις σχετικές αποφάσεις που αφορούν το θέμα του μισθολογίου, αλλά και σε σχέση με την συνταγματικότητα της ένταξης του Δημοσίου στον Ε.Φ.Κ.Α. Επίσης, αναφέρθηκε στο προσφυγικό και σε συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία, που επιβεβαιώνουν, όπως ανέφερε, το γεγονός για παραβατικές συμπεριφορές πάσης φύσεως, προτείνοντας την δημιουργία κλειστού τύπου κέντρων κράτησης. Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στις προτεινόμενες τροποποιήσεις του Ν.3686/08, λέγοντας, ειδικότερα για τους αποφοίτους του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων, ότι  πρόκειται για μία κατηγορία Αξιωματικών για την οποία η Πολιτεία οφείλει, με την στάση της, να αποκαταστήσει τις όποιες στρεβλώσεις και παθογένειες του ισχύοντος συστήματος της εξέλιξής τους. Ακολούθως, αναφέρθηκε σε ζήτημα αναγκαίας νομοθετικής τροποποίησης, που αφορά το Αστυνομικό Πειθαρχικό Δίκαιο, ενώ παράλληλα έθεσε την ιδέα, στα πλαίσια προβληματισμού, ενός νέου τολμηρού μοντέλου λειτουργίας της  Ελληνικής Αστυνομίας, που σχετίζεται με το διαχωρισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, μέσω γραφειοκρατικών διαδικασιών, από το επιχειρησιακό σκέλος και την Αστυνόμευση.

Ολοκληρώνοντας, ο Πρόεδρος της Ένωσής μας, ανακοίνωσε την προσχώρηση της πλειοψηφικής, από τις τελευταίες εκλογές, παράταξης, στην κεντρική παράταξη Ε.Σ.Κ.Α., με επικεφαλή τον Πρόεδρο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. και την ονομασία της σε Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας κος Κατσιαμάκας Ιωάννης, χαιρετίζοντας τις εργασίες της συνέλευσης, ανέφερε πως οι γενικές συνελεύσεις  των πρωτοβάθμιων οργάνων είναι οι κορυφαίες εκδηλώσεις συμμετοχής των απλών μελών, μέσα από τις οποίες τίθενται νέοι στόχοι και ζητήματα που απασχολούν τα μέλη. Αναφέρθηκε αρχικά στις ηγεσίες των αρμόδιων Υπουργείων, λέγοντας πως είχαν στα συρτάρια τους το σχέδιο νόμου για το μισθολόγιο και το απέκρυπταν παρουσιάζοντάς το στους συνδικαλιστικούς φορείς μία ημέρα πριν από τη συζήτησή του στη Βουλή. Τόνισε, ότι ήδη το Δ.Σ. της ομοσπονδίας αποφάσισε, για τη μισθολογική αποκατάσταση, την προσφυγή στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς η Κυβέρνηση, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δεν εφαρμόζει το Σύνταγμα. Επίσης, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της επιτροπής για την παράλληλη επετηρίδα, την αλλαγή του τρόπου αξιολόγησης των Αξ/κων, αλλά και για τον εξ ορθολογισμό του Ν. 3686/08. Ακόμη, έκανε λόγο για τον νέο ασφαλιστικό νόμο, για τον οποίο δεν έχει εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο κος Κατσιαμάκας, ανέφερε ότι δεν υπάρχει σήμερα τρόπος υπολογισμού της σύνταξης, καίτοι ο ασφαλιστικός νόμος εκδόθηκε, εδώ και ένα χρόνο. Ολοκληρώνοντας, ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. κάλεσε σε συμμετοχή το σύνολο των συναδέλφων για τη πανελλαδική συγκέντρωση της 17ης Μαΐου. 


Στη συνέχεια, ανέβηκαν στο βήμα και απεύθυναν χαιρετισμό, οι προαναφερόμενοι Βουλευτές, οι προαναφερόμενοι Εκπρόσωποι του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.  και του Κ.Κ.Ε., ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, ο Ειδικός Γραμματέας της Π.Ο.ΑΣ.Υ., ο Γενικός Αστυνομικός Δ/ντης Θεσσαλονίκης και ο Αναπλ. Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Δ/ντης Κεντρικής Μακεδονίας.


Μετέπειτα, ακολούθησαν δύο βραβεύσεις με την απονομή αντίστοιχων τιμητικών πλακετών στον κο Κων/νο Σούκο, Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρίας SOUKOS ROBOTS και στο Διοικητή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας, κο Διονύσιο Κούγκα. Ο κος Σούκος τιμήθηκε για την εξαιρετική πράξη της ευγενικής χορηγίας, με την οποία κατασκευάστηκε το σύγχρονο σκοπευτήριο κλειστού τύπου και η αίθουσα πραγματικών σεναρίων, στην παραπάνω σχολή, ενώ ο κος Κούγκας, ως οραματιστής του έργου, για την προσφορά του στην Εκπαίδευση και γενικότερα στην Αστυνομική Ακαδημία.


Στο δεύτερο μέρος της συνέλευσης, ακολούθησε παρουσίαση από την Καθηγήτρια Αστυνομικών Σχολών κα Ζωή Μαγγίνα, με θέμα Υγιεινή και Ασφάλεια των Σωμάτων Ασφαλείας, η οποία και βραβεύτηκε για την προσφορά της στην εκπαίδευση, με την απονομή τιμητικής πλακέτας, από τον Πρόεδρο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.


Η γενική συνέλευση ολοκληρώθηκε με τον διοικητικό – οικονομικό απολογισμό και τις τοποθετήσεις των συνέδρων.



_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια