Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΣΜΥ: Έτσι εκπαιδεύονται οι ετοιμοπόλεμοι Υπαξιωματικοί μας - ΒΙΝΤΕΟ

Στο εντυπωσιακό βίντεο που ακολουθεί παρακάτω μπορείτε να δείτε απίστευτα στιγμιότυπα από την εκπαίδευση που περνούν οι Υπαξιωματικοί ώστε να είναι ετοιμοπόλεμοι όταν και όποτε τους
χρειάζεται η πατρίδα μας. Επίσης, ακολουθούν λίγα λόγια για τη σχολή ΣΜΥ και τι συμβολίζει το έβλημα της. 

Η Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών 

Η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) είναι Ανώτερη Στρατιωτική Σχολή Υπαξιωματικών του Ελληνικού Στρατού. Αποστολή της σχολής είναι να παρέχει εκπαίδευση υπαξιωματικών που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του Ελληνικού Στρατού. Η φοίτηση διαρκεί τρία χρόνια, οι απόφοιτοι ονομάζονται Μόνιμοι Λοχίες και σταδιοδρομούν στις Ένοπλες Δυνάμεις στο Σώμα ή Όπλο που εντάχθηκαν.

Το Έβλημα


ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Σύμπλεγμα κουκουβάγιας και διπλού πέλεκυ. Σύμφωνα με το site της σχολής smy.army.gr συμβολίζει τη μάθηση και τη γνώση (κουκουβάγια, σύμβολο των γραμμάτων και της σοφίας κατά την αρχαιότητα) καθώς και τη δύναμη – ισχύ (πέλεκυς, ως πολεμικό όπλο σύμβολο δύναμης του τιμωρού).
ΡΗΤΟ: «ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ» (Από όλα τα πράγματα πολυτιμότερο είναι η πατρίδα).

Αρχαίο κείμενο: «Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ’ ανθρώποις τοις νουν έχουσι.»

Μετάφραση στα Νέα Ελληνικά: «Από τη μητέρα και τον πατέρα και όλους τους άλλους προγόνους, η πατρίδα είναι πράγμα πολυτιμότερο και σεβαστότερο και αγιότερο και ανώτερο και κατά τη γνώμη των θεών και κατά τη γνώμη των ανθρώπων που έχουν φρόνηση.»


Βίντεο: Δείτε πως εκπαιδεύονται οι ΣΜΥνίτες!


  

onalert.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια