Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΑΞΙΑ: θα είμαστε εκεί, μπροστάρηδες στη μάχη, μπροστάρηδες στον αγώνα

Διαβάστε τη συγκεντρωτική ανακοίνωση τής ΠΟΑΞΙΑ για τη συνεδρίαση τού διοικητικού συμβουλίου: Ενόψει της διαδικασίας της κατεπείγουσας ψήφισης του σχεδίου νόμου στο οποίο
περιλαμβάνονται και οι διατάξεις του νέου ειδικού μισθολογίου Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, το ΔΣ της Ομοσπονδίας συνεδρίασε χθες εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη με σκοπό την αποτίμηση των νέων ρυθμίσεων και την λήψη αποφάσεων όσον αφορά την άμεση αντίδρασή μας.
Κοινή πεποίθηση όλων των μελών του ΔΣ είναι ότι πρόκειται για σχέδιο νόμου- έκτρωμα το οποίο πλήττει βάναυσα τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας. Αποτελεί μια ακόμα ανακολουθία της κυβέρνησης η οποία το απέκρυπτε επί ένα έτος ενώ το είχε στα συρτάρια της έχοντας συμφωνήσει με την τρόικα τις νέες περικοπές. Καταγγέλλουμε αυτήν την τακτική η οποία αποτελεί εμπαιγμό και προσβολή των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και των λειτουργών της Δικαιοσύνης του Συμβουλίου της Επικρατείας, τις αποφάσεις των οποίων όχι μόνο αγνοεί επιδεικτικά η Κυβέρνηση, αλλά επιχειρεί και να τις παρακάμψει με τη μέθοδο της θεσμοθέτησης ενός νέου μισθολογίου που οδηγεί στη συρρίκνωση του εισοδήματός μας παρά τη σαφή πρόβλεψη των αποφάσεων του ΣτΕ, ότι το νέο μισθολόγιο πρέπει να είναι τουλάχιστον στα επίπεδα του 2012.
Μπροστά σε αυτήν την εξέλιξη αποφασίστηκε ομόφωνα να προσφύγει η Ομοσπονδία μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπου θα καταγγέλλεται η ελληνική κυβέρνηση για παραβίαση του ελληνικού Συντάγματος. Μέχρι σήμερα αποφύγαμε μια τέτοια κίνηση αντιμετωπίζοντας με σκεπτικισμό ενδεχόμενη καταδίκη της χώρας αλλά αυτή η πρόκληση που υφιστάμεθα σήμερα, δεν έχει προηγούμενο. Προξενεί δε κατάπληξη το γεγονός ότι στο πολυσέλιδο σχέδιο νόμου και στην εισηγητική έκθεση αυτού ουδεμία αναφορά γίνεται στις αποφάσεις του ΣτΕ ωσάν αυτές να είναι ανύπαρκτες…
Αντ’ αυτού οι κυβερνώντες διατείνονται ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις με το τρικ της προσωπικής διαφοράς που όλοι γνωρίζουμε ότι, όπως λειτουργεί, μάς καταδικάζει σε οικονομική στασιμότητα για μια τουλάχιστον δεκαετία!
Επίσης, καλούμε τη φυσική μας Ηγεσία να δηλώσει την παρουσία της στην ένστολη συγκέντρωση την Τετάρτη 17-5-2017,αναλαμβάνοντας το μερίδιο ευθύνης που τη βαρύνει, αναλογιζόμενη ότι η ίδια επιθυμεί να διοικεί αστυνομικούς υπερήφανους και όχι εξαθλιωμένους.
Θέλει να διοικεί αστυνομικούς αφοσιωμένους στα καθήκοντά τους ή αστυνομικούς αδιάφορους και χωρίς ηθικό; Η απάντηση ανήκει σε αυτούς που την εκπροσωπούν.
Εμείς θα δώσουμε το δυναμικό μας «Παρών» καλώντας όλους τους συναδέλφους να πράξουν το ίδιο με τις οικογένειες και τα παιδιά τους.
Εμείς θα είμαστε εκεί, μπροστάρηδες στη μάχη, μπροστάρηδες στον αγώνα
 Για την αστυνομία για την κοινωνία, για τις οικογένειές μας, για την αξιοπρέπειά μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ              ΒΕΛΛΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια