Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Για ποιο λόγο μπορεί να τρέμουν τα χέρια μας;


Μπορεί να έχουμε συνδέσει το τρέμουλο στα χέρια με πιο ηλικιωμένους ανθρώπους και με νόσους όπως είναι το Πάρκινσον, αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Το τρέμουλο στα χέρια μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία και, όταν εμφανιστεί, προκαλεί έντονη ανησυχία στους πάσχοντες, γιατί πάντα υπάρχει ο φόβος του Πάρκινσον ή κάποιας αντίστοιχης σοβαρής ασθένειας.  Όμως, όπως αναφέρουν οι ειδικοί της mayo clinic, τις περισσότερες φορές μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Μία συχνή αιτία που προκαλεί στους περισσότερους τρέμουλο στα χέρια είναι η συναισθηματική φόρτιση. Οποιοδήποτε δυνατό συναίσθημα, όπως θυμός, φόβος, άγχος, κρίσεις πανικού κ.ά., μπορεί να προκαλέσει τρόμο των χεριών.

Ο καφές μπορεί να είναι ευεργετικός για το πρωινό ξύπνημα, αλλά οι μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσουν νευρικότητα και τρέμουλο στα χέρια.

Η αρθρίτιδα εκτός από τον πόνο και την ακαμψία των αρθρώσεων μπορεί να προκαλέσει τρέμουλο των χεριών. Καλό είναι οι πάσχοντες να συμβουλευτούν τον γιατρό τους ώστε να ανακουφιστούν από το σύμπτωμα αυτό.

Σύμφωνα με το δρα Ρατζ Καπούρ, νευρολόγο στο Εθνικό Νοσοκομείο Νευρολογίας & Νευροχειρουργικής του Λονδίνου, ενδεχομένως το τρέμουλο στα χέρια μπορεί να προκληθεί από την έλλειψη ύπνου ή τη λήψη βρογχοδιασταλτικών ή αντικαταθλιπτικών φαρμάκων.

Παράλληλα, τρέμουλο στα χέρια μπορεί να εκδηλωθεί ως αποτέλεσμα του στερητικού συνδρόμου λόγω αποχής από το αλκοόλ. Στην περίπτωση αυτή, το τρέμουλο είναι εντονότερο κατά την κίνηση των χεριών, γι’ αυτό και εναλλακτικές ονομασίες του συμπτώματος είναι τρόμος κίνησης ή τρόμος σκοπού (intention tremor).

Άλλες αιτίες
  • Στερητικό σύνδρομο
  • Υπερθυρεοειδισμός
  • Κινητική διαταραχή (δυστονία)
  • Βλάβη στα νεύρα (περιφερική νευροπάθεια)
  • Ψυχική διαταραχή


Πηγή: healthreport.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια