Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χαρακόπουλος: Η κυβέρνηση ψάχνει “φερετζέδες” για το 4ο μνημόνιο

Αναδημοσίευση: «Με τη ψήφιση των μέτρων το ενδεχόμενο των εκλογών απομακρύνεται. Είναι εμφανές οι κόκκινες γραμμές του κ. Τσακαλώτου  και για το αφορολόγητο και για τις συντάξεις
θυσιάστηκαν για το κόκκινο χαλί της εξουσίας». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, για τη συζήτηση του 4ου Μνημονίου στην Ολομέλεια της βουλής (σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΒΗΜΑ-FM και στην εκπομπή του κ. Διονύση Νασοπούλου).
Ο Θεσσαλός πολιτικός ανέφερε ότι «η κυβέρνηση αναζητεί “φερετζέδες” για το 4ο Μνημόνιο. Αναζητεί διάφορα άλλοθι. Έφτιαξε αυτήν την ιστορία με τα αντίμετρα. Αλλά νομίζω ότι στο τέλος της ημέρας, ο συνταξιούχος που θα κληθεί να επιστρέψει δύο συντάξεις με τις περικοπές που γίνονται στην προσωπική διαφορά, όλοι οι φορολογούμενοι οι οποίοι ουσιαστικά με την μείωση του αφορολογήτου θα κληθούν να επιστρέψουν ένα ακόμη μηνιάτικο, αλλά και οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας και στις ένοπλες δυνάμεις με το πετσόκομμα που έρχεται στα ειδικά μισθολόγια, αντιλαμβάνονται ότι όλα αυτά είναι τερτίπια».
Ιδιαίτερα για τα ειδικά μισθολόγια, το στέλεχος της ΝΔ, υπογράμμισε ότι «πρώτον έχουμε άμεση μείωση με τον περιορισμό των πενθημέρων. Τα πενθήμερα υπολογίζονται σε 48 αντί 52. Η δεύτερη μείωση προκύπτει από την κατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια χωρίς τον υπολογισμό της στρατιωτικής θητείας και του χρόνου των σπουδών.
Όταν σήμερα πετσοκόβεται η προσωπική διαφορά στις συντάξεις, ποιος μας διαβεβαιώνει ότι αύριο δεν θα έχουμε μια νέα μείωση και περικοπή και στις προσωπικές διαφορές που δημιουργούνται στα σώματα ασφαλείας και στις ένοπλες δυνάμεις; Επιπλέον, η προσωπική διαφορά δεν προσμετράται στις κρατήσεις των ασφαλιστικών ταμείων και με μαθηματική βεβαιότητα πια οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας και στις ένοπλες δυνάμεις θα έχουν μειώσεις και στις συντάξιμες αποδοχές τους την επόμενη ημέρα».
Και πρόσθεσε ότι «η ΝΔ, δια του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τη συνάντηση που είχαμε με εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, δεσμεύτηκε ότι εμείς θα αποδώσουμε και το υπόλοιπο 50% των περικοπών που έγιναν στις αποδοχές -για τις οποίες υπάρχει και απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας- και στις πρώτες μας προτεραιότητες θα είναι η κατάθεση ενός νέου ειδικού μισθολογίου για τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις που θα διασφαλίζει αξιοπρεπείς αποδοχές».
Τέλος, ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρθηκε στην πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για άμεση διανομή του 0,5% του πλεονάσματος. Όπως είπε «η ΝΔ κατέθεσε ως τροπολογία τη δική της αντιπρόταση, τη διανομή 865 εκ. ευρώ, δυνατότητα που υπάρχει και μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 20%, για κατάργηση του φόρου στο κρασί, που άλλωστε δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, για επαναφορά του ΦΠΑ στο 13% των αγροτικών εφοδίων από 24% που η κυβέρνηση αύξησε, και για διασφάλιση όλων των αναγκαίων θέσεων στους παιδικούς σταθμούς, ώστε κανένα παιδί να μην μείνει εκτός».


Στη φωτ. ο κ. Χαρακόπουλος με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων μετά από σύσκεψη στη βουλή.

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια