Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φωτογραφίες ντοκουμέντο! Η στιγμή που ο 22χρονος χούλιγκαν τραυματίζει τον Βλάνταν Ίβιτς - Όλο το παρασκήνιο της σύλληψης

Δύο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα στα οποία αποτυπώνεται η τυφλή οπαδική βία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το bloko.gr. Το πρώτο, που ήδηπαρατίθεται ως εισαγωγικό στιγμιότυπο είναι η
στιγμή της εκτόξευσης από το νεαρό χούλιγκαν που φορά την πράσινη φανέλα και το δεύτερο, η στιγμή που το κουτάκι της μπύρας βρίσκει στο κεφάλι τον προπονητή του ΠΑΟΚ.



Έχει μεσολαβήσει η πρόσκρουση του αντικειμένου πάνω στο σκέπαστρο του πάγκου της ομάδας της Θεσσαλονίκης για να καταλήξει με δύναμη στο κεφάλι του Σέρβου προπονητή, έχοντας στο μεταξύ -όπως σημειώνουν οι σχετικές πληροφορίες- "αποτινάξει" κατά την αρχική πρόσκρουση σημαντικό τμήμα από το υγρο περιεχόμενο του.

Αστυνομικές πηγές ενημέρωσης σημειώνουν ως πολύ σημαντική τη συμβολή των υπεύθυνων της ομαδας του Παναθηναικού για την αποκάλυψη της ταυτότητας του δράστη, όχι όμως και καθοριστική.

Στην ειδική υπηρεσία της αστυνομίας, δόθηκαν τα βίντεο και μια ... "πανοραμική" φωτογραφία με άνω των 200 ατόμων που κάθονται στην κερκίδα πάνω από τον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας, με τους περισσότερους να φορούν πράσινες φανέλες. Και όπως προέκυψε, λίγο πριν από την εκτόξευση του μεταλλικού αντικειμένου, ο χούλιγκαν έφυγε από τη θέση του, πολλές σειρές πάνω από τα κάγκελα, εκτελεί το ακατανότα ανεγκέφαλο έργο του, κοντοστέκεται κι επιστρέφει στη θέση του σα να μην έχει συμβεί τίποτα και χωρίς να τον σταματήσει κανένας.

Στα αξιοσημείωτα είναι επίσης ότι παρατηρήθηκε αναλογικά μεγάλη χρονική απόσταση στις ώρες καταγραφής του βίντεο από την είσοδο των οπαδών και του βίντεο που κατέγραψε την τοποθέτηση στις θέσεις τους, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξακριβωθεί πότε μπήκε ποιος και πότε ποιος έφτασε στην κερκίδα.

Το γεγονός επίσης ότι ο 22χρονος φοιτητής πήγε με το εισιτήριο διαρκείας του πατέρα του υπήρξε καθοριστικά ανασταλτικός παράγοντας για την εξακρίβωση της ταυτότητας του, καθώς κανείς δεν τον γνώριζε. Απαιτηθηκε ως εκ τούτου μεγλαλη σειρά κατάθεσεων, για να μπορέσουν οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης αθλητικής βίας όπως άλλωστε συμπεραίνεται από το περιεχόμενο της δικογραφίας, να ταυτοποιήσουν τον δράστη με το πρόσωπο του φοιτητή.  


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια