Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τί έγινε στο 21ο Πανελλαδικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Πυροσβεστών

Την 20/05/2017 ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες του 21ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. με την συμμετοχή αντιπροσώπων εκλεγμένων Συνέδρων των 24 Πρωτοβαθμίων
Ενώσεών μας, σε όλη τη χώρα.
Κεντρικό σύνθημα του Συνεδρίου μας ήταν:

Μόνο ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε το μέλλον μας !
Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τέλους
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν τα ακόλουθα:
1) Διοικητικός Απολογισμός 2) Οικονομικός απολογισμός 3) Ψηφοφορίες
Διοικητικού και Οικονομικού 4) Θεσμικά – Οικονομικά – Ψηφίσματα
Με την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου η Επιτροπή πιστοποίησης, νομιμοποίησης των Συνέδρων ενημέρωσε το Σώμα ότι διαπιστώθηκε η απαρτία και ακολούθησε η εκλογή του Προεδρείου του Συνεδρίου.
Μετά την παρουσίαση του Διοικητικού και του Οικονομικού Απολογισμού καθώς και την Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής τοποθετήθηκαν επ’ αυτών ο Πρόεδρος και οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας, πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας.
Στην συνέχεια κρατήθηκε «ένα λεπτό σιγής» καθώς η 19η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Μέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.
Ακολούθησε μυστική ψηφοφορία και ο Διοικητικός όσο και ο Οικονομικός Απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου εγκρίθηκαν, ως εξής:
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Ψήφισαν 162
ΝΑΙ 96
ΟΧΙ 64
Άκυρα 2
Λευκά 0
Ψήφισαν 162
ΝΑΙ 124
ΟΧΙ 16
Άκυρα 7
Λευκά 15
Ακολούθησαν τοποθετήσεις – προτάσεις από το Προεδρείο, τους επικεφαλείς των παρατάξεων αλλά και από πολλούς σύνεδρους, ακολούθησε διεξοδική συζήτηση με τοποθετήσεις επί των προτάσεων για τα κάτωθι θέματα: Θεσμικά – εργασιακά – οικονομικά – ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά κ.λ.π. με στόχο την αναπροσαρμογή και αναβάθμιση του διεκδικητικού μας πλαισίου ώστε να γίνει ακόμη πιο αγωνιστικό προκειμένου να δοθούν ή να δρομολογηθούν άμεσα λύσεις στα αιτήματά μας.
Υπερψηφίστηκε η πρόταση σχετικά με το διεκδικητικό μας πλαίσιο. Το συγκεκριμένο πλαίσιο αποτελεί, πλέον, τον κύριο μοχλό για όλες τις δράσεις, πρωτοβουλίες, ενέργειες αλλά και αγώνες που θα συνεχίσει να δίνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας προκειμένου να δοθούν λύσεις στα χρονίζοντα και δίκαια αιτήματά μας όπως καθορίζονται στο επισυναπτόμενο Ψήφισμα του 21ου Συνεδρίου, καθώς και η πρόταση για καταδίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, ενώ ενδελεχής αποτίμηση των εργασιών του συνεδρίου θα γίνει στην προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
Στην συνέχεια κρατήθηκε «ένα λεπτό σιγής» για όλους αυτούς που έδωσαν την ζωή τους, θυσία στο βωμό του καθήκοντος, και στον Αρχηγό της καρδίας μας, που πρόσφατα έφυγε από κοντά μας, στον Ανδρέα Κόη.
Χαιρετισμό, ύστερα από την ομιλία του Προέδρου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. απεύθυναν ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Κυκλάδων κ. Αντώνιος Συρίγος, η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας βουλευτής Β΄ Αθηνών κ. Σοφία Βούλτεψη, ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, υπεύθυνος του τμήματος των Σωμάτων Ασφαλείας, κ. Απόστολος Ψωμάς, ο εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε βουλευτής Β΄ Αθηνών κ. Χρήστος Κατσιώτης, ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. βουλευτής Αττικής κ. Θεόδωρος Κατσίκης, η εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων κ. Σύλια Λασπίτη, ο Υπαρχηγός Υποστήριξης Αντιστράτηγος κ. Σωτήριος Τερζούδης, ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων Αντιστράτηγος κ. Ιωάννης Βασιλειάδης ο εκπρόσωπος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Δημήτριος Μπράτης, ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γρηγόριος Γερακαράκος, ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. κ. Ιωάννης Κατσιαμάκας, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Π.Σ. κ. Ιωάννης Σταμούλης , ο εκπρόσωπος της Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π. κ. Βασίλης Γιαννακός, ο Πρόεδρος της Ε.Π.Π.Υ.Ε. κ. Γεώργιος Καστανίδης, ο υπεύθυνος του τμήματος των Σωμάτων Ασφαλείας του Σύριζα κ. Γεώργιος Μαλαγκωνιάρης, ο εκπρόσωπος της Λ.Α.Ε. Τάσος Μαυρόπουλος,
Όλοι οι ανωτέρω προσκεκλημένοι, οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία τους, έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στη λειτουργία αλλά και στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα αλλά και στην αναγκαιότητα άμεσων πρωτοβουλιών και δράσεων ώστε να δοθούν λύσεις προς όφελος του κοινού συμφέροντος.
Τέλος, οι εργασίες του 21ου Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με την δέσμευση όλων των Συνέδρων ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με αμείωτη ένταση σύμφωνα με το διεκδικητικό πλαίσιο που προέκυψε από τις εργασίες του Συνεδρίου.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
poeyps.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια