Ποιος και πότε άφησε στα σύνορα 1.000 σφαίρες από «καλάσνικοφ»;

Δύο τσουβάλια με πάνω από 1.000 σφαίρες (!) για όπλα τύπου καλάσνικοφ εντόπισαν και κατάσχεσαν αστυνομικοί στην περιοχή του χωριού Εξοχή Κόνιτσας, στα ελληνοαλβανικά σύνορα. 
Πρόκειται για μια υπόθεση που προβληματίζει τις Αρχές, αφού κι αυτή η περίπτωση αποτελεί ένα παράδειγμα που δείχνει πόσο εκτεθειμένα σε πάσης φύσεως παρανόμους είναι τα παραμεθόρια χωριά μας. 
Οι αστυνομικοί, κατά την περιπολία που έκαναν στην περιοχή, κοντά σε παλιό νερόμυλο στον ποταμό Σαραντάπορο στην Εξοχή, εντόπισαν τα δύο τσουβάλια που περιείχαν 1.028 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου «καλάσνικοφ», διαμετρήματος 7,62 x 39 mm.
Ο Δήμαρχος της Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου, ο οποίος κατάγεται από την Εξοχή, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο τόνισε πως πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες αστυνόμευσης και τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή, καθώς τα περιστατικά παράνομων δραστηριοτήτων είναι αλλεπάλληλα.
Επίσης, ο κ. Παπασπύρου ανέφερε πως, σε συνεργασία, οι Δήμοι Κόνιτσας και Πωγωνίου διοργανώνουν συνάντηση των φορέων με τους αρμοδίους στην Αθήνα, προκειμένου να εκθέσουν τα προβλήματά τους και να ζητήσουν ενίσχυση, σε επίπεδο ασφαλείας.
Για την υπόθεση με τις σφαίρες διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.


proinoslogos.gr
_