Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αυτά είναι τα καταστροφικά υπέρ-όπλα που δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ [vid]


Έντονη είναι η συζήτηση σχετικά με τα όπλα μαζικής καταστροφής μετά και τη ρίψη της μεγαλύτερης μη πυρηνικής βόμβας που έριξαν οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους.

Η «μητέρα όλων των βομβών» (Massive Ordinance Air BlastMOAB) ή αλλιώς GBU 43B περιείχε σχεδόν 10 τόνους εκρηκτικών και εξαέρωσε τα πάντα σε ακτίνα 150 μέτρων από το σημείο της πρόσκρουσης. Η ισχύς της μάλιστα ισοδυναμεί με περίπου 11 τόνους ΤΝΤ.

Αλλά η Ρωσία ισχυρίζεται ότι διαθέτει μια ακόμη ισχυρότερη βόμβα, γνωστή και ως «πατέρας όλων των βομβών». Περιέχει 44 τόνους TNT και εκρήγνυται ακριβώς όπως και η αντίστοιχη αμερικανική, εξαφανίζοντας τα πάντα εντός της ζώνης έκρηξης, ισοπεδώνοντας κτίρια και προκαλώντας τεράστια ωστικά κύματα και δονήσεις. Οι Ρώσοι τη δοκίμασαν για πρώτη φορά το 2007 και οι θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν απ’ την έκρηξη ήταν διπλάσιες από εκείνες της GBU-43B.

Υπάρχουν όμως και καταστροφικά υπέρ-όπλα, τα οποία, ευτυχώς για την ανθρωπότητα, δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ.

Τα περισσότερα από αυτά τα όπλα μαζικής καταστροφής σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ωστόσο οι συνθήκες και οι εξελίξεις δεν τα άφησαν ποτέ να δείξουν πόσο καταστροφικά είναι με τα περισσότερα από αυτά πλέον, να υπάρχουν μόνο και μόνο για να μας θυμίζουν που μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη όρεξη για πόνο.

Δείτε στο παρακάτω  βίντεο τα 15 αυτά υπερ-όπλα:



Πηγές: now24.gr, nooz.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια