Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τρομακτικό ατύχημα στη F4 – Δύο ώρες χρειάστηκαν για να απεγκλωβιστεί ο οδηγός!


Ένα τρομακτικό ατύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια της βρετανικής Formula 4, όπου χρειάστηκαν δύο ώρες για να μπορέσουν να απεγκλωβίσουν τον οδηγό του μονοθέσιου.

Το τρομακτικό αυτό ατύχημα στον αγώνα του Donington Park, όταν ο 17χρονος Bill Monger μάχονταν στις μεσαίες θέσεις στον τρίτο τελικό της Κυριακής, όταν ξαφνικά τα αυτοκίνητα που είχε εμπρός του και κινείτο σε αντίστοιχο ρυθμό αλλά είχαν ορατότητα εμπρός, άνοιξαν το σχηματισμό τους. Ξαφνικά ο Monger, που είχε πολύ μικρό οπτικό πεδίο, καθώς ήταν κολλημένος στο σασμάν των προπορευόμενων μονοθεσίων, βρήκε μπροστά του το σχεδόν ακίνητο αυτοκίνητο του Patrik Pasma.

Η δύναμη της σύγκρουσης ήταν τρομακτική. Το ρύγχος του αυτοκινήτου του Monger σούβλισε αυτό του Pasma φτάνοντας σχεδόν ως τη μέση. Ο διαχύτης και η πίσω ανάρτηση έφτασαν σχεδόν ως το κράνος του. Και τα δύο διαλύθηκαν. Ο Pasma είχε τις αισθήσεις του, φαίνεται και στα τελευταία δευτερόλεπτα του video ότι κουνά τα χέρια του. Μεταφέρθηκε αρχικά στο ιατρικό κέντρο της πίστας και εν συνεχεία με ασθενοφόρο στο Queen’s Medical Centre στο Nottingham για εξετάσεις και έμεινε εκεί τη νύχτα για παρακολούθηση.

Ο Monger, όπως φαίνεται και στο video, χτύπησε άσχημα. Η κολόνα του τιμονιού έσπασε, όπως και όλο το εμπρός μέρος της «μπανιέρας». Είχε τις αισθήσεις του και μιλούσε στο ιατρικό προσωπικό, αλλά χρειάστηκαν δύο ώρες για να τον απεγκλωβίσουν από το μονοθέσιο με προσοχή, καθώς ο οδηγός είχε κατάγματα και στα δύο πόδια. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο ίδιο νοσοκομείο.



Πηγή: drive.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια