Βιταμίνη D: Παράξενα συμπτώματα που θα σε κάνουν να καταλάβεις την έλλειψή της


Οι μέρες από εδώ και πέρα θα είναι περισσότερο ηλιόλουστες απ’ ότι έχουμε συνηθίσει το χειμώνα. Μήπως αλήθεια ήρθε η ώρα να εκτίθεστε λίγο περισσότερο στον ήλιο;

Η βιταμίνη D είναι γνωστή και ως «βιταμίνη του ήλιου», αφού ο οργανισμός μας την παράγει όταν η ηλιακή ακτινοβολία έρχεται σε επαφή με το δέρμα. Ένα δεκάλεπτο έκθεσης στον ήλιο κάθε μέρα είναι αρκετό ώστε να συνθέσει το σώμα μας την ποσότητα της βιταμίνης D που χρειάζεται.

Επίσης μπορείτε να τη βρείτε σε τροφές όπως ο σολομός, οι σαρδέλες, οι γαρίδες, ο κρόκος του αυγού και ο χυμός πορτοκαλιού.

Η έλλειψή της μπορεί να επηρεάσει το ανοσοποιητικό, τα κόκαλα, αλλά και την ενέργειά μας. Παρακάτω θα δείτε μερικά πράγματα που πρέπει να σας βάλουν σε υποψίες για πιθανή έλλειψη της βιταμίνης D.

1. Κολλάς ό,τι ίωση κυκλοφορεί
Η έλλειψη βιταμίνης D μπορεί να δημιουργήσει επιπλοκές στο ανοσοποιητικό σου σύστημα, να το αποδυναμώσει και να σε κάνει πιο επιρρεπή σε ασθένειες που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα μπορούσες να αποφύγεις.

2. Νιώθεις 100 χρονών κάθε φορά που τεντώνεσαι
Η έλλειψη σε βιταμίνη D μπορεί να προκαλέσει αρθρίτιδα. Γι' αυτό φρόντισε να γεμίσεις τις αποθήκες του οργανισμού σου μ' αυτή.

3. Είσαι συνέχεια κουρασμένος
Ανεξάρτητα με το πόσες ώρες θα κοιμηθείς, νιώθεις πάντα κουρασμένος. Αν έχεις παρατηρήσει διαφορά στην ενέργειά σου, δοκίμασε να πάρεις συμπληρώματα βιταμίνης D για να δεις αν μπορεί να νικήσει την κούρασή σου.

4. Και παρόλ' αυτά δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς
Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από το να είσαι εξουθενωμένη και να μην μπορείς να κοιμηθείς. Λίγη παραπάνω βιταμίνη D θα κάνει τη δουλειά και θα ρίξει το Μορφέα.

5. Το κεφάλι σου ιδρώνει (ασυνήθιστα) πολύ
Αυτό είναι ένα από τα πρώτα δείγματα της έλλειψης της συγκεκριμένης βιταμίνης, οπότε αν σου συμβαίνει κάτι τέτοιο, είναι μια αρκετά καλή στιγμή χρονικά για να πάρεις τα μέτρα σου και να προλάβεις τα χειρότερα.


Πηγή: ladylike.gr
_